Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

День відкритих дверей Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту: як це було?
31 травня у Національному університеті «Острозька академія» відбувся день відкритих дверей Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту в онлайн-форматі. Для того, щоб долучитися до зустрічі, абітурієнти та всі охочі мали можливість зареєструватися заздалегідь.
31.05.2022

Інтелектуальний фронт: про довіру як основу суспільства розповів Дмитро Шевчук
Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки», який є продовженням і розширенням започаткованого в березні цього року проекту «Психологічна підтримка викладачів та тьюторів». 31 травня в рамках курсу відбулася лекція «Довіра як основа суспільства». Спікер Дмитро Шевчук – доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА.
31.05.2022

Духовний фронт: про духовно-моральне виховання дітей і молоді
30 травня у Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація програмного і навчально-методичного забезпечення курсів духовно-морального спрямування у 5 класі нової української школи.
30.05.2022

Економічний фронт: про бізнес-планування розповіла Юлія Шулик
Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки», який є продовженням і розширенням започаткованого в березні цього року проекту «Психологічна підтримка викладачів та тьюторів». 30 травня в рамках курсу відбулася лекція «Бізнес-планування». Спікерка Юлія Шулик –кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту, помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти НаУОА.
30.05.2022

Друзі бригади: «Світлих людей видно в темні часи, а друзі пізнаються в біді»
Національний університет «Острозька академія» з перших днів війни організовує передачу благодійної гуманітарної допомоги для наших військових. Неодноразово університет передавав допомогу військовим бійцям 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького. 30-а окрема механізована бригада імені князя Костянтина Острозького символічно висловила вдячність Національному університету «Острозька академія» як друзям бригади.
30.05.2022

В Острозькій академії відбувся конкурс учнівських есе з політології та національної безпеки
У конкурсі взяли участь учні з усіх регіонів України. Учасники мали можливість обрати одну з майже 30 запропонованих тем.
30.05.2022

Духовний фронт: про підсумки олімпіади «Юні знавці Біблії» і конкурсу «Учитель року предметів духовно-морального спрямування-2022»
На базі науково-дослідної лабораторії християнської етики, психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія» 28 травня відбулася урочиста церемонія відзначення переможців і дипломантів XІV Всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії» та XVІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Учитель року предметів духовно-морального спрямування-2022». 
28.05.2022

Психологічний фронт: відбулася супервізійна зустріч з Алексом Маляром
27 травня відбулася дев’ята зустріч з ізраїльським психотерапевтом, координатором психіатричної служби в Медичному Центрі Бней Ціон (Хайфа, Ізраїль) Алексом Маляром на тему «Актуальні питання психологічної безпеки в умовах воєнного стану».
27.05.2022

Інтелектуальний фронт: про успішне регулювання конфліктів розповіла Марія Петрушкевич
Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки», який є продовженням і розширенням започаткованого в березні цього року проекту «Психологічна підтримка викладачів та тьюторів».
27.05.2022

Волонтерський фронт: про гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам
26 травня Національний університет «Острозька академія» організував передачу гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб і цивільного населення Острожчини, яке опинилося у складних життєвих обставинах та наразі проживає в гуртожитках Острозької академії.
26.05.2022

Інформаційний фронт: про епоху постправди розповів Роман Шулик
Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки», який є продовженням і розширенням започаткованого в березні цього року проекту «Психологічна підтримка викладачів та тьюторів». 26 травня в рамках курсу відбулася лекція «Як не втратити здоровий глузд в епоху постправди?». Спікер Роман Шулик – кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри журналістики та PR менеджменту.
26.05.2022

Професор Острозької академії Андрій Смирнов розповів про становище Української православної церкви МП
Доктор історичних наук, професор, заступник завідувача кафедри історії ім. проф. М.П. Ковальського Національного університету «Острозька академія», член Синодальної комісії з міжхристиянських відносин у Православній Церкві України, релігієзнавець Андрій Смирнов у розмові з ВВС припустив, що зібрання УПЦ МП у Феофанії висловить підтримку ідеї «канонічної» автокефалії.
26.05.2022

Економічний фронт: про соціальне підприємництво розповіла Ольга Дем’янчук
Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки», який є продовженням і розширенням започаткованого в березні цього року проекту «Психологічна підтримка викладачів та тьюторів». 25 травня в рамках курсу відбулася лекція «Соціальне підприємництво». Спікерка Ольга Дем’янчук – докторка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту, заступниця декана економічного факультету з навчально-наукової роботи.
25.05.2022

«Ваш внесок у перемогу – навчатися»: як завідувач кафедри Сергій Рудько читає лекції з війська
З початку російського вторгнення в Україну студентство і викладачі Острозької академії дають відсіч ворогові на всіх фронтах. У лавах Збройних Сил України служить добровольцем Сергій Рудько, викладач і завідувач кафедри регіональних студій. Для сайту університету він розказує, чому і як вирушив воювати.
25.05.2022

25 травня – День філолога
25 травня своє професійне свято відзначають філологи – «лінгвісти і літературознавці, учителі та викладачі в галузі літератури і мови, бібліотекарі та перекладачі й усі, хто пов’язав свою освіту і професійну діяльність із філологією». Це люди, які люблять слово і використовують його правильно. Вони «вивчають духовну культуру народу з текстів, зафіксованих у різних джерелах усного й писемного мовлення». Ми вирішили запитати у професорсько-викладацького складу і студентів Острозької академії про філологію в їхньому житті.
25.05.2022

В Острозькій академії говорили про європейські цінності та культурну дипломатію під час війниVideo
24 травня 2022 року студенти Національного університету «Острозька академія» взяли участь в онлайн-заході «Європейські цінності та культурна дипломатія. Війна», що відбувся в межах транскордонного проєкту «Європейські цінності та культурна дипломатія: молодіжні зустрічі». Подію організували Наукове товариство історії дипломатії та міжнародних відносин, Фонд Ганнса Зайделя в Україні в партнерстві з Навчально-науковим інститутом міжнародних відносин та національної безпеки НаУОА. Учасниками зібрання були студенти і викладачі закладів вищої освіти України, Болгарії, Грузії, Молдови та Польщі, дипломати-практики, громадські діячі та ін. Модерувала подію Голова Правління Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин, кураторка проєкту «Європейські цінності та культурна дипломатія: молодіжні зустрічі» професорка Ірина Матяш.
24.05.2022

Семінар від дослідниці з Хельсінського університету
В рамках вибіркової навчальної дисципліни «Політична абетка» 24 травня відбувся семінар «Громадянське суспільство і демократія: що від чого залежить?» із запрошеною лекторкою, кандидаткою політичних наук та дослідницею Хельсінського університету (Aleksanteri Institute, Finnish Centre for Russian and East European Studies) Анною Тарасенко. 
24.05.2022

Інтелектуальний фронт: про політичну культуру в громаді розповіла Наталія Малиновська
Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки», який є продовженням і розширенням започаткованого в березні цього року проекту «Психологічна підтримка викладачів та тьюторів».
24.05.2022

Випускник Острозької академії Валерій Залужний увійшов до сотні найвпливовіших людей світу
Випускник Національного університету «Острозька академія», головнокомандувач Збройних Сил України, генерал Валерій Залужний увійшов до сотні найвпливовіших людей світу за версією американського журналу Time.
23.05.2022

21 травня – День Європи в Україні
У третю суботу травня ми відзначаємо День Європи в Україні, який цього року припадає на 21 травня. Національний університет «Острозька академія» уже багато років поспіль приєднується до святкування Дня Європи в Україні. Проте цьогоріч війна в нашій державі вносить свої корективи й не дає змоги студентам і викладачам зібратися, щоб спільно відзначити цей день. Сьогодні святкування Дня Європи в Україні як ніколи набуває нового значення.
21.05.2022

В Острозькій академії відбулися Дні науки-2022
У Національному університеті «Острозька академія» упродовж 16 – 20 травня відбувалися Дні науки-2022. Цьогоріч XXVІІ студентсько-викладацьку конференцію провели у форматі онлайн, участь у якій взяли не лише науково-педагогічні працівники, студенти та аспіранти НаУОА, а також науковці інших освітніх та наукових інституцій, експерти, учні та студенти наукових ліцеїв та коледжів.
20.05.2022

Дні науки-2022: Панельна дискусія «Університет в часи криз»Video
У рамках «Днів науки 2022» 20 травня в Острозькій академії відбулася панельна дискусія «Університет в часи криз» (в рамках проекту: «Town and Gown 2.0: the Strategic Cooperation between University and City in V4 and Ukraine». International Visegrad Fund. Project Nr 22110065). Модерував захід Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи НаУОА.
20.05.2022

Острозька академія зберегла високі позиції у THE Impact Rankings 2022
Британське видання Times Higher Education опублікувало рейтинг, що оцінює вплив університетів на соціальний та економічний розвиток (University Impact Rankings 2022). Рейтинг впливу університету демонструє, як сектор вищої освіти у всьому світі працює на досягнення Цілей сталого розвитку (ЦСР) ООН. У цьому рейтинзі взяли участь 1406 університетів зі 106 країн світу (тоді як у 2021 – 1115 університетів з 94 країн).
20.05.2022

Висловлюємо щиру вдячність за надану допомогу о. Вальдемару Шляхті та прихожанам Парафії Успіння Пресвятої Діви Марії
Висловлюємо щиру вдячність о. Вальдемару Шляхті та прихожанам Парафії Успіння Пресвятої Діви Марії за надану гуманітарну допомогу 30 окремій механізованій бригаді ім. Князя Костянтина Острозького та ОК «Захід».
20.05.2022

Дні науки 2022: Презентація книги Наталії Малиновської «Жіночий емірат? Політикині мусульманського світу»
2021 року у видавництві «Сафран» побачило світ дослідження кандидатки політичних наук, викладачки кафедри політології та національної безпеки НаУОА Наталії Малиновської. А 19 травня відбулася презентації цієї роботи у межах XXVІІ наукової викладацько-студентської конференції «Дні науки». Модераторкою заходу була докторка філософських наук, завідуюча кафедри філософії та культурного менеджменту Марія Петрушкевич. Через тему можливості залучення жінок у політичне життя аудиторія обговорила надзвичайно актуальні питання, зокрема і ті, що стосуються російсько-української війни.
19.05.2022

Дні науки-2022: Спільна дискусія з видавництвом «Наш формат»Video
У рамках «Днів науки-2022» 19 травня в Острозькій академії відбулася панельна дискусія «Поведінкова економіка: чому люди діють ірраціонально і як отримати з цього вигоду?» (спільно з видавництвом НАШ ФОРМАТ). Модерував захід Віталій Лебедюк, кандидат наук з державного управління, доцент, керівник НЦ ШПА «Поліс» НаУОА.
19.05.2022

Дні науки 2022: Круглий стіл Центру європейських досліджень «Вплив російської війни в Україні на міжнародний порядок і євроатлантичну безпеку
19 травня в межах Днів науки в Національному університеті «Острозька академія» відбувся круглий стіл Центру європейських досліджень. Модерувала захід докторка політичних наук, професор, завідувач кафедри міжнародних відносин, керівник Центру європейських досліджень НаУОА Тетяна Сидорук. Фокус-тема обговорення стосувалася впливу російської війни в Україні на міжнародний порядок і євроатлантичну безпеку.
19.05.2022

Дні науки-2022: в Острозькій академії говорили про організацію освітнього середовища у воєнний час
У програмі «Днів-науки 2022» 19 травня в Острозькій академії відбулася постерна сесія «Організація освітнього середовища у воєнний час: проблеми та шляхи їх вирішення». Модерувала захід Галина Гандзілевська, докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки, директорка НЦ «Саногенна педагогіка та психологія» НаУОА.
19.05.2022

Керівниця волонтерського центру Острозької академії: “Взаємодопомога, здатність до емпатії людей яскраво проявились за час воєнного стану”
2 березня за рішенням ректорату при Національному університеті “Острозька академія” було створено волонтерський центр. Він займається логістикою розподілу всіх можливих ресурсів гуманітарної (й у тому числі міжнародної) допомоги для Збройних Сил України, бійців територіальної оборони, медичних закладів, переселенців, наших колег-освітян на сході тощо.
19.05.2022

Острозька Біблія як світовий духовний та інтелектуальний шедевр
В умовах російсько-української війни зріс інтерес Європи і світу до нашої історії. Днями співробітники Національної бібліотеки Франції актуалізували примірник Острозької Біблії, який зберігається у їхньому фонді.
19.05.2022

19 травня – Всесвітній день вишиванки
У третій четвер травня ми відзначаємо Всесвітній день вишиванки, який цього року припадає на 19 травня. Ідея свята «виникла в 2006 році у студентів і викладачів з Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича». Щороку в цей час відбуваються традиційні травневі заходи із вшанування Дня вишиванки.
19.05.2022

Дні науки-2022: в Острозькій академії говорили про актуальні дослідження когнітивної психології
У програмі «Днів-науки 2022» 18 травня в Острозькій академії відбулася секція «Актуальні дослідження когнітивної психології». Модерувала захід Ольга Ткачук, кандидатка психологічних наук, старша викладачка кафедри психології та педагогіки НаУОА.
18.05.2022

Дні науки-2022: Філософська дискусія про моральні виміри війни
У рамках «Днів науки 2022» 18 травня в Острозькій академії відбулася панельна дискусія «Моральна сліпота і війна». Ініціатором та модератором цієї дискусії виступив доктор філософських наук, професор, проректор НаУОА Дмитро Шевчук. Основний фокус цієї дискусії був спрямований на спробу здійснити філософську рефлексію війни, яку розв'язала Російська федерація в Україні, а також проаналізувати моральні аспекти дій російських окупантів. Участь в дискусії взяли Михайло Бойченко, доктор філософських наук, професор з Київської національного університету імені Тараса Шевченка та Олександр Воронюк, кандидат філософських наук, який зараз працює вчителем історії. Крім того, до дискусії долучилися колеги – філософи, культурологи, соціологи, психологи із Чернівців, Харкова, Рівного, Львова.
18.05.2022

В Острозькій академії помолилися за упокій душі Леоніда Кравчука
У студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького 18 травня відбулася панахида за Леонідом Макаровичем Кравчуком – Президентом України 1991-1994 років.
18.05.2022

Дні науки 2022: Презентація книги Петра Кралюка
В Острозькій академії тривають Дні науки. 18 травня 2022 року в рамках програми цієї студентсько-викладацької конференції відбулася презентація книги доктора філософських наук, професора Петра Кралюка «Українці і поляки: 1000 років (не)порозуміння», яка побачила світ в 2021 році у видавництві «Фоліо». Модератором зустрічі виступив доктор філософських наук, професор, проректор НаУОА Дмитро Шевчук.
18.05.2022

Дні науки-2022: Науковці Острозької академії обговорили небезпеки епохи постправди
У програмі «Днів-науки 2022» 18 травня в Острозькій академії відбулася дискусійна панель «Епоха постправди: зміна методів боротьби в інформаційному просторі та на дипломатичній арені». Модерувала захід Катерина Якуніна, кандидатка історичних наук, старша викладачка кафедри філософії та культурного менеджменту НаУОА.
18.05.2022

Оголошено результати Всеукраїнської інтернет-олімпіади з міжнародних відносин для школярів!
Кафедра міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» підбила підсумки Всеукраїнської інтернет-олімпіади з міжнародних відносин для школярів, яка проходила 10-13 травня 2022 року.
18.05.2022

18 травня – Міжнародний день музеїв
Щороку 18 травня у світі відзначають Міжнародний день музеїв, заснований Міжнародною радою музеїв в 1977 році. Музеї зберігають «культурно-історичні і природничо-наукові цінності, накопичують та поширюють знання через вивчення і демонстрацію унікальних пам’яток матеріальної культури». Вони відіграють важливу роль у формуванні історичної пам’яті народу та його національної ідентичності.
18.05.2022

Дні науки-2022: Круглий стіл «Роль жінки в російсько-українській війні 2014 – 2022 рр.»
В межах XXVІІ наукової викладацько-студентської конференції «Дні науки» 17 травня відбувся щорічний круглий стіл на гендерну тематику «Роль жінки в російсько-українській війні 2014 – 2022 рр.». Організатори заходу: лабораторія гендерних досліджень, кафедра філософії та культурного менеджменту, кафедра національної безпеки та політології НаУ ОА.
17.05.2022

Дні науки 2022: Експерти обговорили майбутню систему безпеки УкраїниVideo
17 травня 2022 року в Національному університеті «Острозька академія» в рамках Днів науки-2022 відбулася панельна дискусія «HOW CAN UKRAINE ENSURE ITS OWN SECURITY?». Дискусія була організована і проведена Центром політичних досліджень НаУОА і стала одним із заходів в реалізації проекту «Academic Response to Hybrid Threats (610133-EPP-1-2019-1-FI-EPPKA2-CBHE-JP)». Захід модерував керівник Центру політичних досліджень НаУОА, професор Юрій Мацієвський, а експертну оцінку безпекової ситуації в Україні та світі з огляду на війну, яку розв’язала Російська федерація, дали д-р Брайян Ерлі з Університету штату Нью-Йорк в Олбані (США) та д-р Володимир Дубовик з Одеського національного університету імені І. І. Мечнікова.
17.05.2022

Дні науки–2022: Презентація книги Оксани Пухонської «Поза межами бою»
17 травня в програмі «Днів науки–2022» в Острозькій академії докторка філологічних наук, доцентка кафедри української мови і літератури НаУОА Оксана Пухонська презентувала монографію «Поза межами бою. Дискурс війни в сучасній літературі» (2022).
17.05.2022

Студент Острозької академії – автор фото з Азовсталі «Світло переможе»
Студент спеціальності 052 Політологія Національного університету «Острозька академія» Дмитро Козацький – боєць із позивним Орест, керівник пресслужби полку «Азов». Він є автором світлини, зробленої на території заблокованого заводу «Азовсталь», якій у народі дали назву «Світло переможе».
17.05.2022

Дні науки 2022: Українсько-польська дискусія «Культура проти війни»
У рамках «Днів науки 2022» 16 травня в Острозькій академії відбулася українсько-польська дискусійна паенль «Культура проти війни». Модерував захід Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи НаУОА, а також Марек Рембєж, доктор габілітований, професор Інституту педагогіки, Інституту наук про культуру Cілезького університету.
16.05.2022

В Острозькій академії розпочалися Дні науки 2022
У Національному університеті «Острозька академія» 16 травня розпочалися Дні науки 2021. Цьогоріч XXVІІ студентсько-викладацьку конференцію проведуть у форматі онлайн. Участь у ній візьмуть не лише науково-педагогічні працівники, студенти та аспіранти НаОУА, а також науковці інших освітніх та наукових інституцій, експерти, учні та студенти наукових ліцеїв та коледжів.
16.05.2022

Духовний фронт: про олімпіаду «Юні знавці Біблії» і конкурс «Учитель року предметів духовно-морального спрямування-2022»
На базі науково-дослідної лабораторії християнської етики, психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія» 14 травня відбулися XІV Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії» та XVІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Учитель року предметів духовно-морального спрямування-2022». Обидва заходи пройшли в онлайн-форматі. Загальна тема 2022 року звучала так: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться» (Мт. 5:9).
14.05.2022

Психологічний фронт: про діагностичне інтерв’ю Intake розповів Алекс Маляр
13 травня відбулася восьма зустріч з ізраїльським психотерапевтом, координатором психіатричної служби в Медичному Центрі Бней Ціон (Хайфа, Ізраїль) Алексом Маляром на тему «Діагностичне інтерв’ю у психотерапії – INTAKE». 
13.05.2022

Психологічний фронт: про психосоматику війни розповіла Наталія Кулеша
Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки», який є продовженням і розширенням започаткованого в березні цього року проекту «Психологічна підтримка викладачів та тьюторів». 13 травня в рамках курсу відбулася лекція «Психосоматика на фоні війни». Спікерка Наталія Кулеша – кандидатка психологічних наук, старша викладачка кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання.
13.05.2022

Волонтерський фронт: про благодійну гуманітарну допомогу військовим
11 травня Національний університет «Острозька академія» організував передачу благодійної гуманітарної допомоги для військових 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Констянтина Острозького. Волонтерський центр гуманітарної допомоги НаУОА висловлює щиру подяку громадській організації ROC Maidan за отримані військово-тактичні аптечки IFAK для наших військових. 
13.05.2022

Інтелектуальний фронт: про ціннісні орієнтації українців розповів Віталій Лебедюк
Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки», який є продовженням і розширенням започаткованого в березні цього року проекту «Психологічна підтримка викладачів та тьюторів». 12 травня в рамках курсу відбулася лекція «Ціннісні орієнтації українців». Спікер Віталій Лебедюк – доцент кафедри національної безпеки та політології, кандидат наук з державного управління, керівник Школи політичної аналітики «Поліс».
12.05.2022

Інтелектуальний фронт: про Res Publica розповів Дмитро Шевчук
Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки», який є продовженням і розширенням започаткованого в березні цього року проекту «Психологічна підтримка викладачів та тьюторів». 11 травня в рамках курсу відбувся семінар «Навіщо нам Res Publica?». Спікер Дмитро Шевчук – доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА.
11.05.2022

Світла пам’ять Леонідові Макаровичу Кравчуку
Національний університет «Острозька академія» з глибоким сумом сприйняв скорботну звістку про смерть Президента України 1991-1994 років, голови наглядової ради Національного університету «Острозька академія» Леоніда Макаровича Кравчука.
11.05.2022

Оголошено результати ІІ Всеукраїнської Інтернет-олімпіади з історії України!
Важливість вивчення історії України, особливо на тлі російсько-української війни, складно переоцінити. Історія, як і мова та релігія, завжди мала велике значення, що доведено досвідом багатьох народів та націй.  Й у добу кривавої війни й після неминучої перемоги України, важливо бути обізнаним в історії, адже це теж один із факторів національної безпеки, освіченості населення та вміння розпізнавати і ламати стереотипи. Мігель де Сервантас говорив: “Історія – скарбниця наших діянь, свідок минулого, приклад і повчання для сьогодення, застереження для майбутнього”.
11.05.2022

Представники Острозької академії взяли участь у відзначенні 90-ліття Сухумського державного університету
10 травня 2022 р. відбувся круглий стіл з нагоди 90-ліття Сухумського державного університету (Тбілісі), присвячений проблемі російсько-української війни. У зустрічі взяли участь грузинські та українські дослідники та викладачі, ректори Сухумського державного університету та партнерських університетів України. Модератором зустрічі була професор Сухумського університету Індіра Дзаґанія. Зустріч відбулась у співпраці з Науковим товариством історії дипломатії та міжнародних відносин, від імені якого учасників круглого стола привітала голова товариства, провідний науковий співробітник Інституту історії України НАН України Ірина Матяш.
10.05.2022

Про освітні можливості розповіла Юлія Харчук
Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки». 10 травня в рамках курсу відбувся семінар «Освітні можливості». Спікерка Юлія Харчук – помічниця ректора з освітнього менеджменту, заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії НаУОА, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту.
10.05.2022

В Острозькій академії розквітли сакури
У парку біля наукової бібліотеки Національного університету «Острозька академія» розквітла Алея мудрості із сакур, яку 8 років тому до 20-річчя відродження університету започаткували студенти й викладачі.
10.05.2022

В Острозькій академії обговорили попередження ризиків, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами
9 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася лекція студентки спеціальності «Національна безпека» Юлії Демчук «Попередження ризиків, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами». Студентка пройшла курс і отримала сертифікат від проєкту Explosive Ordnance Risk Education – EORE. 
09.05.2022

Психологічний фронт: про внутрішню опору під час війни розповіла Оксана Матласевич
Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки». 9 травня в рамках курсу відбувся семінар «Як знайти внутрішню опору під час війни?». Спікерка Оксана Матласевич – докторка психологічних наук, доцентка, завідувачка кафедри психології та педагогіки НаУОА.
09.05.2022

День відкритих дверей Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки
12 травня 2022 року відбудеться День відкритих дверей Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки.
09.05.2022

Юридичний фронт: про допомоги внутрішньо переміщеним особам розповіла Тетяна Лотиш
Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки». 6 травня в рамках курсу відбулася лекція «Допомоги внутрішньо переміщеним особам». Спікерка Тетяна Лотиш – викладачка кафедри цивільно-правових дисциплін, юрисконсульт НаУОА Тетяною Лотиш.
06.05.2022

Психологічний фронт: про почуття сорому та провини розповіла Оксана Матласевич
Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки». 5 травня в рамках курсу відбулася лекція «Почуття сорому та провини: що за ними стоїть і що робити далі?». Спікерка Оксана Матласевич – докторка психологічних наук, доцентка, завідувачка кафедри психології та педагогіки НаУОА.
05.05.2022

Культурний фронт: Музей історії Острозької академії гостинно чекає відвідувачів
У цей непростий для України час воєнних подій Музей історії Острозької академії відновив свою діяльність і пропонує екскурсії для внутрішньо переміщених осіб та всіх охочих.
05.05.2022

Доцент Острозької академії Сергій Штурхецький отримав пам’ятну єпархіальну відзнаку
Кандидат наук з державного управління, доцент кафедри журналістики та PR менеджменту Національного університету «Острозька академія», журналіст, медіа-експерт, громадський діяч, науковець, співробітник Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ) Сергій Штурхецький отримав пам’ятну єпархіальну відзнаку. Нагороду вручив єпископ Рівненський та Сарненський Гавриїл із нагоди світлого Христового Воскресіння та 25-річчя Рівненсько-Волинської єпархії ПЦУ.
04.05.2022

Юридичний фронт: про трудові відносини під час війни розповіла Ольга Балацька
Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки». 4 травня в рамках курсу відбулася лекція «Організація трудових відносин в умовах воєнного стану». Спікерка Ольга Балацька – доцентка кафедри цивільно-правових дисциплін Інституту права НаУОА, кандидатка юридичних наук, адвокатка.
04.05.2022

Студентки Острозької академії взяли участь у Міжнародному конкурсі «Читаймо українською»
29 квітня студентки спеціальности «Українська мова та література» Анастасія Гарніцька, Оксана Іжевська та Ніна Глинюк узяли участь у Міжнародному конкурсі «Читаймо українською». Захід організувала кафедра україністики Університету імені Адама Міцкевича в Познані (Польща). Мета конкурсу – популяризувати українську книжку за кордоном та заохочувати молодь читати українською мовою.
04.05.2022

Подяка за благодійну гуманітарну допомогу
Волонтерський центр гуманітарної допомоги Національного університету «Острозька академія» висловлює щиру подяку Олегу Ярошику та селищним громадам Оженин, Садники, Могиляни, Країв, Бродів і Хорів, зокрема жінкам-волонтерам, які готували великодні паски, печиво, солодощі, м’ясні консерви для наших військових.
03.05.2022

Мистецький фронт: про національну культуру розповів Максим Карповець
2 травня у Національному університеті «Острозька академія» відбувся семінар для викладачів і тьюторів «Національна культура та ідентичність». Лектор Максим Карповець – директор Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту, кандидат філософських наук, доцент.
02.05.2022

Історичний фронт: стаття доцента Острозької академії Миколи Близняка в газеті The Ukrainian Weekly
Викладачі Національного університету «Острозька академія» беруть активну участь не лише на інформаційному, духовному, волонтерському, психологічному, юридичному, літературному фронті, але й на історичному. Кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри історії ім. проф. М.П. Ковальського НаУОА Микола Близняк опублікував другу статтю в рамках «Історичного фронту» в газеті The Ukrainian Weekly (USA).
02.05.2022

Професор Острозької академії Андрій Смирнов отримав пам’ятну єпархіальну відзнаку
Доктор історичних наук, професор, заступник завідувача кафедри історії ім. проф. М.П. Ковальського Національного університету «Острозька академія» Андрій Смирнов отримав пам’ятну єпархіальну відзнаку. Нагороду вручив єпископ Рівненський та Сарненський Гавриїл із нагоди світлого Христового Восркесіння та 25-річчя Рівненсько-Волинської єпархії ПЦУ.
02.05.2022