Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії долучилися до святкування Дня єднання

16.02.2022

16 лютого у Національному університеті «Острозька академія» відбувся святковий захід, приурочений до Дня єднання. Дійство провели у змішаній формі – онлайн через застосунок Google Meet й наживо з дотриманням карантинних вимог.

Зі вступним словом звернувся ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник:

««Можна все на світі вибирати сину. Вибрати не можна тільки Батьківщину». Ці безсмертні слова Симоненка спонукають нас пам’ятати про минулі покоління, які боролися за те, щоб зараз ми мали свою Батьківщину – Україну. Тільки любов до своєї Батьківщини дає можливість бути об’єднаними. Тільки єдність дає перемогу. Упевнений, що жоден ворог не ризикне ніколи піти на об’єднаний народ, який любить свою країну і готовий дати відсіч. Я пишаюся Острозькою академією і її працівниками, бо в жодного з нас не виникла ідея залишити університет чи Україну і шукати десь кращого життя. Навпаки – зараз, коли ворог стоїть біля кордонів, ми об’єдналися ще більше. Нам неймовірно поталанило порівняно з іншими народами, що ми маємо два гімни: наш національний Державний Гімн і духовний. У нашому духовному гімні є такі слова: «Боже нам єдність подай». Сьогодні ми просимо Бога, щоб дав українцям мир, мудрість і єдність. Державний Прапор і Гімн, які теж об’єднують нашу націю, на жаль, просякнуті кров’ю українських патріотів. Нехай вони об’єднують сьогодні нашу академію і всю Україну. Слава Острозькій академії! Слава Україні!»

Після цього студенти внесли Державний Прапор України. Усі присутні виконали Державний Гімн України.

У цей день щиро бажаємо всім українцям насамперед миру, міцного здоров’я, злагоди, а також сил для подальшої розбудови України. Нехай на нашій українській землі завжди процвітає любов, порозуміння й панує Божа ласка. Слава Україні!

Промова ректора Національного університету “Острозька академія” з нагоди Дня єдності