Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про роботу лабораторії журналістської майстерності J.lab

16.02.2022

Михайло Товпига,
студент 1-го року навчання спеціальності “Журналістика”

Лабораторія журналістської майстерності (J.lab) - це творчий хаб, який утворився та працює на кафедрі журналістики Національного університету «Острозька академія», фактично місце, де кожний студент або викладач може знайти все необхідне для навчання та творчості у створенні різних проєктів.

«У J.lab студенти можуть користуватися технікою, її асортимент може є не дуже великий, але поповнюється за можливості і для студентських проєктів цілком вистачає. Лабораторія - це простір, куди можна прийти просто посидіти між парами або ж прийти з ідеєю, палким бажанням та зробити щось круте. Тут завжди допоможуть втілити задуми у реальність. Останнім часом до нас приходить багато студентів інших спеціальностей, тому вже скоро ми презентуємо картку ком’юніті J.lab. Її зможуть отримати студенти усіх інших спеціальностей за участь та допомогу у проєктах лабораторії. Студенти з цією карткою пройдуть міні-навчання з використанням техніки та зможуть користуватись нею, як і всі журналісти»,

каже пані Анна.

Про ідею створення лабораторії розповів керівник Роман Шулик:

«Ми створили лабораторію, як таке собі доповнення до формальної журналістської освіти, яка дозволила б студентам розвивати практичні навички та вміння. Які необхідні безпосередньо для роботи в сучасному світі. Створена лабораторія була у вигляді хабу, в якому студенти можуть реалізовувати власні проєкти, знаходити однодумців, різні інструменти та ресурси для реалізації своїх проєктів. З 2012-13 років лабораторія почала ефективно функціонувати, і ми з того часу реалізували і допомогли реалізувати багато студентських проєктів. Лабораторія функціонувала в багатьох різних форматах, з різними практиками, з різними методологіями. Наразі ми фактично перетворилися в такий собі коворкінговий хаб, це саме те середовище до якого студенти повертаються, для створення та реалізації власних проєктів».

 До слова, лабораторія журналістської майстерності НаУОА запрошує студентів долучитись до реалізації різних, цікавих проєктів.

«У лабораторії є багато проєктів та ще більше ідей на яких просто не вистачає часу. Студенти можуть вільно долучитись до реалізації проєктів лабораторії, або пропонувати власні проєкти. Як і в інших вищих навчальних закладах, за волонтерську діяльність у лабораторії можна отримати волонтерські години, які потім стають додатковими балами до рейтингу»

підсумувала Анна Щерба.