Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Зустріч з Балацькою О.Р. на тему "Написання судового рішення простою мовою” провели в Острозькій академії
Навчально-науковий інститут права ім. І. Малиновського Національного університету “Острозька академія” 30 листопада організував лекцію з Ольгою Балацькою, кандидаткою юридичних наук, доценткою, старшою викладачкою катедри цивільно-правових дисциплін Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського. Тема зустрічі: “Написання судового рішення простою мовою”.
30.11.2021

Студентів та викладачів Острозької академії запрошують до участі у форумі «Людський капітал-2030»
Національне агентство кваліфікацій запрошує Вас взяти участь у міжнародному форумі «Людський капітал – 2030», що відбудеться 02-03 грудня 2021 року.
30.11.2021

В Острозькій академії говорили про можливості антиплагіатної системи Unicheck
Онлайн-семінар про перевірку антиплагіатною системою Unicheck навчальних та наукових робіт відбувся в Національному університеті «Острозька академія» 30 листопада. Запрошеним спікером став комерційний директор компанії «Unicheck Україна» Андрій Сідляренко.
30.11.2021

Сергій Корсунський: «Японці просто люблять свою країну та бережно ставляться до неї»
Для здобувачів освітньої програми «Міжнародні відносини» 29 листопада відбулася відкрита онлайн-лекція із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Японії Сергієм Корсунським. Тема – «Сучасна геополітика: погляд з Японії».
29.11.2021

Володимир Трофимович: «Голодомор 1932-1933 років став страшною сторінкою в історії, але не зламав українську націю у прагненні жити в гідності та свободі»
До дня пам’яті жертв Голодоморів у Національному університеті «Острозька академія» 29 листопада відбулася відкрита онлайн-лекція доктора історичних наук, професора кафедри історії ім. проф. М.П.Ковальського, Володимира Трофимовича на тему «Геноцид: сталінський задум та його виконання. Реакція світової спільноти на Голодомор 1932-1933 рр.». 
29.11.2021

Викладач Острозької академії Андрій Смирнов отримав відзнаку від ПЦУ за дослідження історії церкви
Доктор історичних наук, доцент, заступник завідувача кафедри історії ім. проф. М.П. Ковальського Національного університету «Острозька академія» Андрій Смирнов став лауреатом премії імені преподобного Паїсія Величковського. Пан Андрій отримав диплом та відзнаку за значимі дослідження з історії Української Православної Церкви в номінації «Наука». Нагороду вручив Митрополит Епіфаній 28 листопада після урочистого молебню у Свято-Успенському кафедральному соборі в Полтаві.
29.11.2021

У Острозькій академії успішно завершено зовнішню оцінку корупційних ризиків
Національний університет “Острозька академія” у 2021 році було відібрано для оцінки та дослідження корупційних ризиків у сфері вищої освіти. Університет став одним із 5-ти пілотних закладів вищої освіти країни, на базі якого проведено дослідження корупційних ризиків та розроблено механізми їх мінімізації у закладах вищої освіти.
29.11.2021

Студенти Острозької академії переможці міжнародного онлайн-хакатону
26-28 листопада відбувся відбувся онлайн-хакатон “Hack for Locals 3.0: Спільно проти насильства”. Він був присвячений протидії соціальним проблемам, а саме запобіганню та подоланню різних проявів насильства. Організувала захід платформа кар’єрного розвитку Happy Monday та агенство інновацій Center42 в межах програми ООН із відновлення та розбудови миру. 
28.11.2021

В Острозькій академії відбувся кінопоказ, присвячений пам’яті жертвам Голодомору в Україні
Навчально-науковий інститут права ім. І. Малиновського Національного університету “Острозька академія” 27 листопада організував перегляд фільму “Ціна правди”. Кінопоказ присвячений Дню пам’яті жертв Голодомору. Копродукційний фільм польської режисерки Аґнєшки Голланд розповідає про валлійського репортера, який вперше в західній пресі заявив під власним ім'ям про Голодомор проти українців. Прем'єра фільму в Україні — 28 листопада 2019 року.
27.11.2021

Острозька академія продовжує співпрацю з оперативним командуванням «Захід» у сфері національно-патріотичного виховання молоді
У суботу, 27 листопада, волонтери профорієнтаційного корпусу Національного університету «Острозька академія» відвідали виставку робіт українського художника Григорія Косміаді. Для гостей провели екскурсію по галереї та коротко познайомили з історією родини митця. У межах цього заходу презентували книгу Віолетти Кіртоки у співавторстві з Євгеном Толочином «Народні герої України. Історії справжніх», яку згодом подарували нашому університету, як закладу вищої освіти, який активно бере участь у національно-патріотичному вихованні молоді. Після чого згадали про жертв Голодомору 1932-1933 рр. і вшанували пам’ять загиблих, запаливши у вікні галереї лампадки.
27.11.2021

Вакцинація – серед найактуальніших питань сьогодення
Декілька років тому ми навіть не могли подумати, що звичний нам режим навчання може щось змінити, та COVID-19 вніс корективи у ритм нашого життя, у плани та змусив дотримуватися нових правил. Уже понад рік ми змушені постійно слідкувати за перебігом пандемії у світі і в Україні. Вакцинація, без перебільшень, серед найактуальніших питань сьогодення, адже це найефективніший спосіб захисту від інфекційних захворювань. Ми вирішили поцікавитися у працівників і студентів Національного університету «Острозька академія», як вони ставляться до вакцинації і чому, на їхню думку, варто вакцинуватися.
27.11.2021

27 листопада – День пам’яті жертв Голодоморів в Україні
Щорічно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають День пам’яті жертв Голодоморів. Він був запроваджений Указом Президента Леоніда Кучми 1998 року.
27.11.2021

Випускник Острозької академії став заступником начальника штабу окремого батальйону
Випускник спеціальності «Міжнародні відносини» Національного університету «Острозька академія», військовий, старший лейтенант Тарас Сподар отримав звання заступника начальника штабу окремого батальйону оперативного командування «Захід».
26.11.2021

"Одна з найстрашніших сторінок в історії українського народу", - в Острозькій академії запалили свічку як знак пам'яті про загиблих від геноциду 1932-1933 років.
26 листопада в Острозькій академії вшанували пам'ять загиблих від голодомору, запаливши свічку біля студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького. До заходу долучились працівники Острозької академії та музею, викладачі та студенти, а також проректор з навчально-виховної роботи - Каламаж Руслана Володимирівна.
26.11.2021

В Острозькій академії провели онлайн-зустріч із Verallia Ukraine
У рамках «Ярмарки професій» відділ із організації роботи зі студентами та випускниками спільно з Verallia Ukraine 25 листопада організували зустріч зі студентами на тему: «Як потрапити на роботу в міжнародну компанію? Презентація компанії Verallia Ukraine». Спікерки заходу – Анастасія Зубенко, випускниця Острозької академії, Leading HR Specialist Verallia Ukraine; Марія Солонович – Leading HR Specialist та Ірина Янова – директорка з підбору персоналу.
25.11.2021

Підвищення кваліфікації педагогів предметів духовно-морального спрямування в Острозькій академії
Упродовж жовтня-листопада 2021 року на базі науково-дослідної лабораторії християнської етики, психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія» відбувся науково-практичний онлайн-семінар (на основі християнського віровчення) на тему: «Біблійні цінності та їхня презентація в сучасних закладах освіти». Підвищення кваліфікації пройшли 38 педагогів закладів загальної середньої освіти та закладів дошкільної освіти з предметів духовно-морального спрямування й основ наук з 11 областей України: Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Волинської, Донецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Одеської та Чернівецької.
25.11.2021

Майстер-класи для здобувачів освіти Сокальського ліцею №1 ім. Олега Романіва від викладачів Острозької академії
Викладачі НаУ «Острозька академія» продовжують працювати з абітурієнтами в закладах загальної середньої освіти. Зокрема упродовж жовтня-листопада 2021 року було проведено різні цікаві майстер-класи для учнів 8-11 класів ЗЗСО І - ІІІ ступенів Сокальського ліцею № 1 імені Олега Романіва Сокальської міської ради Львівської області.
25.11.2021

Всеукраїнська Інтернет-олімпіада з англійської мови для учнів 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України
Кафедра англійської мови та літератури факультету романо-германських мов Національного університету «Острозька академія» запрошує учнів 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України до участі у Всеукраїнській Інтернет-олімпіаді з англійської мови.
25.11.2021

В Острозькій академії обговорювали філософію Еразма Ротердамського
У рамках відзначення Всесвітнього дня філософії за регламентом ЮНЕСКО, кафедра філософії та культурного менеджменту Національного університету «Острозька академія» 25 листопада організувала проведення щорічного круглого столу. Із доповідями виступили студенти, аспіранти та викладачі. Тема була присвячена філософським пошукам і поглядам видатного мислителя епохи Відродження Еразма Ротердамського.
25.11.2021

Всеукраїнський конкурс есе англійською мовою для учнів 9-11 класів
Кафедра англійської мови та літератури факультету романо-германських мов запрошує учнів 9-11 класів шкіл, ліцеїв, гімназій взяти участь у Всеукраїнському конкурсі есе англійською мовою в Національному університеті «Острозька академія» на тему «Is a University Education a Necessity or an Option to Study Today?»
25.11.2021

В Острозькій академії відбудеться акція «Запали свічку пам’яті»
Традиційно в Національному університеті «Острозька академія» відбуваються заходи, присвячені вшануванню пам’яті жертв Голодоморів в Україні. 26 листопада о 16:00 запрошуємо Вас приєднатися до академічної акції «Запали свічку пам’яті», яка проходитиме біля студентсько-викладацького Храму преподобного Федора Острозького. Згадаймо хвилиною мовчання 10,5 мільйонів українців, які в 1932-1933 роках загинули від штучного голоду, влаштованого комуністичним тоталітарним режимом.
25.11.2021

Викладачка Острозької академії Ольга Дем’янчук провела тренінг «Кишенькові гроші – мій фінансовий початок»
У рамках 2 етапу проєкту «Україно-польський «Інкубатор-ідей» для розвитку молодіжного підприємництва» доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту, заступниця декана економічного факультету Національного університету «Острозька академія» Ольга Дем’янчук 25 листопада провела тренінг «Кишенькові гроші – мій фінансовий початок».
25.11.2021

Викладачі Острозької академії взяли участь у Національному форумі «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології»
Учасниками Національного форуму «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», що відбувався 23-24 листопада в режимі онлайн, стали викладачі катедри громадського здоров’я та фізичного виховання Національного університету “Острозька академія” – Ігор Гущук, доктор медичних наук, доцент, завідувач катедри та Дануся Брезицька викладачка катедри, аспірантка ДУ Інституту громадського здоровʼя ім. О.М. Марзєєва НАМНУ, лікарка-інфекціоністка.
24.11.2021

В Острозькій академії провели зустріч із Тетяною Березовою, магістранткою спеціальності «Право»
Навчально-науковий інститут права ім. І. Малиновського Національного університету “Острозька академія організував зустріч із Тетяною Березовою – студенткою 6 курсу спеціальності «Право», яка наразі працює у Північному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України (м. Київ). Зустріч проходила у форматі «запитання – відповідь».
24.11.2021

Про політичну журналістику розповіла Наталія Роп
Для здобувачів освітньої програми «Журналістика» Національного університету “Острозька академія” в рамках навчальної дисципліни «Журналістська майстерність (майстер-класи)» 24 листопада відбулася зустріч із політичною журналісткою видання «Новое время» Наталією Роп. 
24.11.2021

Про дискримінацію та боротьбу з нею розповіла Марія Цип’ящук
У Національному університеті «Острозька академія» 23 листопада відбувся семінар для тьюторів у рамках Школи освітніх інновацій. Лекторка Марія Цип’ящук – викладачка кафедри теорії та історії держави і права НаУОА, тренерка з прав людини та виборчих прав, адвокатеса, правозахисниця. Тема – «Чому про дискримінацію варто говорити постійно?».
23.11.2021

Студенти Острозької академії можуть взяти участь у IV Всеукраїнському конкурсі на здобуття Відзнаки імені Героя Небесної Сотні Сергія Кемського
15 листопада розпочався IV Всеукраїнський конкурс наукових студентських робіт на тему Революції Гідності на здобуття Відзнаки імені Героя Небесної Сотні Сергія Кемського. Метою є заохочення студентів ЗВО досліджувати історію Революції Гідності, її значення та вплив на політичне, суспільне й культурне життя.
22.11.2021

В Острозькій академії відбудеться короткотерміновий семінар «Етика й естетика в мовленнєвій діяльності фахівця»
Національний університет «Острозька академія» організовує короткотерміновий семінар «Етика й естетика в мовленнєвій діяльності фахівця», присвячений професійній комунікації. Лекторка — Зоя Столяр – кандидатка педагогічних наук, старша викладачка катедри української мови і літератури. 
22.11.2021

Помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Едуард Балашов взяв участь у заході, присвяченому виданню поетичної збірки “Thoughts without Limits”
21 листопада 2021 року помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Національного університету «Острозька академія», учасник програми наукових стажувань ім. Фулбрайта Едуард Балашов взяв участь у громадському заході, присвяченому виданню поетичної збірки “Thoughts without Limits”, який відбувся у Громадській Бібліотеці м. Айрондеквойт (Нью-Йорк, США). У збірці були зібрані поетичні твори представників Української Громади м. Рочестер та околиць, і одним з ініціаторів її видання був св. п. Мірко Пилишенко.
21.11.2021

З Днем Гідності та Свободи!
Шановна академічна громадо! Сьогодні, 21 листопада, вітаємо вас із Днем Гідності та Свободи. У цей День всі українці вшановують тих, хто власним життям і своєю жертовністю виявили прагнення українців до життя у вільній, демократичній і незалежній державі. Кожен герой Небесної Сотні навічно буде в наших серцях і в пам'яті майбутніх поколінь.
21.11.2021

В Острозькій академії відбулася презентація Люблінського науково-технологічного парку
У межах проєкту «Town&Gown 2.0: стратегічний розвиток міста і університету в країнах Вишеградської групи і Україні», підтриманим Міжнародним Вишеградським фондом, у Національному університеті «Острозька академія» 19 листопада відбувся другий захід із серії T&G2.0 Talks, який доповнюватиме основні події. Запрошеними спікерами стали Маґдалена Стахира (Голова правління) та Андрій Мирович (менеджер проєктів), які презентують Люблінський науково-технологічний парк. Тема лекції – «Будування регіональної екосистеми інновацій. Досвід Люблінського науково-технологічного парку».
19.11.2021

Острог – молодіжна столиця України-2022: урочиста церемонія передачі статусу
У Національному університеті “Острозька академія” 19 листопада урочисто передають статус “Молодіжна столиця України-2022”. На заході присутні заступниця Міністра молоді та спорту України, Марина Попатенко; міський голова міста Острог, Юрій Ягодка; проректорка з навчально-виховної роботи Національного університету “Острозька академія”, професорка Руслана Каламаж; начальник управління молоді та спорту Рівненської державної адміністрації Віталій Ліпський; директорка Українського інституту міжнародної політики, Надія Афанасьєва; депутат Рівненської обласної ради, керівник обласної партійної організації “Слуга народу”, Юрій Ліпський; представник Національної молодіжної ради України, Рустам Савранський.
19.11.2021

Відбулося засідання наукового гуртка «Історія та культура закордонних українців», приурочене до 130-ліття поселення українців у Канаді
18 листопада 2021 року в онлайн-форматі (застосунок Google Meet) відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка «Історія та культура закордонних українців» (керівник – кандидатка історичних наук, старша викладачка кафедри історії ім. проф. М.П. Ковальського Ірина Рибачок). Захід був присвячений 130-літтю поселення українців у Канаді. Модерували зустріч співробітники Інституту досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара Ірина Рибачок і Назар Мартинюк. 
18.11.2021

Любов Тімкова: «Сьогодні найцінніше – це знання й досвід»
У межах магістерського курсу «Міжкультурна комунікація» в Національному університеті «Острозька академія» 18 листопада відбулася зустріч із Любов’ю Тімковою – випускницею спеціальності «Культурологія», продюсеркою філії НСТУ Хмельницької регіональної дирекції «ПОДІЛЛЯ-ЦЕНТР». Тема лекції-бесіди: «Особливості роботи мас-медіа».
18.11.2021

В антикорупційній грі “Що? Де? Коли?” взяли участь студенти Острозької академії
У Національному університеті "Острозька академія" 18 листопада відбулася антикорупційна гра «Що? Де? Коли?» Захід оргпнізувала Ліга студентів АПУ в рамках ініціативи «Антикорупційні дні». 17 листопада відбулася онлайн-зустріч із уповноваженим з антикорупційної діяльності в Національному університеті «Острозька академія» Богданом Михальчуком.
18.11.2021

Вихід на очне навчання в НаУОА
Повідомляємо, що з 29 листопада студенти 1-2-х років навчання за першим (бакалаврським) рівнем та 2-го року за другим (магістерським) рівнем переходять на змішаний формат навчання. Навчання для студентів 3-4-х курсів бакалаврату та 1-го курсу магістеріуму залишається без змін і продовжиться онлайн. 
18.11.2021

Економічний факультет та кафедра економіко-математичного моделювання та інформаційних технологій популяризують точні науки в межах Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики
Професорсько-викладацьким складом кафедри економіко-математичного моделювання та інформаційних технологій упродовж жовтня-листопада 2021 року було проведено Всеукраїнську учнівську олімпіаду з інформатики. Тестування відбувалось на платформі olimp.oa.edu.ua та з використанням Google.Meet для зв'язку з учасниками. Завдання було розроблено Квашуком О.В. та Артюх О.М. До складу організаційного комітету увійшли декан економічного факультету, кандидат економічних наук, доцент Новоселецький О.М. та завідувач кафедри ЕММІТ, доктор економічних наук, професор Кривицька О.Р.. Координувала зустріч викладач-стажист кафедри ЕММІТ Артюх О.М.
17.11.2021

Результати Всеукраїнської учнівської олімпіади «Основи економіки та математики»
Упродовж жовтня-листопада 2021 року науково-педагогічним колективом кафедри фінансів, обліку і аудиту економічного факультету Національного університету «Острозька академія» було проведено Всеукраїнську учнівську олімпіаду «Основи економіки та математики» для здобувачів освіти 9-11 класів. 
17.11.2021

Віртуальний перформанс «Серце» до 150-річчя Василя Стефаника провели в Острозькій академії
До 150-річчя Василя Стефаника катедра української мови і літератури Національного університету «Острозька академія» та гурток «Genius Loci» організували віртуальний перформанс «Серце». Захід відбувся 17 листопада, у ньому брали участь студенти та викладачі Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту.
17.11.2021

Про корупцію в ЗВО та механізми боротьби з нею розповів Богдан Михальчук
Онлайн-зустріч із уповноваженим з антикорупційної діяльності в Національному університеті «Острозька академія» Богданом Михальчуком відбулася 17 листопада. Захід організував Острозький осередок ЛС АПУ.
17.11.2021

В Острозькій академії провели онлайн-зустріч із Reisen AP
У рамках «Ярмарки професій» відділ із організації роботи зі студентами та випускниками спільно з Reisen AP 17 листопада організували зустріч зі студентами на тему: «Студентська зайнятість під час літніх канікул у Німеччині. Презентації компанії Reisen». Спікерка заходу –Аліна Остапишин, випускниця Острозької академії, керівниця компанії Reisen AP.
17.11.2021

Вітання з міжнародним днем студента Голови Братства спудеїв
Любі друзі! Дорога академічна родино! Вітаю студентство з нашим днем! Бажаю бурхливої та щасливої юності, успішного та захопливого навчання, безперешкодної дороги до обраної професії. Не проґавте ці безтурботні щасливі дні та використовуйте час максимально!
17.11.2021

Дорогі спудеї! Вітаємо вас із Міжнародним днем ​​студента-2021!
Що таке студентське життя? Це дивовижний час коли можна закохуватися, веселитися і жити на повну. 17 листопада відзначають особливе свято, яке зближує та об'єднує молодих людей усього світу, а це доводить, що освітні можливості не мають кордонів.
17.11.2021

Про особливості роботи Галузевого державного архіву СБ України розповів Ярослав Антонюк
Кафедра історії ім. проф. М.П. Ковальського Національного університету “Острозька академія” 16 листопада організувала відкриту лекцію з доктором історичних наук, співробітником Галузевого державного архіву. Тема зустрічі: “Особливості роботи Галузевого державного архіву СБ України”.
16.11.2021

В Острозькій академії провели онлайн-зустріч із PricewaterhouseCoopers
У рамках «Ярмарки професій» відділ із організації роботи зі студентами та випускниками спільно з PricewaterhouseCoopers 16 листопада організували зустріч зі студентами на тему: «Презентація фірми PwC та особливості працевлаштування». Спікерка заходу – Марта Масюк – старша спеціалістка з відбору персоналу (HR Senior Specialist).
16.11.2021

Онлайн-зустріч із Nestle Business Services Lviv провели в Острозькій академії
У рамках «Ярмарки професій» Відділ з організації роботи зі студентами та випускниками спільно з Nestle Business Services Lviv організували зустріч зі студентами Острозької академії на тему: «Розкрий свій потенціал разом із Nestle Business Services Lviv». Спікери заходу – Андрій Рубцов і Вікторія Довганик, які є фахівцями з рекрутингу персоналу.
15.11.2021

Підвищення кваліфікації педагогічних працівників м. Києва та Хмельниччини в Острозькій академії
Національний університет «Острозька академія», відповідно до отриманої ліцензії на провадження освітньої діяльності у сфері післядипломної освіти для осіб з вищою освітою з підвищення кваліфікації за спеціальністю 011 «Освітні, педагогічні науки» у галузі знань 01 «Освіта/Педагогіка» (наказ МОН (№81-л від 01.07.2021р.) розпочав активне підвищення кваліфікації педагогічних працівників.
15.11.2021

Флешмоб #будністудента в Острозькій академії
Рада правників Національного університету «Острозька академія» запускає флешмоб #будністудента, присвячений Міжнародному дню студента. Його святкуватимуть вже в цю середу 17 листопада. 
14.11.2021

В Острозькій академії провели тиждень писемности та мови
З нагоди Дня української писемности та мови катедра української мови і літератури Національного університету “Острозька академія” організувала низку заходів: літературний вечір “Літчетвер”, написання Радіодиктанту національної єдности, перегляд фільму “Соловей співає”, мовна гра “Пан або пропав у філологійному вулику”, презентація книги «Краса у дзеркалах буття» Я. Поліщука.
12.11.2021

В Острозькій академії відбулася урочиста передача влади ГБС від Олександри Олієвської до Лілії Павленко
12 листопада у стінах Острозької академії офіційно представили нову керівницю студентського самоврядування – Лілію Павленко. Символом передачі став нагрудний знак Голови Братства спудеїв, якого урочисто вручила колишня керівниця БС – Олександра Олієвська.
12.11.2021

