Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Викладачі Острозької академії взяли участь у Національному форумі «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології»

24.11.2021

Учасниками Національного форуму «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», що відбувався 23-24 листопада в режимі онлайн, стали викладачі катедри громадського здоров’я та фізичного виховання Національного університету “Острозька академія” – Ігор Гущук, доктор медичних наук, доцент, завідувач катедри та Дануся Брезицька викладачка катедри, аспірантка ДУ Інституту громадського здоровʼя ім. О.М. Марзєєва НАМНУ, лікарка-інфекціоністка.

Форум було організовано за сприяння Всеукраїнської екологічної ліги. Програма заходу складалася з пленарних сесій, дискусійних панелей, засідань круглих столів, презентаційних платформ. Головна тема Форуму 2021 року: Екологічно дружні технологічні рішення для місцевих громад щодо поводження з відходами.

До участі у Національному форумі «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології» приєдналися представники центральних органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, міжнародних організацій, науковці, бізнес-структури, які працюють у сфері поводження з відходами, підприємства-виробники техніки та технологічного обладнання перероблення відходів та ін.

Доповідь, яку презентувала Дануся Брезицька, на тему “Небезпека медичних відходів в умовах пандемії Covid-19” викликала надзвичайний інтерес та жваве обговорення серед учасників та організаторів Форуму.

“Мета мого дослідження – визначити небезпеку використаних хірургічних масок в умовах пандемії Covid-19 від медичного персоналу та пацієнтів інфекційного стаціонару, а також наявність збудника вірусу у стічних водах від лікарні. За попередніми результатами дослідження ми підтвердили ефективність масок як бар'єру для розповсюдження інфекції, і те, що вони при неправильному способі збирання та подальшого накопичення можуть бути джерелом поширення коронавірусної інфекції й інших інфекційних захворювань.”,

зазначила Дануся Брезицька.

“Хочу додати, що наразі в рамках даної наукової роботи планується розширення та проведення й інших досліджень по визначенню збудників інфекційних захворювань в об'єктах навколишнього середовища.”

зазначив Ігор Гущук.

Під час Форуму було підготовлено Резолюцію Національного форуму «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології». Із її текстом можна ознайомитися за покликанням: Резолюція Форум Відходи 2021.pdf