Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Робота комп'ютерної лабораторії IT Hub laboratory НаУОА

16.02.2022

Вероніка Каюта,
студента 1-го року навчання спеціальності “Журналістика”

Третій рік у Національному університеті «Острозька академія» працює комп'ютерна лабораторія IT Hub laboratory. Основною метою діяльності лабораторії - розвиток сфери IT в університеті, підвищення конкурентоспроможності студентів та викладачів, допомога у реалізації різноманітних проєктів, тощо.

У IT Hub проводяться майстер-класи, навчають комп’ютерній грамотності, веб-дизайну та програмуванню. Також, кожен охочий може спробувати практикуватися над створенням мобільних додатків, розробкою методів захисту інформації, організацією хакатонів та розвитком ІТ-систем Острозької академії. Крім цього, студенти працюють над розробкою електронного документообігу в університеті, сайту лабораторії, власними проєктами та надають технічну підтримку академічним веб-сайтам.

Про ідею сторення лабораторії розповів керівник Ігор Зубенко:

“Ідея створення ITHub'у виникла після відкриття в Острозькій академії спеціальності комп'ютерні науки. Студенти, які навчаються на цій спеціальності під час вивчення різних дисциплін виконують технічні проекти пов'язані з діяльністю університету. ITHub надає їм можливість продовжити роботу над проектами, які вони не встигли завершити під час курсу, та долучати до цього процесу студентів інших спеціальностей, адже ІТ галузь потребує не лише програмістів, а й людей з різних сфер. Також, ITHub надає можливість студентам поділитись своїм досвідом з колегами та просто знайти нових друзів зі схожими інтересами.”

Як згадувалось раніше, IT-Hub працює над багатьма проєктами. Однак, є вже і завершені, ось одні з найважливіших:

«IT Hub це місце, де кожен студент та працівник ОА має можливість і відпочити, і самореалізуватися. Проєкти над якими працюють волонтери лабораторії настільки потужні, що про досвід роботи з ними можна писати в резюме. Майстер-класи, розміщені на сайті IT Hub допомагають студентам обрати той напрям в галузі інформаційних технологій який їм до душі. Люди, які приходять до лабораторії, завжди сповнені натхнення, і саме їх ідеї стають рушійною силою для подальшого розвитку IT у Національному університеті "Острозька академія". Ця маленька частинка ОА - допомагає охочим покращити рівень цифрової грамотності, проводить майстер-класи на різноманітну тематику, є місцем для зустрічі з однодумцями»,

розказала, Наталія Мосійчук.

Волонтер команди IT Hub laboratory ділиться своїми враженнями. 

«Чудово те, що можна свої знання, перевіряти на практиці. Саме цього інколи не вистачає на парах. Всі завдання лабораторії доволі різноманітні, є верстка, дизайн, розробка сайтів. Інколи, складно, але в цьому є свій плюс, можна більше всього навчитися»,

поділився, Максим Луцюк.