Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про джерела творчості дитячих письменників говорили в Острозькій академії

15.02.2022

Для здобувачів освітньої програми «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови» в рамках навчальної дисципліни «Психологія дитячої творчості» 15 лютого відбулася відкрита лекція на тему: «Джерела творчості дитячих письменників». На захід завітали Олександра Орлова, письменниця, перекладачка, авторка дитячих і дорослих книжок, блогерка, педагогиня Монтессорі, а також Галина Максимчук, випускниця Острозької академії, а зараз журналістка, письменниця, авторка чотирьох книг лірики і творів для дітей.

Модерувала захід Галина Гандзілевська, докторка психологічних наук, професорка, гарантка освітньої програми «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови».

Під час лекції пані Олександра зазначила, що працює не тільки з персонажами чи темами, які їй подобаються. Вона додає ще й інформаційно-пізнавальний контент, тобто робить історію, зосереджену на фактах, реальних подіях, художньою.

«У дитячому сегменті я працювала над текстами для будь-якої вікової категорії. Люблю створювати пізнавальний контент у грайливому аспекті. Коли пишеш для малюків, потрібно подавати інформацію лаконічно. Якщо це вже діти шкільного віку 6+, то можна менше зважати на формат, а більше працювати над текстом, розповідати про описи, персонажів, атмосферу»,

сказала Олександра Орлова.

Вона додала, що найбільшою мотивацією для написання книг є зустрічі з малюками, з читачами, відгуки дітей-блогерів.

Пані Галина розповіла, що почала складати дитячі вірші в шостому класі. Також, вона писала казки для своєї доньки.

«Наприклад, є історія про те, як маленька дівчинка хоче допомогти батькам у передсвяткових приготуваннях, але їй не довіряють роботи. Такі життєві ситуації, побутові історії розкривають і вчать дітей. Це був цікавий досвід для мене. Зараз я більше орієнтуюся на творчість для старших, але дуже поважаю людей, які працюють із дітьми, бо це перші кроки творення суспільства»,

додала Галина Максимчук.

Наприкінці зустрічі спікерки зачитали уривки зі своїх книжок, а також побажали студентам Острозької академії продуктивної роботи з дітьми.

Читайте також: