Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Український Гоґвортс: студентське самоврядування Острозької академії підписало угоду зі студентами ЧНУ

01.11.2021

Упродовж 3 днів голова Братства спудеїв, Лілія Павленко, і голова фінансового підрозділу Братства спудеїв, Анна Матласевич, були учасницями Міжнародної конференції представників студентського самоврядування, як представниці Національного університету “Острозька академія”. Усього брали участь понад 50 представників 8 міст України та з-за кордону: Кишинів, Бельци, Київ, Тернопіль, Суми, Львів, Чернівці, а також Острог. ЗВО-Організатор заходу: студентський парламент Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Студентки Острозької академії відвідали традиційну міжнародну конференцію представників студентського самоврядування під назвою "Студентське самоврядування та Закон таємниць”, організовану парламентом ЧНУ ім. Ю.Федьковича. Метою конференції був обмін досвіду студентським самоврядуванням і підписання меморандуму про співпрацю між університетами. Під час зустрічі Братство спудеїв підписало угоду про співпрацю зі Студентським парламентом ЧНУ.

Лілія Павленко, голова Братства спудеїв, студентка Національного університету “Острозька академія”, наголошує:

“Це був прекрасний досвід! У рамках цього форуму ми, як представниці Братства спудеїв, підписали угоду про співпрацю зі студентським парламентом ЧНУ. До слова, в березні, з нагоди 25-річчя Братства спудеїв, в Острозькій академії відбудеться форум для студентів українських ЗВО, на який запросили всіх членів студентського самоврядування”.

Упродовж трьох днів учасники відвідували заходи круглих столів, психологічні тренінги та брали участь у дискусіях, знайомилися з представниками самоврядування кожного з університетів, а також обмінювалися цінним досвідом своїх ЗВО. Родзинкою конференції став похід у гори, де у екстремальних умовах учасники змогли краще здружитися та познайомитися з унікальною культурою Буковини. За результаті конференції було випущено збірник тез та обговорено пропозиції до Закону України "Про вищу освіту"