Зустріч із Ігорем Дмитруком, випускником спеціальності “Філософія”, провели в Острозькій академії
Кафедра філософії та культурного менеджменту Національного університету “Острозька академія” в межах курсу "Релігія та культура" організувала зустріч з Ігорем Дмитруком – випускником спеціальності “Філософія”, головою громадської організації “Товариство українських філософів і релігієзнавців”, співавтором книги «Нові та незвичні релігії і культи». У студентські роки створив гурток, присвячений дослідженням релігієзнавства, з якого й розпочалась його наукова діяльність у напрямку філософії та релігії.
11.11.2021

Міжнародний Форум “445 років вищої освіти України” провели в Національному університеті “Острозька академія”
У Національному університеті “Острозька академія” 11 листопада відбувся міжнародний форум “445 років вищої освіти України”. З приводу ювілею свої вітання учасникам форуму надіслали Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Спікерами міжнародного форуму стали Міністр освіти і науки України, Сергій Шкарлет; голова Рівненської облдержадміністрації, Віталій Коваль; народні депутати України, Олександр Аліксійчук та Олександр Салійчук; генеральний директор Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв Державного управління справами, Павло Кривонос; міський голова Острога, Юрій Ягодка та інші.
11.11.2021

445 років Острозькій академії: вітання від Голови Верховної Ради України
Вітання від Голови Верховної Ради України
11.11.2021

Про правила дебатів у Британському парламентському форматі розповів Мирослав Мельничук
У Національному університеті «Острозька академія» 10 листопада відбувся вступний тренінг для дебатного клубу. Запрошеним спікером став Мирослав Мельничук – переможець і фіналіст, найкращий суддя декількох дебатних турнірів, учасник більше 50 таких турнірів, ексголова Вінницького дебатного осередку.
10.11.2021

Досвід Острозької академії представили під час дискусії «Університети для місцевого розвитку: Німеччина, Польща, Україна»
Цьогоріч аналітичний центр Cedos разом із Європейським університетом Віадріна організовують низку публічних заходів, присвячених місцевому розвитку. Одним із таких заходів стала публічна дискусія щодо ролі університетів і студентських просторів у місцевому розвитку, яка відбулася 9 листопада. Серед панелістів – представники університетів України, Німеччини й Польщі, а саме Національного університету «Острозька академія», Європейського університету Віадріна й Університету імені Адама Міцкевича.
10.11.2021

Магістрантки Острозької академії – стипендіатки РодовідСтипендії
Студентки другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП “Національна безпека” Любов Дмитрук і Ніка Федорчук і Катерина Мацелюх, ОПП “Психологія”, одержують РодовідСтипендії на оплату навчання сумою відповідно 40600 грн і 43100 грн. Саме ці три студентки проявили якнайкраще свої якості: розуміння правдивих цінностей життя, радість від творчості та суспільної праці, прагнення створювати нове та працювати на благо України.
09.11.2021

В Острозькій академії облаштують кімнату релаксації
У новому корпусі Національного університету «Острозька академія» зараз розташована психологічна служба. Вона є університетською структурою та надає психологічні послуги всім студентам і працівникам академії. Керівниця відділу – Вікторія Кондратюк, практична психологиня, заступниця директора НЦ Саногенна педагогіка, викладачка, тренерка міжнародних програм «Емоційна Аптечка», «Школа для Батьків та Вихователів». Пані Вікторія проводить консультації та психологічні зустрічі в кімнаті №501, де, окрім цього, студенти можуть брати участь у дискусійному клубі «Сократ» або в заході “Фітнес для мозку”. Натомість, в авдиторії №502 буде розміщена кімната розвантаження, або релаксації. 
09.11.2021

Зустріч із Йозефом Зісельсом відбулася в Острозькій академії
У рамках відкритого університету в Острозькій академії 9 листопада лекцію провів Йозеф Зісельс, громадський діяч, співпрезидент Асоціації єврейських організацій та общин (Ваад) України. Тема зустрічі: “Математичний моніторинг пандемії COVID-19: методологія, результати та висновки”.
09.11.2021

В Острозькій академії написали Радіодиктант національної єдности
Студенти, викладачі, представники адміністрації та ректор Національного університету “Острозька академія” приєдналися до написання ХХІ Радіодиктанту національної єдности. Понад 90 учасників були присутні на заході.
09.11.2021

Острозька академія святкуватиме День української писемности та мови
З нагоди Дня української писемности та мови катедра української мови і літератури Національного університету "Острозька академія" запрошує всіх охочих долучатися до заходів, які відбуватимуться впродовж тижня
09.11.2021

Музей історії Острозької академії запрошує на віртуальний тур
Цього року Музей історії НаУОА реалізовує проєкт «Острозька академія: 445 років історії вищої освіти в Україні», який підтримав Український культурний фонд і Державне агентство розвитку туризму України. У результаті проєкту оновили ключову експозицію музею, присвячену історії Острозької академії XVI – початку XVII століття та діяльності відродженого університету з 1994 року до сьогодення. 
08.11.2021

Команда студентів Острозької академії змагатиметься за кубок Голови НБУ
Студенти економічного факультету Національного університету «Острозька академія» стали фіналістами змагання «Монетарна політика: виклик НБУ університетам» (NBU University Challenge), яке відбувалося впродовж вересня–листопада 2021 року.
08.11.2021

Запрошуємо на лекцію Йосифа Зісельса
Відкритий університет "Острозької академії" запрошує на лекцію Йосифа Зісельса Математичний моніторинг пандемії COVID-19: методологія, результати та висновки.
08.11.2021

Онлайн-зустріч із компанією «Профі-центр» провели в Острозькій академії
У рамках «Ярмарки професій» Відділ з організації роботи зі студентами та випускниками спільно з компанією «Профі-центр» 4 листопада організували зустріч зі студентами на тему: «Презентація компанії Профі-центр та можливість працевлаштування». Спікерки заходу – Ірина Котовська, HR-менеджерка компанії; Альона Романюк – методистка й кураторка відділень.
04.11.2021

Про місто й університет як складники інтелектуальної екосистеми розповів Микола Скиба
У межах проєкту «Town&Gown 2.0: стратегічний розвиток міста і університету в країнах Вишеградської групи і Україні», підтриманий Міжнародним Вишеградським фондом, у Національному університеті «Острозька академія» 4 листопада відбувся перший захід із серії T&G2.0 Talks, який доповнюватиме основні події. Він спрямований на те, щоб представити бачення українських експертів на взаємодію міста й університету. Запрошеним спікером став Микола Скиба – експерт із питань освіти Українського інституту майбутнього. Тема лекції – «Університет і місто як частина інтелектуальної екосистеми».
04.11.2021

Студентку Острозької академії нагородять за перемогу в написанні наукової роботи
В Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану 5 листопада о 12:30 відбудеться церемонія нагородження переможців III Всеукраїнського конкурсу наукових студентських робіт на тему Революції Гідності імені Сергія Кемського. Захід транслюватимуть онлайн на сторінці Інформаційно-виставкового центру Музею Майдану. Конкурс відбувається в межах проєкту “Відзнаки Героїв”, який заснувала громадська організація “Родина Героїв “Небесної Сотні” та реалізовує в тісній співпраці із громадськими інституціями.
04.11.2021

Вітаємо новообрану Голову Братства спудеїв – Лілію Павленко!
За результатами студентського голосування, яке проходило 4 листопада з 9:00 до 17:00, новою Головою Братства спудеїв стане Лілія Павленко. Підтримали кандидатуру учасниці 78,8 % виборців.
04.11.2021

Онлайн-зустріч з Міжрегіональним управлінням НАДС провели в Острозькій академії
У рамках "Ярмарки професій" Відділ з організації роботи зі студентами та випускниками Національного університету “Острозька академія” спільно з Міжрегіональним управлінням НАДС у Волинській та Рівненській областях 3 листопада організувала зустріч для студентів на тему: "Особливості вступу на державну службу та в органи місцевого самоврядування". Спікерки заходу – Ольга Смалій, заступниця начальника Міжрегіонального управління НАДС у Волинській та Рівненській областях; Наталія Мартинюк, головна спеціалістка Міжрегіонального управління.
03.11.2021

Про збереження культурної спадщини розповіла випускниця Острозької академії, Катерина Плечій
Для здобувачів освітньої програми «Культурологія» в рамках навчальної дисципліни «Вступ до спеціальності» 3 листопада відбулася онлайн-лекція-бесіда на тему: «Популяризація матеріальної та нематеріальної спадщини творчих особистостей». На захід завітала випускниця Національного університету «Острозька академія», наразі голова ГО “Асоціація культурних ініціатив”, працівниця Відділу культури, молоді та спорту Жовківської міської ради, Катерина Плечій. Зустріч організувала завідувачка кафедри філософії та культурного менеджменту Марія Петрушкевич спільно з відділом з організації роботи зі студентами та випускниками. 
03.11.2021

Анонс: літчетвер в Острозькій академії
Літературний гурток "Гуманні" продовжує діяти. Усіх студентів і викладачів Національного університету “Острозька академія” запрошують на літвечір, який відбудеться 4 листопада о 18:30. Кодове слово в Google meet: humanni.
03.11.2021

В Острозькій академії триває набір учасників сертифікатної програми «Організаційна психологія»
Студентів усіх спеціальностей і викладачів Національного університету “Острозька академія” запрошують бути учасниками сертифікатної програми “Організаційна психологія”, яка триватиме 5 тижнів. Навчання почнеться 12 листопада.
03.11.2021

