Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

В Острозькій академії вчителі навчалися мистецтву самопрезентації
26 лютого відбувся семінар для вчителів Оженинської ЗОШ І-ІІІ №2 “Стратегії і техніки самопрезентації у професійній діяльності”. Організатор зустрічі - Юлія Харчук, помічник ректора з освітнього менеджменту. Зустріч відбулася у форматі інтерактивного тренінгу, де учасники отримали не лише знання, а й мали цілу низку практичних завдань для розробки ефективних тактик самопрезентації. Провела семінар Галина Гандзілевська у рамках діяльності наукового центру “Саногенна педагогіка і психологія”.
26.02.2021

Представники об’єднаних територіальних громад навчалися у Острозькій академії
25-26 лютого в Острозькій академії відбулося навчання для представників об’єднаних громад “Розвиток територіальних громад: юридично-економічні аспекти”. Учасниками стали близько 20-ти представників громад, які працювали у змішаному форматі впродовж двох днів.
26.02.2021

Міжнародники провели Тиждень кар’єри
У Національному університеті «Острозька академія» відбувся Тиждень кар’єри, організований кафедрою міжнародних відносин. Мета заходу – краще ознайомити студентів-міжнародників із тими сферами, в яких вони можуть працювати, адже міжнародні відносини – це не лише дипломатія, а й робота в медіа, аналітичних центрах, міжнародних організаціях тощо. Модераторами «Тижня кар’єри» були гаранти освітньо-професійних програм «Міжнародні відносини» кандидат історичних наук, доцент кафедри міжнародних відносин Наталія Конопка та декан факультету міжнародних відносин, доктор історичних наук, професор Алла Атаманенко.
26.02.2021

Презентація Програми імені Фулбрайта в Україні в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 25 лютого відбулася онлайн-презентація програм імені Фулбрайта. Цей захід був організований з ініціативи відділу міжнародних зв’язків НУОА у співпраці з Офісом Програми імені Фулбрайта в Україні. Презентацію проводила пані Інна Бариш, заступниця директора Програми академічних обмінів імені Фулбрайта в Україні та координаторка програм для студентів та молодих науковців. Під час презентації студенти та викладачі мали можливість отримати вичерпну інформацію від пані Інни щодо таких програм, як Fulbright Graduate Student Program та Fulbright Foreign Language Teaching Assistant Program.
25.02.2021

Відбувся Міжнародний Інтернет-флешмоб «Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає…»
25 лютого 2021 року український світ відзначає знакову дату – 150-річчя з дня народження видатної постаті в історії та культурі нашої держави Лесі Українки. З метою належного вшанування Дочки Прометея, популяризації її творчості Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара у співпраці з факультетом міжнародних відносин, Науковим товариством студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина Національного університету «Острозька академія» (НаУОА), молодіжною секцією Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин, що діє при НаУОА, організували та провели Міжнародний Інтернет-флешмоб «Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає…». Офіційним інформаційним партнером заходу був сайт української діаспори «Стожари».
25.02.2021

Студентські тьютори і студенти: як адаптуватися до офлайн-навчання?
24 лютого в Острозькій академії відбулася зустріч, присвячена ролі студентських тьюторів та студентського самоврядування в освітньому процесі та адаптації першокурсників. Організаторкою та модераторкою онлайн-зустрічі була Руслана Каламаж, проректорка з навчально-виховної роботи.
24.02.2021

Шляхи вдосконалення освітнього процесу в закладах вищої освіти
У Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» 22 лютого відбувся онлайн-захід на тему «Шляхи вдосконалення освітнього процесу в закладах вищої освіти». Спікерами були проректор з науково-педагогічної роботи, доктор педагогічних наук, професор Дмитро Шевчук та кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики Роман Шулик. Модерувала зустріч кандидатка філологічних наук, доцентка Юлія Маслова.
24.02.2021

