Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острог – молодіжна столиця України-2022: урочиста церемонія передачі статусу

19.11.2021

У Національному університеті “Острозька академія” 19 листопада урочисто передають статус “Молодіжна столиця України-2022”. На заході присутні заступниця Міністра молоді та спорту України, Марина Попатенко; міський голова міста Острог, Юрій Ягодка; проректорка з навчально-виховної роботи Національного університету “Острозька академія”, професорка Руслана Каламаж; начальник управління молоді та спорту Рівненської державної адміністрації Віталій Ліпський; директорка Українського інституту міжнародної політики, Надія Афанасьєва; депутат Рівненської обласної ради, керівник обласної партійної організації “Слуга народу”, Юрій Ліпський; представник Національної молодіжної ради України, Рустам Савранський.

Захід проходить у новому корпусі Острозької академії. Із вітальним словом виступив міський голова Острога, Юрій Ягодка:

“Доброго дня, шановне товариство. Насамперед хочу сказати, що це символічно, що в Острозькій академії відбувається ця подія, своєрідний 3 етап підготовки до відзначення “Молодіжної столиці України-2022”. Надзвичайно приємно, що сьогодні в нас присутні наші високоповажні гості з Міністерства молоді та спорту, Обласної державної адміністрації. Я вірю, що слава про наш Острог пошириться всією Україною, адже це сучасне та надзвичайно молоде містечко”.

Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту України, зазначає:

“Для нас надзвичайно приємно було визнати, що Острог, невелике місто, перемогло в такому чудовому конкурсі та вибороло свою першість серед великих міст, обласних центрів. Конкурс “Молодіжна столиця України” – про роботу з молоддю та покращення життя молодих людей, насамперед. Саме в цьому місті є чудова Острозька академія, яка продовжує та розвиває традиції студентства. Я впевнена, що наступного року ми зможемо спільно зробити багато якісних змін, які позитивно вплинуть на розвиток міста”.

Проректорка з навчально-виховної роботи Національного університету “Острозька академія”, професорка Руслана Каламаж, розповіла:

“Я думаю, що це зовсім не випадково, що Острог став Молодіжною столицею, і це стало можливим у незалежній Україні, коли відбулося відродження Острозької академії, історичних традицій, української вищої освіти загалом, яка розпочалася ще 445 років тому. Ця традиція поєднувала в собі духовність, толерантність, просвітництво. Ще в XVI столітті саме ці принципи сприяли економічному розвитку Острога. Зараз дуже чудово, що саме в такому аспекті історія повторюється й саме випускники Острозької академії, студенти, колектив у співпраці з міською владою спромоглися реалізувати та виграти цей проєкт. Я впевнена, що ми маємо весь потенціал та ініціативність, щоб справді стати не просто Молодіжною столицею України, а справжньою Європейською столицею”.

Директорка Українського інституту міжнародної політики, Надія Афанасьєва, наголосила:

“Коли приїжджаю в Острог, я почуваюся, як вдома. Я б хотіла розповісти про історію створення конкурсу “Молодіжна столиця України”. Основна дискусія полягала в конкурентоспроможності маленьких міст у порівнянні з великими. Я дуже рада, що два міста – Острог і Кам’янець-Подільський розвінчали ці побоювання. Острозька команда – це основна запорука успіху та перемоги в конкурсі “Молодіжна столиця України-2022! ”

“Місто Острог дуже заслуговує бути молодіжною столицею України. Для мене ця нагорода – першочергово за патріотизм, оскільки в Острозі – найактивніша та провідна команда області. Упродовж кількох років вони неодноразово доводили це на конкурсі “Молодіжна столиця України”. Це звання містить у собі історію, і знання, і любов до рідного міста, і культуру, заслуговує мати таку відзнаку”,

зазначив начальник управління молоді та спорту Рівненської державної адміністрації, Віталій Ліпський.

Під час робочої зустрічі розповіли про плани заходів і проєктів у місті Острог на 2022 рік, зокрема:

  • велика реставрація “Острозький замок”, “Луцька вежа” (за підтримки Міністерства культури);
  • реалізація проєктів за підтримки УКФ “ВелоОстрог”, “Книга, яку читають діти”;
  • проведення благодійного футбольного матчу “Футбол з міським головою та заступниками” та ін.

 

Більше дізнатися про проєкт “Молодіжна столиця” можна за покликаннями: