Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Едуард Балашов взяв участь у заході, присвяченому виданню поетичної збірки “Thoughts without Limits”

21.11.2021

21 листопада 2021 року помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Національного університету «Острозька академія», учасник програми наукових стажувань ім. Фулбрайта Едуард Балашов взяв участь у громадському заході, присвяченому виданню поетичної збірки “Thoughts without Limits”, який відбувся у Громадській Бібліотеці м. Айрондеквойт (Нью-Йорк, США). У збірці були зібрані поетичні твори представників Української Громади м. Рочестер та околиць, і одним з ініціаторів її видання був св. п. Мірко Пилишенко.

Проф. Балашов виголосив доповідь про багаторічну співпрацю НУОА з Українцями Рочестеру, а також Коледжем Назарет. Адже саме завдяки сприянню і підтримці Української Діаспори вже чотири студенти НУОА – Дмитро Байда, Катерина Басюк, Анна Гриньків та Дарина Іщук - мали чудовий шанс навчатися протягом семестру в Коледжі Назарет, спілкуватися з американськими та іноземними студентами, брати участь у суспільному житті Української Громади, ділитися з ними сучасними новинами з України тощо. На успішності і важливості продовження такої співпраці наголосили також і Виконавчий директор Центру міжнародної освіти Коледжу Назарет доктор Неван Фішер та Директор програми з політології Коледжу Назарет доктор Олена Прокопович. 

З вітальним словом до зустрічі долучився і Ректор Національного університету «Острозька академія» професор Ігор Пасічник.

«Надзвичайно приємно згадувати теплу атмосферу зустрічей у Рочестері і теплоту Ваших сердець. У ці дні ми відзначаємо 445-у річницю освіти України і відкриття першого закладу вищої освіти України - Острозької академії, і важливість та цінність Вашої підтримки і допомоги у процесі виховання національно свідомої еліти і розвитку вищого шкільництва України неможливо переоцінити. Дякуємо родині Денисенків, родині Пилишенків, Христині Гошовській, Євгену Сидору, Євгену Лилаку, Рочестерській Українській Групі, Українській Кредитовій Спілці у Рочестері та усім-усім друзям за довготривалу підтримку України і Острозької академії. Запрошуємо долучитися до реалізації нових проектів Острозької академії, серед яких обладнання іменних навчальних аудиторій у Новоакадемічному корпусі, підтримка студентів із малозабезпечених родин, персональні гранти для студентів, побудова нової спортивної зали та ін.»,

зазначив професор Ігор Пасічник.

«Висловлюємо слова щирої подяки друзям Острозької академії у Рочестері за постійну і безкорисливу підтримку. Щиро дякую персонально пані Тамарі Денисенко та пані доктор Христині Гошовській за запрошення до участі і впевнений, що наша співпраця і надалі продовжуватиметься та буде такою ж плідною і корисною. Запрошуємо відвідати Острозьку академію і на власні очі переконатися, що саме випускники нашого університету незабаром творитимуть майбутнє нашої держави»,

переконаний проф. Едуард Балашов.