Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася молитва за мир в Україні

27.02.2022

27 у лютого у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» відбулася молитва за мир в Україні. У молебні взяли участь настоятель храму, протоієрей, Василь Жуковський, а також представники різних конфесій: протоієрей Юрій Лукашик (Свято-Миколаївська парафія Православної Церкви України м. Острог), отець Вальдемар Шляхта (Парафія Успіння Пресвятої Діви Марії Римсько-Католицької Церкви, м. Острог), пастор Павло Цинко (Українська Церква християн віри євангельської в Острозькій ОТГ), пастор Микола Гурін (Українська Церква християн віри євангельської м. Острог), пастори Олександр Дюканов і Юрій Стицюк (Церква євангельських християн-баптистів «Спасіння» м. Острог).

Ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник зазначив:

«Сьогодні Україна, як ніколи потребує молитви, короткої мови, конкретних дій. Ці дії повинні бути з нашої сторони. Той, хто може тримати в руках зброю, волонтерити, повинен це зробити й захищати Україну. Об‘єднаймося, вірмо в нашого Бога, українців і державу. Тільки в єдності й вірі буде перемога. Слава Україні!».

Настоятель храму преподобного Федора Острозького Василь Жуковський сказав:

«Ми помолилися, щоб милосердний Господь захистив Україну від видимих і невидимих ворогів, зберіг її єдиною, неподільною, незалежною. Українська нація вміє об’єднуватися, вирішувати злободенні питання в критичній ситуації, що було під час Майдану, Революції Гідності. Зараз ми теж бачимо неймовірний патріотизм, піднесення, надзвичайно активну й ефективну діяльність влади. Сьогодні всі об’єднуємося в молитві. Господь чує нашу щирість, прагнення до перемоги і змін. Нехай цей молебень буде ще однією краплиною в об’єднання нації й визволення від ворога».

Отець Вальдемар Шляхта (Парафія Успіння Пресвятої Діви Марії Римсько-Католицької Церкви, м. Острог) підсумував:

«Сьогодні багато людей приходять до храму з тремтінням в серці просити Господа надії, допомоги, благословення для України і Збройних Сил. Одна молитва – це чудово, а коли ми всі об’єднаємося, то Господь обов’язково почує. Це дає потужну силу людям, бо молитва є голосом до Бога, потіхою для кожного людського серця».

Молебень свідчить про те, що представники різних конфесій об’єдналися у спільній молитві за мир в Україні. Зараз єдність є надзвичайно важливою. Слава Україні! Героям Слава!