Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Підвищення кваліфікації педагогів предметів духовно-морального спрямування в Острозькій академії

25.11.2021

Упродовж жовтня-листопада 2021 року на базі науково-дослідної лабораторії християнської етики, психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія» відбувся науково-практичний онлайн-семінар (на основі християнського віровчення) на тему: «Біблійні цінності та їхня презентація в сучасних закладах освіти». Підвищення кваліфікації пройшли 38 педагогів закладів загальної середньої освіти та закладів дошкільної освіти з предметів духовно-морального спрямування й основ наук з 11 областей України: Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Волинської, Донецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Одеської та Чернівецької.

Програму реалізують науково-педагогічні працівники Національного університету «Острозька академія» спільно з представниками Київського Біблійного інституту, Інституту ґенези життя та Всесвіту міста Київ, Університету Григорія Сковороди в Переяславі, Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та вчителями-практиками з Тернопільської, Закарпатської та Донецької областей. 

Ініціатор підвищення кваліфікації, доктор педагогічних наук, професор Національного університету «Острозька академія» Василь Миколайович Жуковський зазначив:

 «Духовно-моральне виховання шкільної молоді завжди було важливим, але особливо його значення зростає сьогодні, коли людські цінності руйнуються, роль батьків і педагогів у вихованні дітей зменшується, натомість зростає роль, нерідко деструктивна, інтернету та мобільного телефону. Науково-дослідна лабораторія християнської етики, психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія» давно, послідовно й плідно здійснює духовно-моральне виховання. Ця праця відбувається в різних напрямках: через підвищення кваліфікації педагогів, підготовку програмного та навчально-методичного забезпечення, проведення Всеукраїнських заходів: олімпіади «Юні знавці Біблії» та фестивалю-конкурсу «Вчитель року предметів духовно-морального спрямування».

Ось і на цей раз було проведено підвищення кваліфікації учителів предметів духовно-морального спрямування, які проживають у різних куточках нашої держави. Особливістю нашої програми було залучення кваліфікованих вчених-богословів та учителів-практиків з усієї України, в тому числі з Острозької академії. Радіємо, що багаторічний інтерес до предметів духовно-морального спрямування зберігається, учителі прагнуть підвищувати свій професійний рівень. Це означає, що наша держава і школа має міцний підмурівок християнських цінностей, а молодь продовжує засвоювати кращі духовні й культурні традиції нашого народу».

Після успішного завершення програми слухачі отримали сертифікат про підвищення кваліфікації, а також бібліотечки духовної літератури від Всеукраїнського благодійного фонду «Східноєвропейська гуманітарна місія».

Слухачі поділилися своїми враженнями та зазначили:

«Дякую всім організаторам курсів! Вразив високий професіоналізм викладачів, чітка організація всього процесу навчання. Дякую Вам, пані Світлано, за Ваш професіоналізм і людяність! Із задоволенням послухала б ще раз лекції Манелюка Сергія Володимировича. Думаю, що мені дуже пощастило бути частиною такого високодуховного товариства».

Посмітна Н. М., учитель зарубіжної літератури та курсу «Основи християнської етики» Розквітівського ЗЗСО.

Дякую Богові та організаторам за інформативні, корисні та гарно організовані курси, можливість знайомства та обміну досвідом з учителями шкіл України. Бажаю команді подальшого розвитку. Курси пройшли на високому рiвнi за iнформативнiстю!

Безсмертна Н. В., учитель російської мови, зарубіжної літератури та курсу «Основи християнської етики» КЗ «Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 67 Маріупольської міської ради міста Маріуполя Донецької області».

Щира подяка організаторам за такі важливі знання! Усім лекторам висловлюю неймовірне захоплення та вдячність за таку плідну та безцінну працю! Господу велика Шана за можливість тут перебувати! Усім учасникам Божого благословіння та натхнення у такій важливій справі для усіх нас!

Стрілецька І. В., практичний психолог Хмельницької середньої ЗОШ І-ІІІ ступенів № 13 імені М. К. Чекмана Хмельницької області

Дякую Богові та організаторам курсів за прекрасні та повчальні заняття. Я отримала багато цікавого та корисного для викладання уроків з основ християнської етики.

Ковальчук Р. А., учитель курсу «Основи християнської етики» КЗ «Клеванська спеціальна школа № 1 I-III ступенів» Рівненської обласної ради та Рівненської української гімназії Рівненської міської ради Рівненської області.

Чудові курси. Велика та важлива робота на Божій Ниві!!! Подяка Богу за всіх організаторів та учасників цих курсів. Дякуємо за мудрі настанови, повчання, ділення досвідом та свідоцтвами! Хто рясно сіє, той рясно жне!

Рабєй К. В., м. Хмельницький.

Курси настільки захоплюючі й корисні, що не хочеться, щоб вони закінчувались. Бажаю наснаги всім, хто зміг так цікаво і насичено організувати ці курси.

Кузьмініч Л. О., учитель математики та основ християнської етики Добропільського НВК «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 4 з поглибленим вивченням окремих предметів – дошкільний навчальний заклад» Добропільської міської ради Донецької області.

Дякую. Курси допомагають мені глибше пізнавати методику викладання уроків духовно-морального спрямування.

Кузьменко Н. М., учитель географії КЗ «Татарбунарський НВК «ЗЗСО І-ІІІ ступенів – гімназія» Татарбунарської міської ради Білгород-Дністровського району Одеської області.

Велике дякую усім лекторам та організаторам таких цікавих, потрібних та корисних курсів! Хай Бог благословить вас і вашу працю. Усім учасникам дякую за гарну атмосферу.

Сікорська О. П., учитель інформатики у початковій школі та курсу «Основи християнської етики» комунального закладу Настасівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Великоберезовицької селищної ради Тернопільської області.

Дякую, це найкращі курси з тих, що я прослухала. Божих всім благословінь.

Мазур М. О., вчитель суспільних предметів Немовицького ліцею Немовицької сільської ради Сарненського району Рівненської області.

У грудні 2021 року плануємо провести курси підвищення кваліфікації для педагогів предметів духовно-морального спрямування закладів загальної середньої освіти на тему: «Інноваційні форми і методи викладання предметів духовно-морального спрямування в сучасних закладах освіти».

Реєстрація триває до 5 грудня за покликанням https://forms.gle/9bc24DpVx5gT6ZDX9

Деталі:

  • Пані Світлана, тел.: 067 104 5737, christian.lab@oa.edu.ua