Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Зустріч із Йозефом Зісельсом відбулася в Острозькій академії

09.11.2021

У рамках відкритого університету в Острозькій академії 9 листопада лекцію провів Йозеф Зісельс, громадський діяч, співпрезидент Асоціації єврейських організацій та общин (Ваад) України. Тема зустрічі: “Математичний моніторинг пандемії COVID-19: методологія, результати та висновки”.

Ігор Пасічник, ректор Національного університету “Острозька академія”, доктор психологічних наук, професор кафедри психології та педагогіки, академік Міжнародної слов'янської академії наук та АН ВШ України, заслужений працівник народної освіти України, Герой України, розповів:

“Срібних медалей князя Василя-Костянтина Острозького – лише 100, тому вони є нумізматичною рідкістю. Це свідчить тільки про те, що ми нагороджуємо лише особливих людей, які справді заслуговують на повагу. Саме таким є Йозеф Зісельс, якому 2016 року ми вручили цю медаль. Я сьогодні радію за нас усіх, що ми маємо можливість почути лекцію такої непересічної людини. Пане Йозефе, ми з нетерпінням чекаємо на зустріч із Вами в стінах Острозької академії”.

На лекцій Йозеф Зісельс розглянув пандемію COVID-19 з математичного погляду. З березня 2020 року лектор проводить математичний моніторинг пандемії COVID-19 за 53 країнами. Завдяки систематизації цифр, які характеризують пандемію, були зроблені спроби визначити у цих числах закономірності. Результати моніторингу дозволяють: побачити періодичні зміни параметрів епідемії, тобто її «хвильовий» формат; прогнозувати терміни мінімальної та максимальної інфікованості; летальності та завантаження місць у лікарнях і реанімаціях; потребу в ліках і кисні; потужність і своєчасність введення карантинів і локдаунів, проаналізувати адміністративні помилки у протистоянні з епідемією. 

Під час презентації Йозеф Зісельс наголосив:

“головне завдання українців наразі – вакцинуватися. Це допоможе запобігти новим хвилям захворювання, зменшить негативні впливи на економіку, покращить рівень життя. На жаль, ми живемо в період постправди, що не дає змоги об’єктивно аналізувати події цього світу. Та вихід є: масова вакцинація”.