Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії говорили про можливості антиплагіатної системи Unicheck

30.11.2021

Онлайн-семінар про перевірку антиплагіатною системою Unicheck навчальних та наукових робіт відбувся в Національному університеті «Острозька академія» 30 листопада. Запрошеним спікером став комерційний директор компанії «Unicheck Україна» Андрій Сідляренко.

Зі вступним словом звернувся професор, проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Острозька академія», Дмитро Шевчук:

«Дякую колегам із Unicheck, які погодилися долучитися до нашого семінару. Ми розпочинаємо новий цикл, пов’язаний із захистом магістерських робіт, що передбачає перевірку їх на плагіат. Ми вже давно співпрацюємо з компанією Unicheck і перевіряємо всі роботи на запозичення: і дисертації, і курсові, і магістерські. Щоб краще розуміти, які є нові впровадження в систему, як вона працює, як верифікувати звіт Unicheck, ми вирішили провести цей семінар».

Unicheck – це комплексний онлайн-сервіс для запобігання плагіату. Розробники зазначають, що «Unicheck знаходить текстові збіги та розпізнає маніпуляції з текстом за лічені хвилини. Програма автоматично генерує онлайн-звіт, який можна використовувати для вдосконалення письмових навичок студентів». Під час зустрічі Андрій Сідляренко розповів про перевірку робіт на антиплагіат, формування звіту подібності, його корисні функції, а також новинки, впроваджені в систему.

«Основними перевагами Unicheck є насамперед візуальний інтерфейс, який дозволяє працювати з документом в оригінальному форматі. Здебільшого такої можливості в антиплагіатних системах немає. Вони надають Вам результат у прямому тексті, без форматування, а іноді ще й вилучають всі графічні об’єкти. По-друге, ми працюємо з реальним пошуковим індексом інтернет-джерел, уникаючи всіх помилкових збігів і потенційних небезпечних сайтів»,

зазначив Андрій Сідляренко.

Під час семінару директор наукової бібліотеки НаУОА Юрій Коцюк розповів про особливості перевірки робіт студентів через платформу Moodle, а також продемонстрував ресурси та прийоми, які можуть бути корисними для викладачів.

Юрій Коцюк каже: 

«Ми намагалися добитися максимальних можливостей для використання Unicheck через Moodle. Усі наші викладачі знають, як можна долучитися до курсу «Moodlestart». У системі є невелика інструкція, як працювати зі звітом на унікальність. Також варто звернути увагу на те, що вміє робити Unicheck із Moodle. У нас зараз є модуль перевірки на плагіат для розміщених завдань. Ми можемо ще активувати його у форумі, тестах, завданнях, які студенти самі оцінюють, а також для виявлення самоплагіату. Від початку використання системи Unicheck наша академічна база вже доволі серйозно зросла».

Більше інформації про перевірку на сайті Unicheck: https://unicheck.com/uk-ua