«Леся Українка. Осягання»
У Національному університеті «Острозька академія» 24 лютого відбувся круглий стіл «Леся Українка. Осягання» з нагоди 150-річчя від дня народження письменниці. Зустріч організована катедрою української мови і літератури Національного університету «Острозька академія». 
24.02.2021

Розширюємо горизонти міжнародної співпраці в НаУОА!
Відділ міжнародних зв’язків Національного університету «Острозька академія» інтенсивно працює над розширенням горизонтів міжнародної співпраці та вдосконаленням ефективності міжнародного партнерства університету. Так, нещодавно було підписано Угоди про 5-річне партнерство й співпрацю із Аграрним університетом у Пловдиві (Болгарія) та Університетом Валахії у Тарговіште (Румунія).
24.02.2021

В Острозькій академії відкрили виставку повсякденного життя XVI-XVII ст. резиденцій князів Острозьких
У Мистецькій галереї Національного університету «Острозька академія» 23 лютого відбулося відкриття виставки «Повсякденне життя в резиденціях князів Острозьких». Організатори дійства — Музей історії НаУОА спільно з Державним історико-культурним заповідником міста Дубно та Міжрегіональною громадською науковою організацією «Дубенський археологічний осередок».
23.02.2021

Щиро вітаємо Миколу Мушинку з ювілеєм!
20 лютого 2021 року професор, доктор філологічних наук, академік НАН України, Почесний доктор Національного університету «Острозька академія» Микола Мушинка відзначив свій ювілей – 85-ліття з дня народження.
20.02.2021

Олімпіада з консультування клієнтів 2021
У Національному університеті «Острозька академія» 18-20 лютого відбулася Національна Олімпіада юридичних клінік України з консультування клієнтів 2021. Організаторами Олімпіади є Асоціація юридичних клінік України та керівниця юридичних клінік в Острозі, випускниця НаУОА Марія Цип’ящук.
20.02.2021

В Острозькій академії відбулася панахида до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні
20 лютого в студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» відбулася панахида присвячена Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Студенти, викладачі та працівники НаУОА мали змогу дистанційно долучитися до заходу через онлайн-трансляцію дійства на ютуб-каналі храму. 
20.02.2021

«Хай не буде в слові лжи ні йоти»: круглий стіл присвячений Анатолію Криловцю
19 лютого відбувся круглий стіл «Хай не буде в слові лжі ні йоти», присвячений 60-річчю з дня народження Анатолія Криловця. Захід організували викладачі катедри української мови і літератури – колеги та учні світлої пам’яті вченого й поета.
19.02.2021

20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні
Ми завжди повинні пам’ятати про патріотизм і мужність наших співвітчизників, які під час Революції гідності, віддали своє життя, захищаючи демократичні цінності, наші права і свободи, національні інтереси України на шляху до європейського майбуття
19.02.2021

В Острозькій академії відбулося засідання колегії РОДА
У Національному університеті «Острозька академія» у новоакадемічному корпусі 17 лютого відбулося засідання колегії Рівненської обласної державної
18.02.2021

Співпраця Острозької академії та оперативного командування «Захід» розширює горизонти
Реалізація меморандуму про співпрацю Національного університету «Острозька академія» та оперативного командування «Захід» підписаного 11 червня 2020 року розширює горизонти професійного та особистісного зростання представників обох сторін. Так, 17 лютого 2021 року викладачі кафедри політології та національної безпеки Національного університету «Острозька академія» провели лекції для військовослужбовців ВЧ А1671.
17.02.2021

Яким має бути менторство в Острозькій академії?
17 лютого відділ з організації роботи зі студентами та випускниками спільно із Братством спудеїв провели стратегічну сесію з приводу розвитку менторства у рамках діяльності Острозької академії. Модератором зустрічі була Руслана Каламаж, проректор з навчально-виховної роботи. 
17.02.2021

Роль тьюторів в освітньому процесі Острозької академії
У Національному університеті «Острозька академія» 11 лютого відбувся семінар викладачів-тьюторів в рамках підготовки до запланованої роботи експертної групи з акредитації освітніх програм. Модерували онлайн-зустріч: проректорка з навчально-виховної роботи, професорка Руслана Каламаж та помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти, кандидатка економічних наук, доцентка Юлія Шулик. 
13.02.2021

В Острозькій академії говорили про розумне довкілля
У Національному університеті «Острозька академія» 12 лютого відбулася онлайн-зустріч в рамках «Філологія – широкі можливості». Спікеркою зустрічі стала випускниця НаУОА, філологиня, комунікаційниця офісу «Розумне довкілля. Хмельницький» Ксенія Косюк.
12.02.2021

春节快乐!!! 牛年大吉!!! Або ж,  з Китайським Новим роком!!!
Сьогодні, 12 лютого, як мінімум, кожен п’ятий житель нашої планети святкує Новий рік. Китай, на відміно від решти світу, визначає цю дату відповідно до місячного календаря. Піднебесна та й усі «чайнатаун» найбільших мегаполісів вбираються в червоне і насолоджуються найбільш тривалими відпустками за весь рік.
12.02.2021

Онлайн-конференція із представниками України, Казахстану, Грузії та Вірменії в рамках Erasmus+ Jean Monnet
9 лютого 2021 року представники відділу міжнародних зв’язків Національного університету «Острозька академія» взяли участь у Міжнародному телемості «Erasmus+ Jean Monnet Activities в Україні та Казахстані: Обмін Досвідом та Перспективи Співпраці», організованому національними Еразмус-офісами цих країн. Метою цієї онлайн-зустрічі стало обговорення особливостей імплементації різних проєктів напряму ім. Жана Моне та форм співробітництва в рамках цих проєктів. 
09.02.2021

Times Higher Education WUR 2022 Participation Masterclass - Spotlight on Ukraine
9 лютого співробітники відділу міжнародних зв’язків НУОА взяли активну участь в онлайн майстер-класі «Times Higher Education WUR 2022 Participation Masterclass - Spotlight on Ukraine», організованому представниками міжнародного рейтингу університетів «Times Higher Education WUR».
09.02.2021

Студенти Острозької академії серед переможців конкурсу з журналістських розслідувань
Упродовж грудня-січня Чеська громадська організація Асоціація з міжнародних питань спільно з Texty.org.ua та Інтерньюз-Україна проводила конкурс журналістських розслідувань для студентів-журналістів університетів України. Тема матеріалів цьогорічного конкурсу “Використання даних у боротьбі проти маніпуляції та дезінформації”. 
08.02.2021

Презентація програми міжнародного стажування студентів у готелях Туреччини
На онлайн-презентації обговорили програми стажування студентів у готелях Туреччини. програма стажування дозволяє студентам пройти практичне стажування на підприємствах туристичної галузі.
03.02.2021

Академічна доброчесність: що потрібно знати для викладачів?
У Національному університеті «Острозька академія», в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій», розпочався новий тематичний модуль «Академічна доброчесність». Перше заняття відбулося першого лютого на тему: «Академічна доброчесність в університеті: нормативно-правове регулювання». Тьюторка курсу — кандидатка юридичних наук, старша викладачка Ольга Балацька. Модераторка заходу — кандидатка філологічних наук, доцентка Юлія Маслова.
02.02.2021

В Острозькій академії говорили про музикотерапію, успіх, креативність та фантазію
У Національному університеті «Острозька академія» 2 лютого відбулася відкрита онлайн лекція «Акметехніки музикотерапії» для студентів спеціальності «Початкова освіта» НаУОА та гостей Рівненського музичного училища. Спікеркою зустрічі стала психологиня Тетяна Черноус, яка займається орф-педагогікою та орф-музикотерапією з дітьми та дорослими. Модерувала зустріч докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки, директорка НЦ «Інститут саногенної педагогіки та психології» Галина Гандзілевська. 
02.02.2021