Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Щодо роботи університету в умовах воєнного стану
28 лютого 2022 року у Національному університеті “Острозька академія” відбулося чергове засідання ректорату щодо роботи університету в умовах воєнного стану.
28.02.2022

В Острозькій академії відбулася молитва за мир в Україні
27 у лютого у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» відбулася молитва за мир в Україні. У молебні взяли участь настоятель храму, протоієрей, Василь Жуковський, а також представники різних конфесій: протоієрей Юрій Лукашик (Свято-Миколаївська парафія Православної Церкви України м. Острог), отець Вальдемар Шляхта (Парафія Успіння Пресвятої Діви Марії Римсько-Католицької Церкви, м. Острог), пастор Павло Цинко (Українська Церква християн віри євангельської в Острозькій ОТГ), пастор Микола Гурін (Українська Церква християн віри євангельської м. Острог), пастори Олександр Дюканов і Юрій Стицюк (Церква євангельських християн-баптистів «Спасіння» м. Острог).
27.02.2022

До уваги населення
За ініціативи ФОП Олександра Володимировича Гречанюка, випускника нашого університету, на території Національного університету “Острозька академія” (Їдальня на території студентського містечка) організовано безкоштовне харчування для добровольців територіальної громади, оборонців блокпостів та переселенців. Підприємство працює з 9.00 по 20.00.
26.02.2022

Дорогі й любі наші спудеї, викладачі, співробітники!
Дорогі й любі наші спудеї, викладачі, співробітники! Гідність в цей час – це єдине мірило нашої совісті. Молимось за наші мужні Збройні Сили, територіальну оборону, за усіх захисників нашої держави. Ваш внесок зараз у майбутнє європейської України – це єдність, якісне, сумлінне навчання та викладання. У нас є декілька варіантів організації навчання залежно від ситуації.
26.02.2022

25 лютого – День народження Лесі Українки
25 лютого виповнюється 151 рік від дня народження Лесі Українки – української поетеси, драматургині, громадської діячки. Багато її творів стали шедеврами світової літератури. Ми вирішили запитати в професорсько-викладацького складу і студентів Острозької академії їхню думку про роль творчості Лесі Українки.
25.02.2022

Професор Острозької академії Едуард Балашов розповів про ситуацію в Україні
Помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Національного університету «Острозька академія», професор, доктор психологічних наук Едуард Балашов є учасником програми наукових стажувань ім. Фулбрайта. Пан Едуард виступає експертом в американських засобах масової інформації, де розповідає про українсько-російські відносини.
25.02.2022

Запрошуємо на зустріч «Як не панікувати, коли кажуть «НЕ ПАНІКУЙ»?
Психологічна служба Національного університету «Острозька академія» запрошує на зустріч «Як не панікувати, коли кажуть «НЕ ПАНІКУЙ»?, яка відбудеться 25 лютого 2022 о 17.00 за кодовим словом psy. Спікерка – Вікторія Кондратюк.
25.02.2022

Протидія гібридній агресії РФ зусиллями освітян: викладачі НаУ «ОА» в рамках проекту WARN взяли участь у освітньому Форумі патріотичного єднання «Україна єдина»
24 лютого 2022 року на базі Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся Форум патріотичного єднання «Україна єдина». Тема зустрічі «Консолідація зусиль освітянської спільноти та громадськості Рівненщини в умовах викликів сучасності». До заходу долучилися доценти кафедри національної безпеки і політології Національного університету «Острозька академія» Санжаревський О.І., кандидат історичних наук, і Жовтенко Т.Г., кандидат політичних наук. 
24.02.2022

В Острозькій академії відбулася година запитань/відповідей «Вступ-2022 на магістерські програми НаУОА»
24 лютого у Національному університеті Острозька академія відбулася година запитань/відповідей «Вступ-2022 на магістерські програми НаУОА». Спікерка – Юлія Харчук, помічниця ректора з освітнього менеджменту, заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії. На захід зареєструвалося понад 35 учасників із Рівненської, Хмельницької, Житомирської, Волинської, Львівської, Тернопільської та Київської областей.
24.02.2022

Рішення позачергового засідання ректорату 24 лютого 2022 р.Video
Закликаємо студентів, викладачів, працівників зберігати спокій! Працюємо в звичному режимі, орієнтуємося за ситуацією. Навчання відбувається дистанційно.
24.02.2022

