Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Віват випускникам Острозької академії!
У Національному університеті «Острозька академія» сьогодні відбулася «Конвокація-2018» – урочиста церемонія вручення дипломів магістрам.
28.06.2018

Привітання з нагоди Дня Конституції України
Сьогодні ми відзначаємо знаменне національне свято - День Конституції України. Цей Документ, який був прийнятий 22 роки тому, став важливим атрибутом нашої незалежності й навіки закарбував прагнення українців жити у власній, суверенній і соборній державі.
28.06.2018

В Острозькій академії стартувала Літня школа з академічної доброчесності
У Національному університеті «Острозька академія» 26 червня відбулося відкриття Літньої школи з академічної доброчесності. З вітальним словом до учасників школи звернулися ректор Національного університету «Острозька академія», професор Ігор Пасічник, кандидат політичних наук, ректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Черній.
27.06.2018

В Острозі розпочався міжнародний курс камерної музики
У Національному університеті «Острозька академія» 24 червня стартував Міжнародний курс камерної музики — OSTROH INTERNATIONAL CHAMBER MUSIC COURSE.
27.06.2018

Про якість освіти та управління університетами говорили з Тарасом Фініковим
У Національному університеті “Острозька академія” 25 червня відбувся семінар з питань якості освіти та управління університетами за участю Президента Міжнародного фонду досліджень освітньої політики Тараса Фінікова.
26.06.2018

Острозька академія сумує з приводу смерті видатного українського поета Івана Драча
Колектив Національного університету «Острозька академія» з глибоким сумом сприйняв скорботну звістку про смерть Івана Драча — Почесного доктора Острозької академії, поета, перекладача, кіносценариста, драматурга, державного і громадського діяча, Героя України.
19.06.2018

Благодійна акція від учасників наукового гуртка кафедри психології та педагогіки
Упродовж навчального року студенти в рамках наукового гуртка кафедри психології та педагогіки «Корекційно-розвиваюча робота з дітьми з особливами потребами за допомогою глини» проводять корекційні заняття із розвитку психічних процесів за допомогою методу глинотерапії. Завершальним етапом цього навчального року у такій роботі стала благодійна акція.
18.06.2018

В Острозькій академії обговорювали, яким має бути паспорт безпеки України
Обговорення важливих суспільно-економічних чинників, що впливають на соціально-політичний клімат країни, відбулося в Острозькій академії 14 червня.
15.06.2018

Завідувач кафедри громадського здоров’я НаУОА взяв участь у Національному форумі «Україна 2030»
Завідувач кафедри громадського здоров’я, керівник НДЦ «Екології людини та охорони громадського здоров`я» Національного університету «Острозька академія» кандидат медичних наук, доцент Ігор Гущук 14 червня взяв участь в роботі Національного форуму «Україна 2030», який проходив на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського». Ігор Гущук виступив у першій панельній дискусії «Новий суспільний договір; розумне врядування; людський капітал» з доповіддю «Розбудова системи громадського здоровя в контексті Доктрини «Україна 2030»».
15.06.2018

«Рекреація – 2018» Video
У Національному університеті «Острозька академія» 14 червня відбулося свято спорту та здоров’я. «Рекреація — 2018» зібрала на території університетського спортивного комплексу чимало студентів, викладачів та гостей академії. Це свято є завершальним етапом щорічної спартакіади здоров’я та заохочує студентів університету до фізичного розвитку і ведення здорового способу життя.
15.06.2018

Обережно, нітрати: студенти НаУОА провели безкоштовну акцію в місті
Студенти першого курсу спеціальності «Громадське здоров`я» разом з науково-дослідним центром (далі – НДЦ) «Екології людини та охорони громадського здоров`я» Національного університету «Острозька академія» провели акцію з безкоштовного вимірюванню нітратів та можливого радіаційного забруднення плодоовочевої продукції, яку на ринку в цей день придбали острожани.
14.06.2018

До Острозької академії завітали народні депутати Олег Ляшко та Андрій Лозовий
Вже удруге до Національного університету «Острозька академія» 13 червня завітали народні депутати Олег Ляшко та Андрій Лозовий.
14.06.2018

Нові горизонти співпраці Острозької академії та Університету Масарика
Керівник відділу міжнародного співробітництва та фандрайзингу Національного університету “Острозька академія” Едуард Балашов відвідав Університет Масарика (м. Брно, Чеська Республіка.)
14.06.2018

Американський науковець презентував свою книгу в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 12 червня відбулася презентація книги професора Йоханана Петровського-Штерна «Анти-імперський вибір. Постання українсько-єврейської ідентичності», яка була видана англійською мовою 2009 року в Yale University Press.
13.06.2018

Острозька академія — у десятці серед університетів України міжнародного рейтингу U-Multirank
Національний університет “Острозька академія” увійшов до числа найкращих українських закладів вищої освіти за результатами дослідження, яке провів один з найкомпетентніших міжнародних рейтингів — U-Multirank. Він визначає найкращі університети Європи та світу.
12.06.2018

В Острозькій академії обмінювалися досвідом інтерактивного викладання юридичних дисциплін
У Національному університеті “Острозька академія” 8-9 червня відбувся семінар-практикум з обміну досвідом інтерактивного викладання юридичних дисциплін. У заході взяли участь 20 представників професорсько-викладацького складу з Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та Навчально-наукового інституту права імені І. Малиновського Національного університету «Острозька академія», відкритих до інновацій у викладанні.
10.06.2018

В Острозькій академії вдруге відбулася Міжнародна конференція з питань національної безпеки
8 червня 2018 року у Національному університеті «Острозька академія» відбулася II Міжнародна науково-практична конференція «Освіта і наука у сфері національної безпеки: проблеми і пріоритети розвитку».
09.06.2018

В Острозькій академії стартував Всеукраїнський марафон (online трансляція)Video
Учасники марафону безперервно упродовж доби сім днів поспіль у режимі онлайн читатимуть поезію як українських авторів, так і твори світових класиків, перекладені українською мовою
07.06.2018

Викладач Острозької академії взяв участь у конференції в Америці
Доцент кафедри історії Національного університету «Острозька академія», кандидат історичних наук Андрій Смирнов узяв участь у меморіальних заходах з нагоди 25-ліття упокоєння патріарха Мстислава Скрипника, які відбулися нещодавно в духовному центрі Української Православної Церкви в США (м. Саут Бавнд Брук).
07.06.2018

Стрічка Вадима Юрченка – у фіналі II міжнародного кінофестивалю «Бруківка»
Відео молодого режисера «Заповіт» потрапило у номінацію «Найкращий художній аматорський фільм». Вадим є студентом 3го курсу спеціальності «Українська мова і література» в Острозькій академії.
07.06.2018

Хто став володарем «Кришталевої сови»?
У Національному університеті «Острозька академія» 5 червня відбулася інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?», під час якої студенти перевіряли власну ерудицію.
07.06.2018

Викладачі факультету романо-германських мов відвідали Німеччину
Викладачі факультету романо-германських мов Національного університету «Острозька академія» із 14 по 25 травня брали участь у програмі міжнародного професійного обміну, організованої міжнародним відділом CHANCE International організації CHANCE BJS gGmbH за сприяння фонду Stiftung DRJA.
07.06.2018

Делегація Острозької академії взяла участь у засіданні Консорціуму українських університетів та Варшавського університету
5-6 червня 2018 року відбулося ХІХ засідання Консорціуму українських університетів та Варшавського університету. Цього разу обговорення планів діяльності Консорціуму було проведене в Українському католицькому університеті у Львові. Участь в заході взяла делегація Острозької академії у складі ректора проф. Ігоря Пасічника, проректора з науково-педагогічної роботи доц. Дмитра Шевчука, голови вченої ради проф. Петра Кралюка та декана факультету політико-інформаційного менеджменту доц. Віталія Лебедюка.
07.06.2018

Про журналістські стандарти та місце автора у тексті дискутували в Острозькій академії
У День журналіста 6 червня в Національному університеті «Острозька академія» викладачі кафедри журналістики та студенти дискутували про реалії сучасного медійного середовища, роль стандартів інформаційної журналістики, діяльність медійних моніторів, можливості пошуку правди та місце автора у медійному тексті.
06.06.2018

Студенти спеціальності "Громадське здоров'я" з навчальною метою відвідали Острозьку ЦРЛ
Студенти спеціальності «Громадське здоров’я» Національного університету «Острозька академія» 5 червня відвідали Острозьку Центральну районну лікарню. Госпітальний лікар-епідеміолог Ольга Лисенко провела практично-ознайомче заняття з організації роботи ЛПУ (лікувально-профілактичних установ) вторинного рівня.
06.06.2018

В Острозькій академії відбулася українсько-польська конференція
У Національному університеті «Острозька академія» 4 червня відбулася Міжнародна конференція «Українська революція 1917-1920 рр. в українській суспільній пам’яті». Співорганізаторами виступили кафедра історії ім. М. П. Ковальського НаУОА та Студії Східної Європи Варшавського університету. Загальна мета цієї конференції полягала передусім у тому, щоб налагодити діалог між молодими науковцями Польщі та України. Тому участь в ній взяли як професори, так і студенти обох університетів. Модератором дискусій виступив викладач Студій Східної Європи Варшавського університету, доктор Казімєж Вуйціцкі.
05.06.2018

В Острозькій академії відбулася українсько-польська конференція
4 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася міжнародна конференція на тему: «Українська революція 1917-1920 рр. в українській суспільній пам’яті».
05.06.2018

В Острозькій академії відбулася XI олімпіада юних бібліознавців
У Національному університеті «Острозька академія» 1 червня відбулася XI Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії». Учасниками стали дошкільнята та учні 1-6 класів із двадцяти областей України.
02.06.2018

Зустріч випускників Острозької академіїVideo
До Національного університету «Острозька академія» знову завітали випускники – 3 червня відбулася щорічна зустріч випускників. Згадати студентські роки, поспілкуватися з викладачами-наставниками та одногрупниками приїхало чимало колишніх студентів.
02.06.2018

Праці науковців Острозької академії представлені на Книжковому Арсеналі
На цьогорічному Книжковому Арсені, що традиційно відбувається у столиці, потужно представлені праці науковців Національного університету «Острозька академія». На другий день заходу відбулася презентація сьомого перевидання смислів Корану українською мовою.
02.06.2018

Викладачі НаУОА брали участь у Школі з підвищення навиків написання наукових статей для викладачів "Академічна доброчесність у країнах, що розвиваються"
Впродовж 29-31 травня викладачі Національного університету “Острозька академія”, а саме: начальник юридичного відділу Ольга Романівна Балацька та викладач кафедри англійської мови та літератури Катерина Віталіївна Сімак брали участь у Школі з підвищення навиків написання наукових статей для викладачів "Академічна доброчесність у країнах, що розвиваються", яка відбувалася у с. Поляна Свалявського району Закарпатської області.
01.06.2018

Всеукраїнський забіг «Зелена миля 2018»
Студенти Національного університету «Острозька академія» 1 червня взяли участь у Всеукраїнському забігу «Зелена миля 2018», що проводився на стадіоні вишу.
01.06.2018

Результати моніторингу юридичної клініки «Pro Bono» НаУОА
У Національному університеті «Острозька академія» 31 травня відбулася презентація результатів моніторингу: «Правоосвіта і правозахист в Острозі: якість роботи юридичної клініки «Pro Bono» Національного університету «Острозька академія».
01.06.2018

У НаУОА розпочато цикл лекції пропагування здорового способу життя
Викладачі кафедра громадського здоров’я Національного університету «Острозька академія» розпочали проведення циклу інформаційно-просвітницьких заходів щодо пропагування здорового способу життя та боротьби зі шкідливими та соціально-небезпечними звичками.
01.06.2018

Для студентів Острозької академії прочитав лекцію Юрій Войтенко
До Національного університету «Острозька академія» 31 травня завітав директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Войтенко. Пан Юрій провів лекцію «Як стати успішним» для студентів економічного факультету.
01.06.2018