Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Особливості роботи Інформаційного центру Європейського Союзу НаУОА

01.02.2022

Інформаційні центри Європейського Союзу – це джерела інформації щодо ЄС, які функціонують при закладах вищої освіти, національних бібліотеках, дослідницьких центрах України. Сьогодні таких центрів у нашій державі є 27. Серед них – Інформаційний центр Євросоюзу (ІЦ ЄС) на базі Національного університету «Острозька академія».

За словами керівниці центру, старшої викладачки кафедри національної безпеки та політології НаУОА Оксани Балашової, ця структура на базі університету була відкрита 1 жовтня 2015 року. Відтоді метою діяльності центру є розповсюдження інформації про Європейський Союз, його політику й культуру, основні напрямки діяльності, проекти й програми серед студентів і професорсько-викладацького колективу Острозької академії. Також діяльність центру орієнтується ще й на формування європейського іміджу університету й міста шляхом інтеграції України в соціокультурний простір Євросоюзу.

В Інформаційних центрах ЄС всі охочі можуть безкоштовно скористатися такими послугами:

  • дізнатися різнопланову й найновішу інформацію про діяльність, проекти й програми ЄС, а ще інформацію з мережі ІЦ в інших країнах й партнерських організаціях;
  • переглянути фонд основних й офіційних документів, що публікуються та розповсюджуються ЄС;
  • прочитати новинки літератури й періодичні видання;
  • ознайомитися з аналітикою, статистикою, актуальними оглядами. 

Інформаційні центри Європейського Союзу часто організовують різні інформаційні заходи як для студентів, так і викладачів щодо тем ЄС, його відносин з Україною, освітніх програм тощо. Однією з таких найбільш масштабних подій, за словами пані Оксани, є Дні Кар'єри ЄС в Острозькій академії. Цей захід проводиться щорічно з 2017 року. Під час нього відбуваються різноманітні тренінги із запрошеними спікерами, які дають корисні поради з розвитку кар’єри. Такі події є хорошим прикладом удосконалення soft skills у молоді.

Оксана Балашова каже, що всі інформаційні матеріали є на базі Наукової бібліотеки Острозької академії. До фонду центру постійно надходять друковані й електронні видання від установ ЄС. З ними можна ознайомитися теж у бібліотеці університету. Крім того, щомісяця відбувається презентація досягнень Інформаційного центру ЄС, яка супроводжується розглядом викликів для України і ЄС. Працівники центру моніторять офіційні сайти й таким чином публікують актуальну інформацію про все, що стосуються Євросоюзу.

До слова, представники Інформаційного центру Європейського Союзу НаУОА запрошують волонтерів до себе в команду. 

«Волонтерство – це чудовий спосіб отримати практичні навички під час навчання. Волонтерство в ІЦ ЄС при ОА дозволить більше дізнатись про новинки ЄС, актуальну інформацію, зокрема про програми стажування, студентського обміну й навчання. Це також можливість написання спільних грантів, практика в івент-менеджменті, а саме – організація Днів кар'єри ЄС в ОА. А найприємніший бонус – це символічні дрібнички від структур ЄС, як от блокноти, ручки, кепки тощо. Волонтерство – завжди новий і корисний досвід»,
підсумовує Оксана Балашова.

За детальною інформацію можна писати на електронну адресу: oksana.balashova@oa.edu.ua

Більше інформації про центр на фейсбук-сторінці.

Читайте також: