Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Підвищення кваліфікації педагогічних працівників м. Києва та Хмельниччини в Острозькій академії

15.11.2021

Національний університет «Острозька академія», відповідно до отриманої ліцензії на провадження освітньої діяльності у сфері післядипломної освіти для осіб з вищою освітою з підвищення кваліфікації за спеціальністю 011 «Освітні, педагогічні науки» у галузі знань 01 «Освіта/Педагогіка» (наказ МОН (№81-л від 01.07.2021р.) розпочав активне підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Впродовж листопада під час тренінгу «Резилієнс в освіті: виклики та перспективи» та онлайн-курсу «Як досягнути успіху: прикладна акмеологія для освітян» свою кваліфікацію підвищували педагоги спеціалізованої школи №53 з поглибленим вивченням німецької мови м. Києва та Підволочиської дитячої художньої школи Хмельницької області. Своїм досвідом та знаннями з педагогами ділилася тренерка Гандзілевська Галина Борисівна, практикуюча психологиня; гештальт-консультантка; сертифікована психодраматистка та казкотерапевтка; наративна та дитяча психологиня; докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки; директорка наукового центру «Саногенна педагогіка та психологія» Національного університету «Острозька академія».

Своїми враженнями від підвищення кваліфікації поділилися педагогічні працівники спеціалізованої школи № 53 з поглибленим вивченням німецької мови м. Києва:

«Щиро дякуємо за організацію та проведення такого тренінгу, що допоміг не тільки перезавантажитись, навчитися, розкрити себе, а й поспілкуватися з колегами без формальностей, та відкрити їх для себе з іншого боку».

зазначила Тетяна Загика, заступниця директора з виховної роботи.

«Мої враження від тренінгу перевищили сподівання! Дуже інформативний тренінг. Хотілося і слухати, і брати участь. Сподобалося, що були практичні і теоретичні заняття, і все було збалансовано. Весь інформаційний матеріал дуже доступно викладений. Абсолютно всі знання, які я отримала на тренінгу, буду використовувати для комунікації, налагодження робочих процесів і для побудови особистих стосунків. Сподобався професіоналізм тренерки Галини Гандзілевської, організація роботи, створення мікроклімату в групі».

прокоментувала Вікторія Граб, вчителька хореографії.

«Зустрічі вийшли дуже «резилієнсними». Вдалося і перезавантажитися, і відновитися, і багато про що замислитися. Дуже класно, коли теоретичні знання поєднуються з практикою, це допомогло одразу на власному досвіді розібратися, як працюють різні техніки. Дуже круто, коли класний тренер, яка розуміє як зосередити, і як розслабити групу. Отже, зустріч вийшла комфортною та корисною, і пройшла на одному подиху».

зауважила Юлія Осадча, соціальна педагогиня.

Оксана Гриців, викладачка Підволочиської дитячої художньої школи, яка брала участь в онлайн-курсі та тренінгу, також поділилася враженнями:

«Онлайн-курс «Як досягнути успіху: прикладна акмеологія для освітян» організовано максимально зручно. Перегляд відео і презентацій я зуміла втиснути у мій напружений графік роботи і щоденних занять. Супер! Орієнтуватися в термінах важкувато, але треба, навіть, якщо тобі 58. Асоціація: ти як мурашка, працюєш невпинно, щось досягаєш, десь помиляєшся і знову спішиш... А тут наче зупинилася на хвильку і побачила процес твого життя і діяльності зі сторони! Більше того, відкриваєш для себе нові можливості!

Що таке тренінг, тим більше резилієнс не цікавилася, ставилася насторожено. Умови, щоб учасники відкрилися (на скільки вони вважали потрібним) були створені прекрасно! Звернула увагу – більша частина старших за віком (я теж), мали потребу виговоритися, звільнитися від наболілого. Традиційно викладачі віддають, викладаються, а тут щось майже неземне – віддають мені! Увагу, час, доброту, поради, повагу, – я почуваюся щасливою дитиною. З подарунком! Море позитивних емоцій. Солодкий сон. Відновлення! Я на порозі нових звершень!»

Організаторка підвищення кваліфікації педагогічних працівників на базі Національного університету «Острозька академія», помічниця ректора з освітнього менеджменту Юлія Харчук зауважила, що:

«Острозька академія, яка цьогоріч відзначає своє 445-річчя, надаючи якісні освітні послуги педагогічним працівникам закладів освіти, вкотре підтверджує статус унікального закладу вищої освіти – традиції, яка творить майбутнє! Ми з радістю ділимося своїми напрацюваннями з керівним складом й педагогічним колективом закладів загальної середньої освіти України під час підвищення їхньої кваліфікації. Острозька академія – це якість освіти крізь досвід століть. Шановні педагоги! Долучайтеся до наших програм підвищення кваліфікації та онлайн-тренінгів. Удосконалюймося разом!» 

 

Детальніше про програми підвищення кваліфікації за покликанням https://www.oa.edu.ua/ua/osvita/pidvishhennya_kvalifikacii/