Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про політичну журналістику розповіла Наталія Роп

24.11.2021

Для здобувачів освітньої програми «Журналістика» Національного університету “Острозька академія” в рамках навчальної дисципліни «Журналістська майстерність (майстер-класи)» 24 листопада відбулася зустріч із політичною журналісткою видання «Новое время» Наталією Роп. 

Під час лекції спікерка розповіла про свій досвід у журналістиці, професію оглядача, особливості процесу інтерв’ю, написання текстів на політичну тематику, а також роботу в ЗМІ «Новое время». Місія НВ – «сприяти формуванню в Україні особистих й економічних свобод, правової держави та соціокультурного розмаїття».

«НВ – це холдинг, який має три ніші, у яких він працює. Це сайт, радіо та журнал. Це приклад конвергентної журналістики. Те, що відбувається в ефірі на радіо і те, що публікують у журналі, потім з’являється в нас на сайті. НВ максимально працює так, щоб все, що робить холдинг, мало сенс і щоб новини читали, публікувалися на сайті. У НВ дуже багато можливостей, адже можна працювати і радіожурналістом, і писати для сайту, або тільки для журналу»,

розповіла Наталія Роп.

Також спікерка дала поради студентам, як знайти себе в професії журналіста. За словами пані Наталії, насамперед потрібно максимально використовувати можливості різних стажувань, які пропонує університет, також самим їх шукати, пробувати на практиці, як це працює. 

«Теорія теж відіграє певну роль, дає розуміння стандартів, але журналістика – це більше про досвід. Варто багато писати текстів, стажуватися в різних редакціях за можливості, вчитися в них, питати порад, як краще зробити статтю чи обрати тему. Щоб Ваші тексти були якісні, треба багато читати, формувати свій словниковий запас, помічати, як певні прийоми використовують і письменники, і колеги-журналісти. Звісно, пробувати самим писати у стилі й тематиці, у якій хочете працювати». 

Студентка 4 курсу Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту Ірина Оліщук поділилася враженнями від лекції:

«Рада, що відвідала цю зустріч із журналісткою НВ Наталією Роп. Спікерка поділилась особистим досвідом становлення себе як політичної журналістки, розповіла про особливості своєї роботи та професійні лайфхаки. Упродовж пари ми мали можливість поставити запитання, які нас цікавили. А ще пані Наталія дала поради, які, можливо, стануть цінними на нашому шляху».