Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Інтерв’ю з Ребекою Келберт, американкою, викладачкою англійської мови в Острозькій академії

03.11.2021

Ребека Мішель Келберт, гостя з Америки, яка вже почувається в Україні, як удома, погодилася на інтерв’ю. Вона відповіла на 10 запитань про своє життя в Острозі, досвід роботи в Острозькій академії та дала цінні поради для студентів.

Приємного читання! Інтерв’ю:

Ребеко, коли Ви приїхали в Україну? Вже давно проживаєте в Острозі?

Я в Острозі вже 4 роки. Планую залишитися ще принаймні на 1 рік.

Вам подобається викладати в Острозькій академії? Якщо так, скажіть, будь ласка, чому.

Мені дуже подобаються люди, з якими я працюю в Острозькій академії. Викладачі – особливі особистості. Я ціную, як вони працюють разом і допомагають один одному.

Вони такі турботливі! Студенти теж чудові. Вони чесні, працьовиті та мають велике бажання вчитися!

Дайте, будь ласка, 3 головні поради для студентів, які вивчають англійську мову.

  1. Не бійтеся говорити англійською!

    Легко боятися зробити помилку або здатися дурним, але такий вид гордощів справді заважає прогресу! Розмовляйте англійською якомога частіше. Це єдиний спосіб покращити знання мови!

  2. Читайте!

    Знайдіть УСЕ, що вас цікавить, і прочитайте англійською. Це особливо допомагає, якщо освоюватимете в оригіналі книгу, яку вже читали рідною мовою. Таким чином можна дізнатися та вивчити справді цікаві англійські фрази й ідіоми!

  3. Не опускайте руки!

    Вчити мову складно! Заохочуйте себе! Коли-небудь ви будете вдячні за кожну мінімальну частинку вивченого з англійської мови, яку знаєте. Можливо, вам знадобиться англійська, щоб зрозуміти знаки в аеропорту. Можливо, вона знадобиться, щоб добре виконувати свою роботу. Можливо, ви зустрінете цікавих людей, і англійська стане спільною мовою для знайомства та спілкування.

Є багато причин для вивчення англійської мови!

Які місця в Україні Ви відвідали?

Я часто їжджу в гості до друзів тут, в Україні. Тож я була в Києві, Кривому Розі, Одесі, Ізмаїлі, Кам’янці-Подільському, Рівному, Камінь-Каширському та Луцьку.

Пейзажі всюди в Україні прекрасні, але саме чудові люди завжди є родзинкою моєї подорожі!

Ви любите Острозьку академію? Чому?

Мені подобається Острозька академія. Це шанований університет із чудовою репутацією, знаний в усьому світі як навчальний заклад, що дає високий рівень знань. Викладачі та студенти чесні та працьовиті. Це надзвичайно цінні риси характеру, які рідко зустрінеш у цьому світі! Острозька академія має високі академічні стандарти, а це означає, що викладачі та студенти є надзвичайними.

Яке ваше улюблене місце в Острозі?

Моє улюблене місце в Острозі – це дамба. Красиво, тихо і завжди є лебеді! На мою думку, прогулянки біля озера – чудовий спосіб розслабитися.

Які книги Ви б порадили?

книга, яка найбільше впливає на моє життя, – це, звичайно, Біблія. Вона містить мудрість, яка може допомогти в будь-якій ситуації, і її вчення справді змінюють життя. Це єдина книга, яку я можу читати знову і знову, і все одно щоразу знаходжу щось нове та корисне.

Моя улюблена американська книга – «Гуртом дешевше» Френка Б. Гілберта молодшого й Ернестини Гілберет Кейрі. Це смішна розповідь про життя великої родини Гілбретів у США на початку 1900-х років. Якщо хочете від душі посміятися, це ідеальна книга для читання!

Я також дуже рекомендую серію про Гаррі Поттера. Дж. К. Роулінг — неймовірна автор! Я зараз читаю серію українською, і Віктор Морозов чудово їх переклав!

Вам подобаються українські звички, звичаї та традиції? Які Ваші улюблені?

– Найулюбленіший звичай, який я обов’язково візьму з собою в США, коли повернуся, — це звичай знімати взуття, заходячи додому. Це просто має сенс! Озираючись назад, я не можу повірити, що я цього ніколи не робила до приїзду в Україну!

– Парад на День Незалежності в Києві – моя улюблена українська традиція. Це дуже надихає – бачити патріотичний дух українців у День Незалежності. Я люблю бачити всюди українські кольори: блакитний і жовтий. Це чудово, коли люди люблять свою країну та цінують свободу, яку вони мають, розуміючи, що багато солдатів загинули/вмирають, щоб захистити цю незалежність.

Чи є у Вас смішні/цікаві історії про пригоди американки Ребеки в Україні?

Я почала вивчати українську мову одразу, коли приїхала сюди. Коли минув 1 місяць, я вирішила сама піти на ринок і пошукати синю куртку (блакитна куртка). Однак я переплутала слово «куртка» зі словом «курка» та ходив від продавця до продавця, питаючи, чи є у когось із них блакитна курка на продаж :)) Мене досі дивує, наскільки вони ввічливі! З мене ніхто не сміявся! Вони просто посміхалися та сказали «ні». Люди такі щирі!

Чому Ви обрали Острозьку академію?

Моя американська співробітниця була сама тут, в Острозі, тож, на щастя, мені вийшло приєднатися до неї. Про Національний університет “Острозька академія”, викладачів і студентів у неї лише найкращі враження та спогади лише! Я була така щаслива, що приїхала в Острог, і я насолоджуюся кожним днем, який я проводжу тут, відколи приїхала сюди чотири роки тому!

Дякую за увагу, гарного дня всім читачам!

 

Інтерв’ю мовою оригіналу: Interview with Rebecca Kelbert, the teacher of English in Ostroh academy