Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

В Острозькій академії оголошено конкурс на отримання стипендії імені Сергія Нагорного
Шановні студенти спеціальності «Психологія»! У Національному університеті «Острозька академія» оголошується початок конкурсного відбору на стипендію ім. Сергія Нагорного.
24.07.2024

Державні гранти для здобувачів вищої освіти
Цьогоріч вступники, які претендують на навчання на контракті, матимуть унікальну можливість отримати додаткову фінансову підтримку – державний грант. Це надасть можливість частково покрити вартість навчання на будь-якій освітній програмі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Державний грант – це можливість для вступників, які здобуватимуть першу вищу освіту за контрактом отримати від 15 тисяч грн і більше на рік для покриття частини вартості навчання.
19.07.2024

Перший випуск бакалаврів за програмою дипломів двох університетів!
Програма дипломів двох університетів – Національного університету «Острозька академія» та Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині – це можливість здобуття кваліфікаційного рівня бакалавра студентами у двох університетах. Участь у програмі відкриває двері для навчання в умовах двох держав, а – відповідно – двох культур, систем освіти, різноманіття у підходах до розуміння національних та глобальних проблем, різних аспектів міжнародних відносин нашого непростого часу. Основна мета програми – підвищити конкурентоспроможність випускників на ринку праці та розширити їх професійні можливості. Перші випускники програми цього року отримали дипломи з міжнародних відносин в Україні, незадовго отримають дипломи з політології в Польщі.
18.07.2024

Відбувся прямий етер на тему: «Мотиваційний лист. Поради для написання»
На базі Національного університету «Острозька академія» 18 липня відбувся прямий етер, присвячений порадам написання мотиваційних листів для вступу на перший (бакалаврський) та другий (магістерський) рівні здобуття вищої освіти. На зустріч в Instagram і TikTok завітали понад 1300 абітурієнтів з різних областей України. Спікерка Софія Лозюк, керівниця Консультаційного центру для абітурієнтів Приймальної комісії НаУОА.
18.07.2024

Студенти Острозької академії взяли участь у проєкті «Вартові громадського здоров’я»Video
У межах проєкту «Вартові громадського здоров’я» започатковано низку заходів щодо популяризації нової спеціальності 229 «Громадське здоров’я» галузі знань 22 «Охорона здоров’я». Зокрема участь у цьому проєкті взяли студенти й викладачі кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання Національного університету «Острозька академія», які поділилися досвідом навчання на спеціальності «Громадське здоров'я» й інноваційними освітніми методиками Острозької академії.
16.07.2024

Година запитань-відповідей з Консультаційним центром для абітурієнтів
Вступна кампанія 2024 року триває. Абітурієнти нині мають надважливі завдання: зважаючи на свої результати іспитів, мають визначити пріоритетність заявок, які подаватимуть згодом; зареєструвати особисті електронні кабінети, пільги в закладах освіти; подати заявки на співбесіди та вступні випробування. Щоб у вступників не виникало сумнівів у правильності їхнього вибору, а також щоб дати відповіді на всі запитання, Консультаційний центр для абітурієнтів Приймальної комісії 11 липня провів пряму трансляцію на сторінках @abiturient_oa в соціальних мережах Instagram і TikTok.
11.07.2024

Вітаємо випускників правничої школи Острозької академії із призначенням на посади суддів!
Уся академічна спільнота Острозької академії щиро вітає випускників правничої школи з призначенням на посаду суддів. Згідно з указами Президента України Ольгу Балацьку, Олега Костюка, Тетяну Корсун, Ірину Гарбарук, Андрія Мовчуна, Сергія Чекулаєва призначено на посади суддів.
10.07.2024

Помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Едуард Балашов взяв участь у конференції «Роль університетів у післявоєнному відновленні України»
Упродовж 4-5 липня помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Національного університету «Острозька академія», доктор психологічних наук, професор Едуард Балашов у межах виконання проєкту «UK-Ukraine Twinning» взяв участь у другій міжнародній конференції «Роль університетів у післявоєнному відновленні України». Захід організований Cormack Consultancy Group на базі Академії фінансів і бізнесу «Вістула» (Варшава, РП).
09.07.2024

Науковців Острозької академії запрошують взяти участь у програмі Global MIT At-Risk Fellows (GMAF)
Триває процес подання заявок на наступний весняний семестр за програмою Global MIT At-Risk Fellows (GMAF), за якою викладачі й дослідники українських університетів мають можливість ознайомитися з роботою Массачусетського технологічного інституту. 
08.07.2024

В Острозькій академії говорили про адміністративну юстицію в Україні: проблеми теорії та практики
4-5 липня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція «Адміністративна юстиція в Україні: проблеми теорії та практики. Судовий захист політичних та громадянських прав і свобод у довоєнний, воєнний і післявоєнний час».
05.07.2024

Петро Андрухов: педагог, краєзнавець, острожанин (до 100 річчя з дня народження)
5 липня виповнюється 100 років з дня народження Петра Зотовича Андрухова, історика, краєзнавця, сподвижника відродження Острозької академії. Це знакова постать як для Острога, так і НаУОА, адже все своє життя він присвятив поверненню із забуття історії міста, був учителем, музейником, лідером краєзнавчого руху в Острозі. Саме йому належить ідея відродження академії, саме він є одним з небагатьох, кому острожани завдячують своєю пам’яттю – історичною.
05.07.2024

Консультаційний центр для абітурієнтів при Приймальній комісії НаУОА
Шановні вступники на бакалаврські та магістерські програми, Вступна кампанія-2024 передбачає багато нюансів та змін, які потрібно знати для успішного вступу на омріяну спеціальність.
04.07.2024

Національний університет «Острозька академія» запускає програму підтримки національної ідентичності
Національний університет «Острозька академія» – перший заклад вищої освіти, який бере участь у реалізації пілотного проєкту підвищення кваліфікації фахівців у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності за підтримки Міністерства молоді та спорту України та Управління у справах молоді та спорту Рівненської обласної державної адміністрації. В рамках пілотного проєкту реалізовуватиметься Програма підвищення кваліфікації «Нація єдина: інтеграція та підтримка населення деокупованих територій».
03.07.2024

Запрошуємо науковців університету взяти участь у конкурсі наукових проєктів на здобуття гранту Острозької академії
В Острозькій академії триває конкурс наукових проєктів на здобуття гранту НаУОА, який започаткований із метою стимулювання проведення фундаментальних і прикладних досліджень в університеті. Участь у конкурсі можуть взяти науково-педагогічні, наукові працівники, докторанти, аспіранти, студенти Острозької академії.
02.07.2024

Студенти-міжнародники пройшли стажування в МЗС і Посольстві України в Турецькій Республіці
Здобувачка спеціальності 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії ОП «Міжнародні відносини» Аліна Семесь упродовж 3-28 червня пройшла стажування в Посольстві України в Турецькій Республіці.
01.07.2024