Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Семінар "Міждисциплінарні освітні програми" провели в Острозькій академії

02.11.2021

Для викладачів Національного університету “Острозька академія” 2 листопада провели семінар “Міждисциплінарні освітні програми”. Захід відвідали понад 35 учасників. Обговорювали, зокрема, досвід українських і польських ЗВО в створенні освітніх програм для бакалаврського та магістерського рівня, які поєднують кілька предметів.

Юлія Шулик, помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти, кандидатка економічних наук, доцентка, зазначає:

“Суспільно орієнтоване навчання – це максимальний зв’язок із майбутніми роботодавцями під час вивчення дисциплін. До прикладу, участь у проєктах, створення рекламних роликів, афіш, набуття практичних навичок. Міждисциплінарні освітні програми – це чудова можливість для Острозької академії створити синергію суміжних предметів і проводити навчальний процес із максимальною користю”.

На заході розповіли про принцип Artes Liberales – це унікальна модель взаємодії трьох гуманітарних спеціальностей (“Історія”, “Культурологія”, “Філологія”). Директор Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту Острозької академії, Максим Карповець, зазначив, що такий підхід є основним у вивченні гуманітарних наук, тому інститут обов’язково працюватиме з нововведеннями цієї галузі.

Викладачі обговорили майбутні можливі поєднання дисциплін, проаналізувавши всі перспективи, загрози та виклики. Сподіваємося, що вже незабаром ці плани втілять у життя.