Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Анонс: літчетвер в Острозькій академії

03.11.2021

Літературний гурток "Гуманні" продовжує діяти. Усіх студентів і викладачів Національного університету “Острозька академія” запрошують на літвечір, який відбудеться 4 листопада о 18:30. Кодове слово в Google meet: humanni.

Усі охочі можуть зачитати власні поезії під час онлайн-заходу “Літчетвер”. Якщо ви маєте твори, писані в шухляду, які хочете відкрити світові, ласкаво просимо! Бо що може бути більш романтичним, аніж творчі читання під тихий супровід елегійної гітари в товаристві юних мрійників, натхненних поетичним Словом?

Альона Пиліпака, студентка 2 курсу спеціальності “Українська мова і література” Національного університету “Острозька академія”, ділиться враженнями: “По-особливому теплі літвечори...Так, здається, що в дистанційному форматі складно передати всю атмосферу й емоції, але це не про літературні вечори на катедрі української мови та літератури в Острозькій академії. Окриленість… Саме таке відчуття виникає тоді, коли кожен поетичним рядками промовляє слова своєї душі. Відвідуючи такі події, я ще раз переконуюся, що «поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».

Учасників просимо звертатися до @lana_yankevych (Instagram, telegram) і надсилати поезію, яку читатимете. На заході анонсують набір поезій до літературної збірки університету. Покликання на онлайн-збірку “Гуманні”: ГУМАнні_збірка поезій