Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студентку Острозької академії нагородять за перемогу в написанні наукової роботи

04.11.2021

В Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану 5 листопада о 12:30 відбудеться церемонія нагородження переможців III Всеукраїнського конкурсу наукових студентських робіт на тему Революції Гідності імені Сергія Кемського. Захід транслюватимуть онлайн на сторінці Інформаційно-виставкового центру Музею Майдану. Конкурс відбувається в межах проєкту “Відзнаки Героїв”, який заснувала громадська організація “Родина Героїв “Небесної Сотні” та реалізовує в тісній співпраці із громадськими інституціями.

Цьогоріч у конкурсі – рекордна кількість учасників. Організатори отримали 71 заявку з 16 регіонів України та 32 навчальних закладів. До трійки найкращих увійшли роботи студентів з Національного університету "Острозька академія", Національного університету "Львівська політехніка", Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського".

Христина Семерин – одна з переможців конкурсу. Академічна дослідниця й аналітикиня культури і медіа, журналістка, експертка Українського культурного фонду та Українського інституту книги, редакторка видання «Геопоетичні студії». Входить в Українську асоціації юдаїки. З жовтня 2019 року навчається на Ph.D. програмі з української літератури.

Особливістю заявок на участь у “науковому змаганні” стала активна участь студентів із військових закладів вищої освіти. Теми, які досліджували студенти: правовий, міжнародний, культурологічний, релігійний аспекти Революції Гідності, Євромайдан у контексті попередніх українських революцій та інших протестних рухів у світі, біографії Героїв Небесної Сотні, дослідження впливу інформаційних технологій.