Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій триває навчання для представників ветеранського середовища

15.02.2022

15 лютого у Національному університеті «Острозька академія» відбулося друге заняття в рамках сертифікатної програми «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів». Навчально-практичний тренінг на тему «Стрес. Криза. Травма. – ППД (Перша Психологічна Допомога)» провела Наталія Кулеша, кандидатка психологічних наук, старша викладачка кафедри громадського здоров’я.

Заняття складалося з двох частин: теоретичної і практичної. Інформаційний блок тренінгу спрямований на ознайомлення й розуміння понять «стрес», «криза», «травма». Практична частина мала на меті допомогти учасникам отримати нові знання, вміння й техніки для першої психологічної допомоги. Цей блок роботи надається для підтримки людям, які пережили стресові ситуації й формування дій, безпечних для себе й інших.

«Зараз ми живемо в час швидких змін, які призводять до посилення актуальності сертифікатної програми «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів». Цей проект важливий, комплексний, зосереджений не лише на теоретичному розвитку, а й на практичних уміннях учасників»,

зазначила Наталія Кулеша.

Пані Наталія додала, що часто через відсутність знань чи психологічних ресурсів, люди не можуть надати психологічну допомогу. Тому під час тренінгу спікерка зосередила особливу увагу на проявах реакцій дорослих і дітей у стресових ситуаціях, використанні етичних принципів допомоги (дивитись, слухати, з'єднувати) й послідовності алгоритму під час надання першої психологічної допомоги.

До слова, сертифікатна програма «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів» – це комплексний міждисциплінарний освітній проект, який реалізується Національним університетом «Острозька академія» спільно з Комунальним закладом «Ветеранський простір» Рівненської обласної ради. 

Участь у цьому проекті беруть різні групи осіб: ветерани-учасники бойових дій, особи, які працюють із середовищем ветеранів (волонтери, соціальні працівники, представники місцевого самоврядування, соціальні менеджери, голови ОТГ тощо), а також особи, які мають на меті розвинути знання щодо психологічних аспектів долання стресу, пошуку самовизначеності, застосування арт-терапії, особливостей освітнього і трудового законодавства, політичної культури тощо. Також, під час наступних занять учасники сертифікатної програми ознайомляться з принципами творення, реалізації й координації соціальних і бізнес-проектів.

Читайте також: