Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія продовжує співпрацю з оперативним командуванням «Захід» у сфері національно-патріотичного виховання молоді

27.11.2021

У суботу, 27 листопада, волонтери профорієнтаційного корпусу Національного університету «Острозька академія» відвідали виставку робіт українського художника Григорія Косміаді. Для гостей провели екскурсію по галереї та коротко познайомили з історією родини митця. У межах цього заходу презентували книгу Віолетти Кіртоки у співавторстві з Євгеном Толочином «Народні герої України. Історії справжніх», яку згодом подарували нашому університету, як закладу вищої освіти, який активно бере участь у національно-патріотичному вихованні молоді. Після чого згадали про жертв Голодомору 1932-1933 рр. і вшанували пам’ять загиблих, запаливши у вікні галереї лампадки.

Начальник відділу цивільно-військового співробітництва штабу управління оперативного командування «Захід», підполковник, здобувач освітнього ступеня магістра зі спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» НаУОА Андрій Рисюк зазначив у своїй промові:

«Мене виховували в часи СРСР. У мене були свої герої: Ковпак, Молотов, інші, далекі, яких я ніколи не знав. Ви – молодь, Ви – наш рушій, Ви – покоління, яке відновлюватиме нашу державу. Ми – покоління, яке воює за нашу державу, нас називали втраченим, але ось, ми тут, і ми боремось за кордони України, за її самостійність і незалежність. Ви – ті, хто буде відновлювати Україну після тих втрат, які завдала їй війна. Наші герої живуть поруч з нами, вони щодня виходять і воюють за нас. Ось чому важливо знати не тих, далеких, а цих, що борються за нас щохвилини. Важливі їхні імена...»

Анастасія Плюхина, студентка спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» поділилася власними враженнями від участі у заході:

"Це було дуже хвилююче та корисно побувати на такому заході. Я дуже пишаюся тим, що в мене є співвітчизники, які займаються такою гідною справою, як написання книги про героїв України. Як на мене, така діяльність є дуже важливою для становлення національної свідомості. Тим паче в цей непростий час, коли кожному українцю важливо знати, чим та ким можна пишатися. Я дуже горда тим, що є люди, які готові розповідати історії національних героїв, завдяки яким ми маємо мирне небо над головою, та подавати цими історіями приклад для молодого покоління."

Координатор співпраці Острозької академії та оперативного командування «Захід» щодо національно-патріотичного виховання й здобуття вищої освіти військовослужбовцями, учасниками бойових дій і членами їхніх сімей, помічник ректора з освітнього менеджменту Харчук Юлія зазначила:

Національно-патріотичне виховання сучасної молоді є однією з ключових цілей Острозької академії. Ми з радістю долучаємося до заходів відділу цивільно-військового співробітництва штабу управління оперативного командування «Захід». Щиро дякуємо військовослужбовцям за те, що самовіддано захищають нашу Батьківщину, мають бажання та сили на спілкування з молоддю. Острозька академія підтримує учасників бойових дій та їхніх дітей, фінансово, матеріально та психологічно, надає можливість здобувати якісну вищу освіту за програмами бакалаврського та магістерського рівня. Запрошуємо авторів книги провести презентацію в Острозькій академії.

Консультація щодо вступу 2022

тел.: (096) 170 25 00 або julia.kharchuk@oa.edu.ua