Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії переможці міжнародного онлайн-хакатону

28.11.2021

26-28 листопада відбувся відбувся онлайн-хакатон “Hack for Locals 3.0: Спільно проти насильства”. Він був присвячений протидії соціальним проблемам, а саме запобіганню та подоланню різних проявів насильства. Організувала захід платформа кар’єрного розвитку Happy Monday та агенство інновацій Center42 в межах програми ООН із відновлення та розбудови миру. 

Цьогоріч у змаганні взяли участь 34 команди зі всієї України. Головною умовою участі було мати ідею, з якою команда буде працювати упродовж 48 годин. Подати власну ідею можна було у наступних темах: 

  • Безпека вдома. Ідеї та рішення, спрямовані на запобігання та протидію домашньому насильству. 
  • Безпека у громаді. Інноваційні рішення, які допоможуть зробити наші міста вільними від проявів насильства у громадських місцях. 
  • Безпека у суспільстві. Пропозиції миротворчих практик й методик роботи з конфліктами в різних сферах життя. 

Команда студентів Острозької академії “Ет Сетера” подала проєкт “KROK” - гру з казкотерапевтичними методиками, що допомогає школярам запобігати та протистояти проявам насилля онлайн та офлайн. 

З проєктом команда пройшла первинний відбір, де обирали учасників за презентаціями. Опісля лідери команд “пітчила” проєкт для членів журі. З-поміж півфіналістів обирали 12 проєктів, які пройшли у фінал. 

За результатами фінального пітчингу було відібрано чотири команди-переможці, які зможуть реалізувати власні проєкти з протидії насильству. Серед них і команда “Ет Сетера”, що посіла друге місце. Тепер учасникам потрібно скласти грантову заявку для реалізації проєкту:

“Нова перемога з новим проєктом це точно радість для команди. Дивуюсь кількості вигаданих нами унікальних фраз-подяк для журі - скоро зможемо сформувати з них словничок. Приємно, що наша ідея відгукнулась у серцях експертів, журі та усіх, хто підтримував її. Сподіваємось, що незабаром про цей проєкт знатимуть у кожному регіоні нашої країни”

зазначила лідерка команди Анна Щерба.

Окрім грантової підтримки переможці отримали й інші бонуси, зокрема менторські консультації з дизайну та комунікацій від Techiia, менторський супровід команди-переможця від jooble, консультації з Мариною Попатенко, заступницею Міністра молоді та спорту України, екскурсію до Міністерства цифрової трансформації України та стратегічну сесію від комунікаційної агенції Plusone social impact. 

Про інші перемоги команди “Ет сетера” можна прочитати за посиланням: