Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Лекції від професора з Португалії в Острозькій академії
Професор Університету Бейра Інтеріор (Ковільян, Португалія) Бруно Феррейра да Коста відвідав Національний університет “Острозька академія” в рамках міжнародного освітнього проекту Erasmus+. Співпраця Острозької академії з Університетом Бейра Інтеріор триває вже три роки, зокрема зараз в Португалії навчається дві студентки НУОА: Тетяна Ющук (факультет міжнародних відносин) та Олександра Аксьонова (факультет політико-інформаційного менеджменту).
30.04.2019

В Острозькій академії розцвіли сакури
У парку біля Наукової бібліотеки Острозької академії квітує Алея мудрості із сакур, яку посадили до 20-річчя університету за участю Президента України Петра Порошенка.
28.04.2019

Вельмишановні викладачі та співробітники, дорогі студенти!
Щиро вітаємо Вас із світлим Великоднім святом!
27.04.2019

Студенти факультету міжнародних відносин – переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з міжнародних відносин
Вікторія Фурман та Валерій Мирончук, студенти IV курсу спеціальності «Міжнародні відносини» факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» здобули перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», що відбувся на базі Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
26.04.2019

Історична мозаїка «Нашого цвіту – по всьому світу»
25 квітня поточного року в Новоселицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади Хмельницької області відбувся нестандартний виховний захід для здобувачів знань закладу освіти – історична мозаїка «Нашого цвіту – по всьому світу». Сценарій дійства був розроблений спільними зусиллями вчителя історії та правознавства Лариси Богданівни Бученко та голови Наукового товариства студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» Назара Мартинюка.
25.04.2019

Назар Мартинюк взяв участь в проекті «Митці рідного краю»
Назар Мартинюк, студент IV курсу спеціальності «Історія» факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія», голова Наукового товариства студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина, 24 квітня 2019 року взяв участь в обласному семінарі методистів, керівників методичних об’єднань, вчителів-практиків, керівників гуртків художньо-естетичних дисциплін Хмельниччини, що проходив за сприяння Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на базі Хмельницького обласного художнього музею.
25.04.2019

Назустріч 25-річчю Острозької академії
У 2019 році ми відзначаємо 25-річчя відродження Острозької академії, яка за цей невеликий період стала одним із найвідоміших університетів не тільки України, а й закордону. Про новітню історію нашої альма-матер, можливості університету та плани на майбутнє спілкуємося з ректором Острозької академії, професором, Героєм України Ігорем Пасічником.
24.04.2019

На кафедрі журналістики представили нову навчальну програму для студентів
У Національному університеті “Острозька академія” 23 квітня за участю викладачів і студентів кафедри журналістики та декана гуманітарного факультету Максима Карповця відбулося обговорення нової освітньо-професійної програми бакалаврського рівня «Журналістика соціальної відповідальності». Також в онлайн-режимі до розмови долучилася викладачка кафедри журналістики, реклами і зв'язків з громадськістю Національного авіаційного університету, журналістка і психологиня Наталія Кучер. Усі охочі мали можливість поставити питання пані Наталії щодо актуальних проблем та перспектив журналістської освіти в Україні.
23.04.2019

Святкування тижня факультету романо-германських мов
У Національному університеті «Острозька академія» з 15 по 19 квітня тривав тиждень факультету романо-германських мов. Із цього приводу представники факультету організували низку заходів.
19.04.2019

ІІ етап Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» в Острозькій академії
На базі  Національного університету «Острозька академія» 18 квітня відбувся  ІІ етап Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Учасниками інтелектуальних змагань були студенти з різних університетів України.
19.04.2019

Ігор Гущук – учасник Всеукраїнської конференції «Концепція безперервного вдосконалення системи охорони здоров’я та національна стратегія охорони здоров’я – наріжні об’єднавчі складові розвитку»
Завідувач кафедри громадського здоров’я Національного університету «Острозька академія», кандидат медичних наук, експерт за напрямом громадське здоров’я, профілактична медицина, гігієна та професійна патологія Ігор Гущук взяв участь у Всеукраїнській конференції «Концепція безперервного вдосконалення системи охорони здоров’я та національна стратегія охорони здоров’я – наріжні об’єднавчі складові розвитку», що відбулася у місті Києві з 17 по 19 квітня. Захід організували в рамках Х Ювілейного Міжнародного Медичного Форуму «Інновації в медицині-здоров’я нації».
19.04.2019

XIІ Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії» в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 19 квітня відбулася XIІ Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії». Участь у заході взяли учні 7-11 класів, учні професійно-технічних училищ та студенти закладів вищої освіти із тринадцяти областей України.
19.04.2019

