Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії створили загін добровольців імені князів Острозьких

16.02.2022

Рішення про створення загону добровольців імені князів Острозьких, які проходять навчання та зможуть вступити до територіальної оборони, прийняли на ректораті Національного університету «Острозька академія».

Уже вчора розпочалися заняття викладачів і студентів в Острозькому військовому ліцеї, під час яких вони ознайомилися зі стрілецькою зброєю – автоматами, кулеметами, пістолетами. Також спробували збирати і розбирати автомат, підготувати магазин з патронами, прицілюватися і здійснювати постріли у тирі. Крім цього, у межах занять заплановані медико-санітарна підготовка, відпрацювання тактичних дій під час надзвичайної ситуації тощо.

«В Острозькій академії ми вирішили не чекати вказівок зверху, а самостійно організувати загін добровольців імені князів Острозьких, адже їх внесок в історію української державності важко переоцінити, особливо роль князя Костянтина Острозького. Саме завдяки йому була здобута перемога над московитами у битві під Оршею. Сьогодні тут ректорат, практично усе керівництво Острозької академії, і ми розпочинаємо перше заняття зі стрільби. Природно, що ми проситимемо Бога, щоб ніколи жоден українець не використовував цю зброю у військових конфліктах, утім, якщо все ж таки доведеться давати відсіч ворогам, то ми маємо знати, як це робити»,

зазначив ректор Ігор Пасічник.

«Таке навчання, яке ми розпочинаємо, допоможе певним чином налаштуватися психологічно, підняти моральний дух й допомогти нашій державі своєю впевненістю, згуртованістю та компетентністю»,

зауважила проректорка з навчально-виховної роботи Руслана Каламаж.

Також ректор зустрівся з іноземними студентами. Під час спілкування здобувачі з Нігерії, Пакистану, Камеруну та Еквадору прослухали лекцію сучасної історії України, зокрема про відносини з іншими державами і Російською Федерацією.