Інтерв’ю з Ребекою Келберт, американкою, викладачкою англійської мови в Острозькій академії
Ребека Мішель Келберт, гостя з Америки, яка вже почувається в Україні, як удома, погодилася на інтерв’ю. Вона відповіла на 10 запитань про своє життя в Острозі, досвід роботи в Острозькій академії та дала цінні поради для студентів.
03.11.2021

Студенти Острозької академії – на відкритті фестивалю Docudays UA на Рівненщині
18-тий Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA на Рівненщині розпочався в режимі онлайн 2 листопада. Цьогорічна тема фестивалю, «Повне одужання», присвячена праву людини на здоров’я. Під час зустрічей обговорюватимуть, як пандемія змінила людство, наше суспільство, країну та світ. Говоритимуть про мітологію, що виникла через COVID-19, страхи, соціальну дистанцію, пристосування до нової реальності та про те, від яких прав людини довелося відмовитися в обмін на охорону здоров’я суспільства. А головне — як дійти до повного одужання.
02.11.2021

В Острозькій академії відбулися дебати на пост голови Братства спудеїв
Передвиборчі дебати на пост голови Братства спудеїв відбулися в Національному університеті «Острозька академія» 2 листопада. Цьогоріч кандидатка лише одна — це Лілія Павленко, колишня студдеканеса факультету політико-інформаційного менеджменту. Дебати складалися із трьох частин. Спочатку Лілія представила свою передвиборчу програму, де закцентувала увагу на нових пунктах. Серед них: літній відпочинок студентів в оздоровчому комплексі «Маяк», проведення змагань із кіберспорту на постійній основі та співпраця зі студентським самоврядуванням інших університетів.
02.11.2021

Лекція Віктора Атаманенка “Академія та розвиток ранньомодерного Острога”
З нагоди 445-річчя Національного університету “Острозька академія” та в межах відкритого університету 2 листопада відбулася лекція Віктора Атаманенка, кандидата історичних наук, доцента кафедри історії ім. професора М. Ковальського НаУОА. Спікер розповів про історію становлення та розвитку Острога, роль Острозької академії в становленні міста.
02.11.2021

Семінар "Міждисциплінарні освітні програми" провели в Острозькій академії
Для викладачів Національного університету “Острозька академія” 2 листопада провели семінар “Міждисциплінарні освітні програми”. Захід відвідали понад 35 учасників. Обговорювали, зокрема, досвід українських і польських ЗВО в створенні освітніх програм для бакалаврського та магістерського рівня, які поєднують кілька предметів. 
02.11.2021

Про стипендіальну програму «Завтра.UA» розповіли в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 2 листопада відбулася презентація стипендіальної програми «Завтра.UA». Кандидат наук з державного управління, доцент, керівник ШПА «Поліс», стипендіат Завтра.UA, Віталій Лебедюк, а також аспірантка НаУОА, стипендіатка Завтра.UA, Вікторія Фурман, поділилися зі студентами своїм досвідом і розповіли про умови участі у стипендіальній програмі Фонду Віктора Пінчука.
02.11.2021

Зустрічайте 18 Мандрівний Docudays UA на Рівненщині!
2 листопада розпочинається 18 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA на Рівненщині. 
02.11.2021

Український Гоґвортс: студентське самоврядування Острозької академії підписало угоду зі студентами ЧНУ
Упродовж 3 днів голова Братства спудеїв, Лілія Павленко, і голова фінансового підрозділу Братства спудеїв, Анна Матласевич, були учасницями Міжнародної конференції представників студентського самоврядування, як представниці Національного університету “Острозька академія”. Усього брали участь понад 50 представників 8 міст України та з-за кордону: Кишинів, Бельци, Київ, Тернопіль, Суми, Львів, Чернівці, а також Острог. ЗВО-Організатор заходу: студентський парламент Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
01.11.2021

Студентів Острозької академії запрошують стати учасниками Київської школи Мізеса
Київська економічна школа Мізеса – це дводенний освітньо-інтерактивний проєкт від ГО «Українські Студенти за Свободу». Головною метою є формування базових економічних знань у студентів, які не вивчають економіку як профільний предмет у ЗВО. Як підхід до вивчення, школа Мізеса впроваджує ідеї та наукові праці уродженця Львова, Людвіга фон Мізеса – віденського економіста й засновника Австрійської Економічної Школи.
01.11.2021

Запрошуємо на лекцію Віктора Атаманенка
Запрошуємо вас на лекцію Віктора Атаманенка в рамках Відкритого університету Острозької академії. Цього року з огляду на 445-річчя Острозької академії ми звертаємо особливу увагу на історію Острога і Острозької академії.
01.11.2021