Здобутки Національного університету «Острозька академія» за проектом WARN презентовано у Рівненській Академії Патрульної поліції
Слухачі разом з викладачами Рівненської Академії Патрульної поліції мали змогу вчергове послухати лекцію від Тараса Жовтенка - кандидата політичних наук, доцента кафедри національної безпеки та політології НаУ "Острозька академія". Розмовляли на тему гібридної війни Російської Федерації проти України, розглянули питання дезінформаційних компаній та важливість критичного мислення. Окрему увагу аудиторії привернув хід реалізації в НаУ «ОА» міжнародного проекту WARN, матеріали якого були використані у підготовці лекції, презентовані й обговорені зі слухачами.
23.02.2022

В Острозькій академії провели вакцинування працівників бустерною дозою проти COVID-19
23 лютого у Національному університеті «Острозька академія» відбулося вакцинування викладачів і працівників закладу бустерною дозою проти COVID-19. Імунізацію здійснили препаратом Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech для близько двадцяти осіб. 
23.02.2022

В Острозькій академії відбулося навчання цивільного захисту
23 лютого у Національному університеті «Острозька академія» відбулося навчання з цивільного захисту професорсько-викладацького складу й працівників закладу. Спікерка – Наталія Мельничук, помічниця ректора з адміністративно-господарської діяльності.
23.02.2022

Щодо організації освітнього процесу
23 лютого у Національному університеті «Острозька академія» відбулося позачергове засідання Вченої ради, під час якого ухвалили рішення про продовження дистанційного навчання. На час навчання онлайн відправляти звернення можна на поштову чи електронну адресу НаУОА.
23.02.2022

В НаУОА провели тренінг для ветеранського середовища про вирішення конфліктів
У вівторок, 22 лютого відбулося заняття в рамках сертифікатної програми «Соціальне менеджерство у середовищі ветеранів». Лекторка Марія Петрушкевич, докторка філософських наук, доцентка, завідувачка кафедри філософії та культурного менеджменту НаУОА провела майстер-клас «Як успішно регулювати конфлікти».
22.02.2022

В Острозькій академії відбулася лекція Віталія Бондарчука «Панегірик і трагедія – дві сторони слави В.-К. Острозького»
22 лютого у рамках Відкритого університету Острозької академії відбулася лекція «Панегірик і трагедія – дві сторони слави В.-К. Острозького». Спікер Віталій Бондарчук – кандидат історичних наук, старший викладач кафедри історії імені проф. М. П. Ковальського, співробітник Музею історії НаУОА.
22.02.2022

Звернення академічної спільноти про єдність та консолідованість на тлі російської агресії
Звернення академічної спільноти про єдність та консолідованість на тлі російської агресії
22.02.2022

Професор Острозької академії Едуард Балашов розповів про українсько-російські відносини
Помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Національного університету «Острозька академія», професор, доктор психологічних наук Едуард Балашов є учасником програми наукових стажувань ім. Фулбрайта. У вересні він «представив свої наукові напрацювання в галузі дослідження ролі метакогнітивних процесів у саморегульованому навчанні студентів на зустрічі з науковцями кафедри педагогічної та консультативної психології Державного університету Нью-Йорка в Олбані». 
22.02.2022

21 лютого – Міжнародний день рідної мовиVideo
Щороку 21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови, заснований ЮНЕСКО в 1999 році. Мова – це історія народу, його світогляд, найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу.
21.02.2022

Запрошуємо вступників на годину запитань/відповідей «Вступ – 2022 на магістерські програми НаУОА»
Національний університет «Острозька академія» активно продовжує марафон «Успішна Вступна кампанія-2022». Уже маємо понад 2000 проконсультованих абітурієнтів, 5 проведених індивідуальних днів відкритих дверей за цей семестр, 20 слухачів курсів підготовки до ЗНО та вступу до НаУ «Острозька академія» та близько 40 відвіданих шкіл, а також низку проведених заходів.
21.02.2022

В Острозькій академії відбулася Олімпіада юридичних клінік України з консультування клієнтів 2022
18-19 лютого у Національному університеті «Острозька академія» відбулася Національна Олімпіада юридичних клінік України з консультування клієнтів 2022. Організатором Олімпіади є ГО «Асоціація юридичних клінік України», а координаторкою змагань – керівниця юридичної клініки «Pro bono» НаУОА, викладчка кафедри теорії та історії держави і права Марія Цип’ящук. Пані Марія є також національною представницею від України на Міжнародних Змаганнях з консультування клієнтів імені Брауна-Мостена.
21.02.2022

