Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії провели короткотерміновий семінар «Етика й естетика в мовленнєвій діяльності фахівця»

03.02.2022

Національний університет «Острозька академія» завжди підтримував ідею вдосконалення культури мовлення громадян України. У контексті цього було проведено короткотерміновий семінар «Етика й естетика в мовленнєвій діяльності фахівця», лекторкою якого стала Зоя Столяр, кандидат педагогічних наук, старший викладач катедри української мови та літератури. 

У семінарі брали участь близько 17 слухачів з різних підприємств. Серед них були представники, які посідають такі посади: старший державний інспектор Рівненського відділу ДПС у Рівненській області, лікар із загальної гігієни відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, інженер-перекладач Хмельницької АЕС тощо.

Усіх учасників об’єднувало бажання вдосконалити мовленнєву культуру та вдало скласти іспит для визначення рівня володіння державною мовою.

Заняття були корисними та водночас приємними для всіх учасників та організаторів. 

Інженер-перекладач Хмельницька АЕС Оксана Сахнюк зазначає:

«Мені надзвичайно все сподобалося, дуже гарний і пізнавальний семінар. Саме мене цікавили поради для практичного застосування правописних норм, а пані Зоя дуже гарно подавала матеріал, ділилася цікавими рекомендаціями, якими я послуговуюся уже зараз. Для себе взяла багато чого корисного та цікавого. Я тільки за те, щоб такі семінари ви організовували частіше, з радістю знову на них завітаю».

До слова, НаУ «Острозька академія» доволі часто влаштовує семінари та курси підвищення кваліфікації. Запрошуємо Вас поглибити свої знання в обраній сфері та отримати сертифікат. Детальніша інформація за покликанням: https://www.oa.edu.ua/ua/osvita/pidvishhennya_kvalifikacii/.

Нині стартує реєстрація на безкоштовний онлайн майстер-клас "ТОП-5 новел у трудовому законодавстві для освітян". Ознайомлюйтеся з детальною інформацією та реєструйтеся за покликанням: https://forms.gle/AUCJ8w4Tjeb74Lpw8