Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії – на відкритті фестивалю Docudays UA на Рівненщині

02.11.2021

18-тий Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA на Рівненщині розпочався в режимі онлайн 2 листопада. Цьогорічна тема фестивалю, «Повне одужання», присвячена праву людини на здоров’я. Під час зустрічей обговорюватимуть, як пандемія змінила людство, наше суспільство, країну та світ. Говоритимуть про мітологію, що виникла через COVID-19, страхи, соціальну дистанцію, пристосування до нової реальності та про те, від яких прав людини довелося відмовитися в обмін на охорону здоров’я суспільства. А головне — як дійти до повного одужання.

На глядачів і глядачок чекають захопливі дні фестивалю, упродовж яких вони переглянуть вражаючі документальні фільми:

  • «76 днів» (реж. Хао Ву, Вейші Чень, Анонім);
  • «Щось прекрасне лишилося позаду» (реж. Катріне Філп);
  • «Пранкнули» (реж. Ісмаель Жоффруа Шандуті);
  • «Малий Самді» (реж. Палома Сермон-Дай);
  • «Кур’єри, а не герої» (реж. Давіде Рапп, Іпполіто Пестелліні Лапареллі);
  • «Кріт» (реж. Майте Альберді);
  • «Невидимі» (реж. Майя Мартіняк) — фільм, що отримав особливу відзнаку журі.

Зважаючи на карантинні обмеження, організатори планують проводити онлайн-покази на платформі Zoom. Студенти й студентки спеціальності “Право” Національного університету відвідали захід.

Марія Цип’ящук, адвокатеса, викладачка кафедри теорії та історії держави і права Острозької академії, Громадська омбудсменка із захисту виборчих прав ВГО “Громадянська мережа ОПОРА” в Рівненській області, коментує:

“Мандрівний фестиваль Docudays UA – це своєрідне нове дихання в сфері кіно. У зв’язку з пандемією, більшість показів відбуваються онлайн, це означає, що люди з усієї України та світу можуть долучитися. Національний університет “Острозька академія” є партнером цього проєкту вже багато років.Сподіваюся, що ця співпраця буде й у інших форматах: дискусіях, інтелектуальних подіях. Велика кількість студентів зацікавлені в якісному документальному кіно та в обговоренні нагальних проблем. Саме тому цей проєкт і є актуальним”. 

Дізнатися більше: https://travelling.docudays.ua/