В Острозькій академії відбулася панахида до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні
20 лютого у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» відбулася панахида, присвячена Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Студенти, викладачі й працівники НаУОА мали змогу дистанційно долучитися до заходу через онлайн-трансляцію дійства на ютуб-каналі храму. 
21.02.2022

Запрошуємо на дистанційний день відкритих дверей факультету романо-германських мов
Дистанційний день відкритих дверей на факультеті романо-германських мов відбудеться 24 лютого. Під час заходу Ви матимете змогу відвідати онлайн заняття й поспілкуватися зі студентами та викладачами, які розкажуть про особливості навчального процесу на факультеті романо-германських мов, а також про освітні програми й дозвілля студентів.
21.02.2022

Запрошуємо на лекцію Віталія Бондарчука
Шановні колеги, студенти, аспіранти! У рамках Відкритого університету Острозької академії запрошуємо вас на лекцію кандидата історичних наук, старшого викладача кафедри історії імені проф. М. П. Ковальського, співробітника Музею історії НаУОА Віталія Бондарчука. 
21.02.2022

20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні
Щорічно 20 лютого в Україні відзначають пам’ятну дату – День Героїв Небесної Сотні. Вісім років тому під час Революції Гідності вони віддали свої життя за європейське майбутнє нашої держави. Вони захищали права і свободи, демократичні цінності й національні інтереси всієї української нації. Їхній патріотизм, мужність і героїзм назавжди змінили історію України. Саме 20 лютого 2014 року на Майдані загинуло найбільше активістів.
20.02.2022

В Острозькій академії нагородили знавців творчості Уласа Самчука і Лесі Українки
У Національному університеті «Острозька академія» 18 лютого відбулося нагородження переможців IX Всеукраїнського конкурсу «Волинські рефлексії у творчості Уласа Самчука та Лесі Українки», який проводиться з ініціативи та за підтримки сім’ї Соколиків, представників української діаспори у Канаді і єдиних розпорядників спадщини Уласа Самчука. Нагадаємо, що Оксана та світлої пам’яті Ярослав Соколики були ініціаторами встановлення пам’ятника видатному українському письменнику-публіцисту до його 100-річного ювілею, відкриття музею Уласа Самчука в місті Рівне, а також надали Національному університету «Острозька академія» права на перевидання його творів для широкого кола читачів в Україні.
18.02.2022

В Острозькій академії відбувся вечір пам’яті Анатолія Криловця
18 лютого у Національному університеті «Острозька академія» відбувся вечір пам’яті «Острозька корона Анатолія Криловця», присвячений 61-річчю з дня народження доцента кафедри української мови і літератури, кандидата філологічних наук Анатолія Криловця. Захід організували викладачі кафедри української мови і літератури – колеги й учні світлої пам’яті вченого й поета.
18.02.2022

В Острозькій академії відбулася ярмарка вибіркових дисциплін
17 лютого у Національному університеті «Острозька академія» відбулася ярмарка вибіркових дисциплін загального циклу. Модерувала захід Юлія Шулик, помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту, кандидатка економічних наук.
17.02.2022

Відбулася година запитань/відповідей «Успішний вступ починаємо з гарно написаного ЗНО»
У четвер, 17 лютого 2022 року, відбулася зустріч помічника ректора з освітнього менеджменту Юлії Харчук та керівника Консультаційного центру для абітурієнтів Софії Лозюк зі вступниками Національного університету «Острозька академія». На захід зареєструвалося понад 50 учасників із закладів загальної середньої освіти Рівненської, Волинської, Львівської, Хмельницької, Житомирської та Київської областей.
17.02.2022

В Острозькій академії відбудеться психологічний тиждень
З 21 до 25 лютого психологічна служба Національного університету «Острозька академія» спільно із здобувачами спеціальності 053 Психологія організовує психологічний тиждень, під час якого будуть проведені лекції, присвячені турботі про психічне здоров’я. Усі лекції будуть проходити в гугл-міті за кодовим словом psy о 17:00. 
17.02.2022

Робота комп'ютерної лабораторії IT Hub laboratory НаУОА
Третій рік у Національному університеті «Острозька академія» працює комп'ютерна лабораторія IT Hub laboratory. Основною метою діяльності лабораторії - розвиток сфери IT в університеті, підвищення конкурентоспроможності студентів та викладачів, допомога у реалізації різноманітних проєктів, тощо.
16.02.2022

Про роботу лабораторії журналістської майстерності J.lab
Лабораторія журналістської майстерності (J.lab) - це творчий хаб, який утворився та працює на кафедрі журналістики Національного університету «Острозька академія», фактично місце, де кожний студент або викладач може знайти все необхідне для навчання та творчості у створенні різних проєктів.
16.02.2022

В Острозькій академії долучилися до святкування Дня єднанняVideo
16 лютого у Національному університеті «Острозька академія» відбувся святковий захід, приурочений до Дня єднання. Дійство провели у змішаній формі – онлайн через застосунок Google Meet й наживо з дотриманням карантинних вимог.
16.02.2022

В Острозькій академії створили загін добровольців імені князів Острозьких
Рішення про створення загону добровольців імені князів Острозьких, які проходять навчання та зможуть вступити до територіальної оборони, прийняли на ректораті Національного університету «Острозька академія».
16.02.2022

В Острозькій триває навчання для представників ветеранського середовища
15 лютого у Національному університеті «Острозька академія» відбулося друге заняття в рамках сертифікатної програми «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів». Навчально-практичний тренінг на тему «Стрес. Криза. Травма. – ППД (Перша Психологічна Допомога)» провела Наталія Кулеша, кандидатка психологічних наук, старша викладачка кафедри громадського здоров’я. 
15.02.2022

В Острозькій академії відбулася лекція доцентки Університету в Олбані Анжели Луї
15 лютого для здобувачів спеціальності 053 Психологія відбулася зустріч із доценткою Університету штату Нью-Йорк в Олбані Анжелою Луї (Angela M. Lui) на тему: «Feedback as Something Received: Exploring Students’ Responses to Feedback».
15.02.2022

Відбулася зустріч ректора Острозької академії з іноземними студентами
В Острозької академії відбулася зустріч з іноземними студентами. Під час спілкування з ректором Острозької академії Ігорем Пасічником, здобувачі з Нігерії, Пакистану, Камеруну та Еквадору, прослухали коротку лекцію сучасної історії України, зокрема і про відносини з іншими державами, а також Російською Федерацією.
15.02.2022

Про джерела творчості дитячих письменників говорили в Острозькій академії
Для здобувачів освітньої програми «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови» в рамках навчальної дисципліни «Психологія дитячої творчості» 15 лютого відбулася відкрита лекція на тему: «Джерела творчості дитячих письменників». На захід завітали Олександра Орлова, письменниця, перекладачка, авторка дитячих і дорослих книжок, блогерка, педагогиня Монтессорі, а також Галина Максимчук, випускниця Острозької академії, а зараз журналістка, письменниця, авторка чотирьох книг лірики і творів для дітей.
15.02.2022

Щодо повернення творчості Уласа Самчука до шкільної програми
Сучасна українська освіта впевнено рухається до європейського простору, однак в освітній царині залишилися проблеми, які потрібно негайно вирішувати. На жаль, рішення Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, ухвалене 2012 року, яким вилучено твори Уласа Самчука зі шкільної програми з української літератури, негативно впливає на виховання в школярів історичної пам’яті й національної ідентичності, що особливо актуально в час російсько-української війни й окупації Криму.
15.02.2022

Віталій Лебедюк: «Хочу навчити своїх слухачів обирати необхідні інструменти для розв’язання конкретних проблем»
Ми продовжуємо серію інтерв’ю з викладачами Острозької академії про предмети та методи їх викладання. До вашої уваги інтерв'ю з доцентом кафедри національної безпеки та політології НаУОА, кандидатом наук з державного управління, керівником Школи політичної аналітики «Поліс» Віталієм Лебедюком.
14.02.2022

Internship Offer | European Network Remembrance and Solidarity
Європейська мережа пам'яті та солідарності (ЄМПС) - це міжнародна ініціатива, спрямована на дослідження, документування та поширення знань про історію Європи 20 століття та способи її увічнення. Особлива увага приділяється періодам диктатури, війни та соціальної опозиції полону. Членами мережі є Польща, Німеччина, Угорщина, Румунія та Словаччина. У консультативних асамблеях додатково беруть участь представники Албанії, Австрії, Чеської Республіки, Естонії, Латвії, Литви та Грузії. ЄМПС співпрацює з партнерами з усієї Європи, беручи участь у культурних та академічних проектах, конференціях, семінарах, практикумах та публікаціях.
14.02.2022

Про нові способи використання платформи «Moodle»
11 лютого у Національному університеті «Острозька академія» відбулась онлайн-зустріч про можливості використання платформи «Moodle». Лектор – кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри економіко-математичного моделювання та інформаційних технологій, директор Наукової бібліотеки НаУОА, Юрій Коцюк. 
11.02.2022

Зробимо Вступну кампанію – 2022 успішною разом!
Робота Приймальної комісії та Консультаційного центру для абітурієнтів усе більше розширює кордони, адже комунікація зі вступниками, профорієнтаційні заходи, поїздки тощо Національний університет «Острозька академія» здійснює 24/7.
11.02.2022

В Острозькій академії провели онлайн-лекцію «Уроки для України через призму історії та сучасності Турецької республіки»
У Національному університеті «Острозька академія» 10 лютого відбулась онлайн-лекція «Уроки для України через призму історії та сучасності Турецької республіки». Лектор - кримський громадський діяч, політолог та член громадської організації «Кримський Інститут громадянського суспільства» Рустем Аблятіфов.
11.02.2022

В Острозькій академії відбувся майстер-клас «ТОП-5 новел у трудовому законодавстві для освітян»
10 лютого у Національному університеті «Острозька академія» відбувся безкоштовний онлайн майстер-клас «ТОП-5 новел у трудовому законодавстві для освітян». Спікерки: Ольга Балацька – доцентка кафедри цивільно-правових дисциплін Інституту права НаУОА, кандидатка юридичних наук, адвокатка, а також Тетяна Лотиш – викладачка кафедри цивільно-правових дисциплін, юрисконсульт Острозької академії.
10.02.2022

Про інститут менторства говорили в Острозькій академії
10 лютого у Національному університеті «Острозька академія» відбулося публічне обговорення проекту «Положення про менторство в НаУОА». Його розробкою займалися відділ з організації роботи зі студентами та випускниками спільно з проректоркою з навчально-виховної роботи Русланою Каламаж та іншими структурними підрозділами університету. Модератором заходу була Ольга Німець, провідний фахівець відділу з організації роботи зі студентами та випускниками. 
10.02.2022

Щорічні конкурси на здобуття стипендій імені Фулбрайта на 2023-2024 академічний рік
Шановні колеги, З приємністю повідомляємо Вас про те, що Київський офіс Інституту Міжнародної Освіти/Програма імені Фулбрайта в Україні оголошує початок приймання заявок для участі в чергових конкурсах на здобуття стипендій імені Фулбрайта для навчання, стажування й проведення дослідження на 2023-2024 академічний рік.
09.02.2022

До уваги аспірантів, студентів контрактної форми навчання та вільних слухачів!
Шановні аспіранти, студенти та вільні слухачі Національного університету «Острозька академія»! Згідно із ч. 3, ст. 34, ч. 7 ст.73 Закону України «Про вищу освіту», п 6 додатку № 1 договору про надання освітніх послуг між Національним університетом «Острозька академія» та фізичною (юридичною) особою (редакція 2020 року), п. 5.1 договору між Національним університетом "Острозька академія" та фізичною (юридичною) особою ( редакція 2018-2019 років) , університет, як виконавець послуги, має право змінювати розмір плати за навчання не частіше одного разу на рік і не більше як на офіційно визначений рівень інфляції за попередній календарний рік.
09.02.2022

Про відносини викладачів і студентів розповіла Вікторія Кондратюк
8 лютого у Національному університеті «Острозька академія» відбувся семінар для тьюторів «Будуємо мости, а не мури». Лекторка Вікторія Кондратюк – керівниця психологічної служби НаУОА, практична психологиня, заступниця директора НЦ Саногенна педагогіка, викладачка кафедри психології та педагогіки, тренерка міжнародних програм: «Емоційна Аптечка», «Школа для Батьків та Вихователів».
08.02.2022

В Острозькій академії стартувала сертифікатна програма «Соціальне менеджерство у середовищі ветеранів»
8 лютого в Національному університеті «Острозька академія» розпочалася сертифікатна програма «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів». Наш університет розробив та впровадив цю сертифікатну програму у партнерстві із Комунальним закладом «Ветеранський простір» Рівненської обласної ради.
08.02.2022

