Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Щиро вітаємо Євгена Кириловича МАРЧУКА з Днем народження!
Євген Кирилович – почесний академік Острозького Академічного Братства та член Наглядової ради Острозької академії. Разом із Ларисою Івшиною він бере активну участь у розбудові нашого університету.
28.01.2019

На фестивалі різдвяних піснеспівів в Острозькій академії встановили новий рекорд УкраїниVideo
У студентсько-викладацькому храмі преп. Федора Острозького Національного університету “Острозька академія” 26 січня відбувся XIV Всеукраїнський фестиваль різдвяних піснеспівів.
26.01.2019

На вежі нового корпусу Острозької академії встановили годинники
Цей корпус зводять у центрі Острога на місці довгобуду, який ще за часів Радянського Союзу мав бути будинком культури, проте тоді коштів вистачило лише на зведення стін
24.01.2019

Вітання Острозької академії з нагоди Дня Соборності України
Наше з вами завдання сьогодні — зберегти незалежність України, дбаючи про її мир, спокій, добробут і процвітання.
22.01.2019

До 100-річчя Дня Соборності України: актуальна думка науковця
Сьогодні ми відзначаємо 100-річчя Соборності України. Саме 22 січня 1919 року було проголошено Акт злуки, що стало однією з найвизначніших подій доби Української революції 1917-1921 років. Завдяки цьому документові відбулося об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Про ці події розповідає у своїй науковій праці доцент кафедри історії імені М. П. Ковальського НаУОА Володимир Марчук.
22.01.2019

Випускник НаУОА увійшов до складу Громадської ради доброчесності
Новий склад затвердили у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України зборами громадських об’єднань.
15.01.2019

Острозька академія – у десятці серед університетів України міжнародного рейтингу UI GreenMetric World
Національний університет «Острозька академія» посів восьму сходинку серед українських закладів вищої освіти в міжнародному рейтингу UI GreenMetric World.
09.01.2019

Українська автокефалія має велетенське політичне і культурно-символічне значення
Про шлях до української автокефалії після анексії Київської Митрополії Російською Православною Церквою у 1686 році та про об'єднавчий Собор Автокефальної Православної Церкви України 15 грудня 2018 року йшлося на лекції кандидата історичних наук, доцента кафедри історії Національного університету «Острозька академія», делегата від Вселенського Патріархату на Об'єднавчому Соборі Андрія Смирнова
04.01.2019