Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Зустріч із Ігорем Дмитруком, випускником спеціальності “Філософія”, провели в Острозькій академії

11.11.2021

Кафедра філософії та культурного менеджменту Національного університету “Острозька академія” в межах курсу "Релігія та культура" організувала зустріч з Ігорем Дмитруком – випускником спеціальності “Філософія”, головою громадської організації “Товариство українських філософів і релігієзнавців”, співавтором книги «Нові та незвичні релігії і культи». У студентські роки створив гурток, присвячений дослідженням релігієзнавства, з якого й розпочалась його наукова діяльність у напрямку філософії та релігії.

“Я дуже радий, що ви обрали Острозьку академію, що зробив і я декілька років тому. Вам насправді пощастило, тому що цей університет не лише перший вищий навчальний заклад у Східній Європі, це першочергово родина. За період навчання у мене з’явилося чимало друзів, з якими я йду по життю, пам`ятаю усіх викладачів, яким я вдячний і до сьогодні за досвід. Академія зробила мене тим, ким я є ”,

звернувся до студентів випускник Острозької академії, Ігор Дмитрук.

Зараз Ігор є практиком у сфері релігієзнавства, він проводить різноманітні записи у своєму каналі Wake Up media, Туфір ТV, де він спілкується з різними релігійними організаціями, чим порушує стереотипи про ту чи ту релігію та вірування.

У згаданій книзі – розповідь про новітні й екзотичні релігії, сучасні духовні рухи та нетрадиційні течії, що допоможуть читачеві зорієнтуватися в світі альтернативних і маловідомих віровчень і культів, які практикують у наш час. Книга є результатом дослідницької праці Товариства Українських Філософів і Релігієзнавців (ТУФіР) і видана за підтримки Громадської організації “Українська Рада Вільнодумців і Віруючих”.

Ігор Дмитрук зазначає:

“За останні десять років я кардинально змінив своє ставлення до класифікації релігій, особливо новітніх. Загальновідома класифікація сучасних релігій є не зовсім автентичною. Візьмемо, до прикладу, християнство, яке умовно розділяють на протестантизм, православ'я і католицизм, але, розглянувши детальніше, сприйняття зміниться. Бо, окрім православ'я, можна ще додати гілку давніх православних церков. До прикладу, кобська церква, ефіопська.”

Баштовий Дмитро, студент 1 курсу групи Фл-11 Національного університету "Острозька академія", поділився враженнями від заходу:

"Зустріч була інформативною та захопливою. Випускник спеціальності "Філософія" поділився досвідом і розповів про те, як реалізувати свої навички в житті. Особливістю досліджень Ігоря Дмитрука є те, що він спілкується з представниками різноманітних неорелігій і досліджує аспекти їх розвитку в Україні. Лекція стала в пригоді і з профорієнтаційної, і зі змістовної точки зору".

Спікер також зазначив про різницю тлумачення термінів “релігієзнавство”, “протестантизм” та ін., тому що кожна культура вкладає свій сенс у поняття, який важливо правильно прочитати.