Запрошуємо на лекцію «Feedback as Something Received: Exploring Students’ Responses to Feedback»
Кафедра психології та педагогіки НаУОА продовжує співпрацю з відділом психології та методології освіти Університету в Олбані (Нью-Йорк, США). У рамках такої співпраці 15 лютого 2022 року на 6 парі (17:10) відбудеться лекція доцентки Університету в Олбані (Нью-Йорк, США) Анжели Луї (Angela M. Lui) на тему «Feedback as Something Received: Exploring Students’ Responses to Feedback» (Фідбек як відповідь: вивчення відповідей і фідбеку студентів").
08.02.2022

Про музичну обдарованість і шляхи її розблокування говорили в Острозькій академії
Для здобувачів освітньої програми «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови» в рамках навчальної дисципліни «Психологія дитячої творчості» 8 лютого відбулася відкрита лекція на тему: «Музична обдарованість: шляхи розблокування». На захід завітала випускниця Острозької академії, а зараз перекладачка, ютуберка Олена Андросова. 
08.02.2022

Особливості роботи Психологічної служби НаУОА
У новому корпусі Національного університету «Острозька академія» розташована психологічна служба. Вона є університетською структурою та надає психологічні послуги всім студентам і працівникам академії. Керівниця відділу – Вікторія Кондратюк, практична психологиня, заступниця директора НЦ Саногенна педагогіка, викладачка, тренерка міжнародних програм «Емоційна Аптечка», «Школа для Батьків та Вихователів». 
07.02.2022

Світовий Конгрес Українців запрошує студентів Острозької академії на практику
Світовий Конгрес Українців – це сучасна міжнародна координаційна надбудова українських громад діаспори. Заснована в 1967 році, зараз ця організація об’єднує понад 20 мільйонів українців з більш, ніж 60-ти країн світу. Уже понад 50 років СКУ «захищає інтереси українського народу, координує діяльність глобальної мережі діаспорних громад, а також підтримує незалежність, територіальну цілісність, національну ідентичність та економічний розвиток України».
07.02.2022

Ольга Дем’янчук: «Я захоплююся своїми студентами, поважаю їх і прислуховуюся до їхньої думки»
Ми продовжуємо серію інтерв’ю з викладачами Острозької академії про предмети та методи їх викладання. До вашої уваги інтерв'ю з доценткою кафедри фінансів, обліку і аудиту, докторкою економічних наук, заступницею декана з навчально-наукової роботи економічного факультету, Ольгою Дем’янчук.
04.02.2022

В Острозькій академії провели короткотерміновий семінар «Етика й естетика в мовленнєвій діяльності фахівця»
Національний університет «Острозька академія» завжди підтримував ідею вдосконалення культури мовлення громадян України. У контексті цього було проведено короткотерміновий семінар «Етика й естетика в мовленнєвій діяльності фахівця», лекторкою якого стала Зоя Столяр, кандидат педагогічних наук, старший викладач катедри української мови та літератури. 
03.02.2022

Про гейміфікацію на уроках англійської мови у вимірі розвитку дитячої творчості говорили в Острозькій академії
Для здобувачів освітньої програми «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови» в рамках навчальної дисципліни «Психологія дитячої творчості» 3 лютого відбулася відкрита лекція на тему: «Гейміфікація на уроках англійської мови у вимірі розвитку дитячої творчості в початковій школі». На захід завітав випускник Острозької академії, а зараз вчитель англійської мови в початкових класах Рівненської школи №22 Назар Степанов.
03.02.2022

Запрошуємо на безкоштовний онлайн майстер-клас «ТОП-5 новел у трудовому законодавстві для освітян»
У Національному університеті «Острозька академія» 10 лютого відбудеться безкоштовний онлайн майстер-клас «ТОП-5 новел у трудовому законодавстві для освітян».  Спікерки: Ольга Балацька – доцентка кафедри цивільно-правових відносин НаУОА, кандидатка юридичних наук, адвокатка, а також Тетяна Лотиш – викладачка кафедри цивільно-правових відносин, юрисконсульт Острозької академії.
02.02.2022

Особливості роботи Інформаційного центру Європейського Союзу НаУОА
Інформаційні центри Європейського Союзу – це джерела інформації щодо ЄС, які функціонують при закладах вищої освіти, національних бібліотеках, дослідницьких центрах України. Сьогодні таких центрів у нашій державі є 27. Серед них – Інформаційний центр Євросоюзу (ІЦ ЄС) на базі Національного університету «Острозька академія».
01.02.2022