V регіональний фестиваль ораторського мистецтва в Острозькій академіїVideo
У Національному університеті «Острозька академія» 18 квітня відбувся V регіональний  фестиваль ораторського мистецтва. Захід традиційно організували в рамках вивчення курсу «Риторика» на актуальну тему: «Інформація як товар: ціннісні та етичні орієнтири». Організацією займалися студенти другого курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» під керівництвом викладача навчальної дисципліни, заступника декана факультету політико-інформаційного менеджменту, кандидата філологічних наук, доцента Юлії Маслової.
18.04.2019

Студенти-економісти НаУОА в трійці найкращих в конкурсі Global Money Week
З 1 березня 2019 року, всі охочі могли взяти участь у проведені  челленджу до Всесітнього тижня грошей. Це мега-крутезна подія, яка об’єднує молодь з усього світу. Гасло Global Money Week у 2019 році – «Навчайся! Накопичуй! Заробляй!».
18.04.2019

Там, де починається освіта…
Фахівців для початкової школи з поглибленим вивченням англійської мови готуватимуть із цього року в Острозькій Академії. Отож, славетний своєю історією університет, відомий далеко за межами країни, отримав ліцензію на підготовку бакалаврів, котрі зможуть навчати дітей молодших класів у нових умовах цифрового і глобалізованого світу. Про те, якою має бути наша початкова освіта, якими навичками і знаннями для цього повинні володіти вчителі нового покоління – у нашій розмові із координатором нової спеціальності «Початкова освіта» професором Галиною Гандзілевською.
18.04.2019

Острозька академія - на другому місці за рівнем викладання в міжнародному рейтингу World University Rankings
Національний університет “Острозька академія” посів другу сходинку за рівнем викладання серед українських університетів у міжнародному щорічному рейтингу World University Rankings.
18.04.2019

Відновимо Собор Паризької Богоматері разом: відеозвернення студентів Острозької академіїVideo
Студенти першого вищого навчального закладу Східної Європи – Острозької академії (1576) звернулися до світової студентської спільноти із закликом підтримати збір коштів на відновлення одного з найкращих культурних надбань усієї Європи Собору Паризької Богоматері.
17.04.2019

Острозька академія потрапила до одного з найвпливовіших рейтингів університетів світу Times Higher Education University Impact Rankings 2019
Міжнародне рейтингове агентство Times Higher Education (THE), що вважається одним із найавторитетніших у галузі вищої освіти, нещодавно опублікувало новий рейтинг університетів світу THE University Impact Rankings. Цей рейтинг відображає діяльність університетів світу за рівнем поширення позитивного впливу на суспільство, економіку та довкілля. За результатами рейтингу чотири українських університети, серед яких Національний університет «Острозька акдаемія», увійшли до 300 кращих університетів світу із майже 500, що пройшли аудит.
16.04.2019

Ганна Гопко: «Не бійтеся відкривати світ. Я вірю, що час України настав!»
До Національного університету «Острозька академія» 16 квітня завітала Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко. На початку зустрічі гостя зачитала привітання Острозькій академії з 25-літтям відродження від імені Голови Верховної Ради України Андрія Парубія.
16.04.2019

Майстер-клас від компанії «Soufflet Agro Ukrainе»
У Національному університеті «Острозька академія» 16 квітня для студентів провели майстер-клас представники компанії «Soufflet Agro Ukrainе». На зустрічі обговорювали, як написати якісне резюме та успішно пройти співбесіду. Спікерами були Даніїл Пулькін – фахівець із підбору персоналу компанії «Soufflet Agro Ukrainе» та менеджер роботи із персоналом  Марина Папова.
16.04.2019

Зустріч із Володимиром Крижанівським в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 16 квітня відбулася зустріч із  українським політиком та дипломатом, першим Надзвичайним і Повноважним Послом України в Російській Федерації (1992 р.) Володимиром Крижанівським.
16.04.2019

Про неперекладність тексту студентам Острозької академії розповів Остап Сливинський
До Національного університету «Острозька академія» 16 квітня завітав відомий український поет, перекладач та літературознавець Остап Сливинський. Він перекладає художню і наукову літературу з англійської, білоруської, болгарської, македонської, польської, російської мов. Упродовж лекції гість детальніше розповів студентам про особливості перекладу з польської мови на українську. Також  Остап Сливинський ознайомив студентів із польською літературою кінця ХХ ст.. Цю лекцію він прочитав для студентів польською мовою.
16.04.2019

Презентація поетичної збірки Мирослава Лаюка «Троянда»
У Національному університеті «Острозька академія» 15 квітня український письменник Мирослав Лаюк презентував нову поетичну збірку «Троянда» та розповів про особливості своєї творчої та медійної діяльності.
15.04.2019

Назар Мартинюк переміг у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з історії
Назар Мартинюк, студент IV курсу спеціальності «Історія» факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія», здобув перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Історія та археологія» й був відзначений дипломом І-го ступеня. Усього на конкурс було представлено 104 студентських наукові робіти з 54 закладів вищої освіти України. Галузева конкурсна комісія за рейтинговою оцінкою допустила до фінального етапу 26 робіт. На цьому етапі робота Назара на тему: «Зовнішньополітична діяльність Державного Центру Української Народної Республіки в екзилі (1948-1992 рр.)», побудована на численних опублікованих джерелах, була оцінена найвище.
15.04.2019

Студенти дискутували із американським волонтером Джеффрі Гленном
У Національному університеті «Острозька академія» 13-14 квітня в рамках Buzz Session відбулася зустріч із бакалавром в галузі соціології та кримінального правосуддя, магістром державного управління Джеффрі Гленном. Це – американський волонтер, який проводить безліч різних тренінгів та семінарів, ділиться своїм досвідом, підтримує та реалізовує програми державного туристичного агентства, навчальних закладів та органів місцевої влади, впроваджує цікаві проекти, спрямовані насамперед на залучення молоді до активного громадського життя та допомоги у вивченні англійської мови.
14.04.2019

«Батьківський вікенд» в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 13 квітня відбувся «Батьківський вікенд».  Батьки абітурієнтів та студентів Острозької академії мали можливість поспілкуватися з адміністрацією університету, відвідати захоплюючу екскурсію музейним комплексом. Та найцікавішою подією, на думку батьків, став тренінг від доктора психологічних наук, доцента кафедри психології Галини Гандзілевської. Адже саме після цього тренінгу батьки абітурієнтів знайшли відповіді на такі запитання: «Як допомогти своїй дитині досягти успіху?», «Що таке успіх?», «Чи досягнули вони в житті того, чого бажають для своєї дитини?» тощо.
13.04.2019

Святкування тижня факультету міжнародних відносин
У Національному університеті «Острозька академія» з 8 по 12 квітня відзначали тиждень факультету міжнародних відносин. Креативні студенти факультету разом із викладачами організували чимало цікавих заходів та наповнили студентські будні творчими подіями. Тиждень факультету відбувався в цікавій тематиці «Крізь віки», що відображало характерні особливості різних історичних епох у всіх святкових заходах.
13.04.2019

Проблеми залежностей – актуальне в сьогоденні
У період з 8 по 14 квітня в Україні відзначають тиждень громадського здоров’я. І з цього приводу викладачі кафедри громадського здоров'я Національного університету «Острозька академія» організували низку заходів.
12.04.2019

На святкування 25-річчя Острозької академії завітав предстоятель Православної церкви України Блаженнійший Епіфаній
Рівно 25 років тому, 12 квітня 1994 року, Указом Президента України розпочалося відродження Національного університету «Острозька академія». Цей заклад вищої освіти став наступником першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії, яка була заснована у 1576 році князем Костянтином-Василем Острозьким у своєму родовому місті Острог. Сьогодні університет відіграє вагому роль у підготовці висококваліфікованих фахівців, здійснює велику роботу у сфері духовного відродження української нації, вихованні молодого покоління на принципах християнської моралі.
12.04.2019

Вельмишановні викладачі та співробітники, дорогі спудеї!
Сьогодні відзначаємо важливу подію у новітній історії Національного університету “Острозька академія”. 25 років тому Президент України Леонід Кравчук підписав Указ “Про утворення Острозького колегіуму”. Із цієї дати розпочався наш стрімкий розвиток.
12.04.2019

Роман Василишин та Василь Берташ – ті, хто відроджували Острозьку академію
У рамках серії зустрічей проекту «Ті, хто відроджували Острозьку академію» до Національного університету «Острозька академія» 11 квітня завітали  незмінний протектор Острозької академії, член Наглядової ради НаУОА, Академік Острозького академічного Братства, кандидат економічних наук Роман Василишин та меценат Національного університету «Острозька академія», кавалер найвищої відзнаки НаУОА – срібної медалі «Князь Василь-Костянтин Острозький» Василь Берташ.
11.04.2019

Ігор Гущук – учасник панельної дискусії в Кракові
Завідувач кафедри громадського здоров’я Національного університету «Острозька академія», кандидат медичних наук, експерт за напрямом громадське здоров’я, профілактична медицина, гігієна та професійна патологія Ігор Гущук взяв участь панельній дискусії «Профілактична складова охорона здоров'я – наскільки є відповідальність держави, скільки самоврядування» у місті Кракові (Польща). Захід відбувався  08-09 квітня в рамках зустрічей місцевих лідерів і регіональних еліт для обміну думками з державним управлінням, НУО та бізнесом під час 5-го Європейського конгресу місцевих органів влади.
10.04.2019

Представники молодіжного проекту «U-Report» в Острозькій академії
До Національного університету «Острозька академія» 10 квітня завітали представники глобального молодіжного проекту «U-Report» Світозар Ніцполь та фронтмен  поп-гурту «Антитіла» Тарас Тополя.
10.04.2019

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Англійська мова та література» в Острозькій академії
На базі Національного університету «Острозька академія» з 8 по 10 квітня відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Англійська мова та література». 59 студентів із 45-ти закладів вищої освіти України перевіряли свої знання з англійської мови.
10.04.2019

Назар Хасан в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 9 квітня відбулася зустріч із солістом і співзасновником гурту «Rizups», фіналістом шоу «Х-фактор» та «Україна має талант», українським співаком Назаром Хасаном.
09.04.2019

Результати проведення Всеукраїнського конкурсу-мистецтвознавчої експедиції «Історія порцеляни в об’єктиві дослідника»
Із 10 січня до 5 квітня 2019 року проходив Всеукраїнський конкурс-мистецтвознавча експедиція «Історія порцеляни в об’єктиві дослідника». Організаторами заходу виступили Наукове товариство студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина та кафедра історії імені М. П. Ковальського факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія».
09.04.2019

Студенти дискутували із засновниками руху “Дій з нами”
До Національного університету “Острозька академія” 8 квітня завітали засновники громадського руху “Дій з нами”, народні депутати Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та Наталія Кацер-Бучковська.
08.04.2019

Фінал Західноукраїнської дебатної ліги в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 7 квітня відбувся фінал Західноукраїнської дебатної ліги. Участь у заході взяли команди з Острога, Львова, Чернівців, Івано-Франківська та  Вінниці.
07.04.2019

Підсумки Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з української мови і літератури-2019
06 квітня 2019 року викладачі кафедри української мови і літератури Національного університету «Острозька академія» провели ІІ (фінальний) етап Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з української мови і літератури-2019. До ЗВО завітали переможниці першого етапу, які набрали найбільшу кількість балів в онлайн-тестуванні, що за складністю відповідало рівню завдань з української мови і літератури для зовнішнього незалежного оцінювання.
06.04.2019

Переможці всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт з економічної кібернетики
Квітень місяць видався цікавим на події не лише в межах Національного університету «Острозька академія», а й економічного факультету зокрема. Те що наші студенти найталановитіші і найкращі ми знаємо завжди. Їхнє вміння вдало поєднувати навчання, науку і спорт просто вражають. Тому для Вас історія про двох чарівних студенток-кібернетиків четвертого курсу, які вражали не лише наших викладачів, а й чудово демонстрували свої знання на всеукраїнських конкурсах – це Ольга Миколаївна Артюх та Дарія Олександрівна Долгова.
05.04.2019

«Битва факультетів» в Острозькій академії
У культурно-мистецькому центрі Національного університету «Острозька академія» 4 квітня відбулося гумористичне шоу «Битва факультетів». Це один із традиційних заходів, які проводять студенти Острозької академії. Найкращі представники гумору п’яти факультетів та Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського змагалися за кубок переможця.
04.04.2019

Якою повинна бути сучасна університетська бібліотека?
У Національному університеті «Острозька академія» 3 квітня відбувся міжнародний семінар «Місія університетської бібліотеки: поміж минулим і майбутнім», організований викладачами факультету політико-інформаційного менеджменту та працівниками наукової бібліотеки університету.
03.04.2019

Студентка Острозької академії посіла призове місце у Всеукраїнському етапі мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка
Студентка Національного університету «Острозька академія» Богдана Панасюк посіла третє місце у Всеукраїнському етапі ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.
03.04.2019

Зустріч до 25-ти річчя відродження Острозької академії
У Національному університеті «Острозька академія» третього квітня відбулася зустріч із кандидатом юридичних наук, доцентом, суддею Конституційного Суду України у відставці, заслуженим юристом України Михайлом Колосом та першим деканом правничого факультету НаУОА, доктором юридичних наук, професором Віталієм Ковальчуком. Захід відбувався в рамках серії зустрічей із людьми, які відроджували Острозьку академію.  
03.04.2019

Стартував інтерактивний проект «Ті, хто відроджували Острозьку академію»
До 25-річчя відродження Національного університету «Острозька академія» третього квітня стартував інтерактивний проект «Ті, хто відроджували Острозьку академію». Його мета – дати можливість студентам та працівникам університету поспілкуватися з ініціаторами відродження першого вищого закладу освіти України, меценатами, друзями, партнерами університету, без яких важко уявити новітню історію Острозької академії.
03.04.2019

Подорож довжиною у життя
У культурно-мистецькому центрі Національного університету «Острозька академія» 2 квітня відбувся показ фільму «Людина з табуретом». Прем’єра стрічки відбулася у Києві 20 лютого. Координаторка проекту Леся Хом’як після виходу фільму на екрани кінозалів 21 лютого вирушила у промо-тур містами України.
02.04.2019