Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбудеться акція «Запали свічку пам’яті»

25.11.2021

Традиційно в Національному університеті «Острозька академія» відбуваються заходи, присвячені вшануванню пам’яті жертв Голодоморів в Україні.

26 листопада о 16:00 запрошуємо Вас приєднатися до академічної акції «Запали свічку пам’яті», яка проходитиме біля студентсько-викладацького Храму преподобного Федора Острозького. Згадаймо хвилиною мовчання 10,5 мільйонів українців, які в 1932-1933 роках загинули від штучного голоду, влаштованого комуністичним тоталітарним режимом.

«Голодомор – це страшна сторінка нашої історії. Болюча рана, яка ятрить до сьогодні. Хто не знає своєї історії, той не має майбутнього. Нам, українцям, особливо потрібно пам’ятати не тільки визначні дати, а також шанувати події гіркої скорботи та печалі. Адже це актуально й сьогодні, тому що боротьба за національну суверенність, нашу єдність триває й надалі»,

каже культорганізаторка Національного університету «Острозька академія», Ірина Церкевич.

Ірина додає, що Острозька академія багато років проводить акцію «Запали свічку пам’яті» після поминальної молитви у студентсько-викладацькому храмі пр. Федора Острозького.

«Цьогоріч запрошуємо усіх, хто хоче вшанувати пам’ять невинно замордованих душ, приєднатись до панахиди та запалити лампадки біля академічного храму, або долучитись дистанційно й запалити пам‘ятну свічу на вікні 27.11 о 16.00. У такий спосіб ми помолимося за душі померлих під час Голодоморів у ХХ столітті. Пам’ятаймо історію, шануймо українську мову й традиції. Робімо все, щоб зміцнити нашу державу та подбати про її щасливе майбутнє!»,

наголосила Ірина Церкевич.

27 листопада, у День пам’яті жертв Голодоморів, о 08:45 у студентсько-викладацькому Храмі преподобного Федора Острозького спільна молитва за спокій душ невинних.