Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про відносини викладачів і студентів розповіла Вікторія Кондратюк

08.02.2022

8 лютого у Національному університеті «Острозька академія» відбувся семінар для тьюторів «Будуємо мости, а не мури». Лекторка Вікторія Кондратюк – керівниця психологічної служби НаУОА, практична психологиня, заступниця директора НЦ Саногенна педагогіка, викладачка кафедри психології та педагогіки, тренерка міжнародних програм: «Емоційна Аптечка», «Школа для Батьків та Вихователів».

Під час семінару спікерка розповіла про покоління людей, особливості їхнього сприйняття, про бар’єри між викладачами і студентами та способи їх подолання.

«Коли першокурсники приходять в академію, то вони є на початку «моста». Період дитинства, де батьки допомогли їм сформуватися, закінчився. Завдання молодої людини – подолати певні вимоги, щоб досягнути наступного берега. Це мрії, завдання, розвиток потенціалу, хороша робота. Викладачі йдуть поруч зі студентами цим «мостом». Потрібно пам’ятати про цю метафору, бо ми повинні допомогти студентам дістатися з одного берега до іншого в здоров’ї, щасті, і щоб вони побачили нашу роботу»,

зазначила Вікторія Кондратюк.

Вона додала, що основна мета лекції, – збудувати порозуміння між поколіннями, різними баченнями й перспективами.

«Ця зустріч мала знову нагадати цінність спілкування між викладачами і студентами. Тут важливу роль відіграє поняттям гідності, яку кожен має від народження. Це повага, самоповага, пошана, рівне ставлення, сприйняття інших людей і нас самих такими, якими ми є. Саме гідність є фундаментом щирого діалогу у відносинах викладач-студент»,

підсумувала пані Вікторія.

Під час зустрічі спікерка також надала поради, як викладачам працювати зі студентами, щоб максимально налагодити ефективну комунікацію. Тьютори мали можливість поспілкуватися інтерактивно, поставити уточнюючі запитання й висловити фідбек щодо лекції.

Підсумувала результати семінару проректорка з навчально-виховної роботи, професорка, докторка психологічних наук Руслана Каламаж:

«Ми будемо й надалі продовжувати працювати з тьюторами. Сьогодні Вікторія Владиславівна поділилася багатьма корисними порадами. Ми зрозуміли, що головне – не результат, а процес навчання. Потрібно відчувати від нього задоволення».

До слова, якщо ви маєте бажання поділитися своїм досвідом з іншими викладачами під час таких семінарів, можете звертатися до проректорки з навчально-виховної роботи Руслани Каламаж ruslana.kalamazh@oa.edu.ua.