Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся майстер-клас «ТОП-5 новел у трудовому законодавстві для освітян»

10.02.2022

10 лютого у Національному університеті «Острозька академія» відбувся безкоштовний онлайн майстер-клас «ТОП-5 новел у трудовому законодавстві для освітян». Спікерки: Ольга Балацька – доцентка кафедри цивільно-правових дисциплін Інституту права НаУОА, кандидатка юридичних наук, адвокатка, а також Тетяна Лотиш – викладачка кафедри цивільно-правових дисциплін, юрисконсульт Острозької академії.

Під час майстер-класу лекторки поділилися практичною інформацією щодо змін у трудовому законодавстві, які було згруповано у 5 основних новацій, а також реальними успішними кейсами захисту трудових прав освітян. Зокрема нововведення відбулися під час прийняття на роботу, оформлення надомної й дистанційної роботи, а також щодо встановлення гнучкого режиму роботи, надання відпустки без збереження заробітної плати й оплати праці педагогічних працівників.

«Освітяни – це люди, які мають власні потреби, очікування, бажання. Відносини роботодавця й працівника, організація праці, її оплата, робочий час і час відпочинку, гарантії праці, карантинні обмеження – це щоденні виклики, з якими стикається кожен. Острозька академія є платформою, яка об’єднала освітян з усієї України. Насправді, ми були вражені зворотнім зв’язком педагогів. Учасники мали можливість попередньо написати запитання й побажання щодо організації заходу, а ми – врахувати їх і підготувати відповіді-консультації. Щиро дякую кожному, хто долучився. Ми цінуємо ваш час й зацікавленість питаннями правового регулювання у сфері освіти. З нетерпінням чекаємо нових зустрічей!»,

сказала Ольга Балацька.

За словами пані Ольги, на майстер-клас було зареєстровано 171 освітянина, серед них науково-педагогічні працівники, вчителі, директори шкіл, керівники регіональних центрів підвищення кваліфікації з Києва й Київської області, Рівного й Рівненської області, Хмельницького і Хмельницької області.

«Серед тисяч нормативних актів іноді настільки складно знайти потрібний, а ще складніше – відслідковувати численні зміни до законодавства, які спричиняють чималі труднощі в їх застосуванні. Але, обізнаний – означає захищений! Тому ми проаналізували останні зміни в трудовому законодавстві й актуальні питання для освітян – тих, хто навчає, виховує, надихає інших і сам прагне до нових знань, юридичної обізнаності. Надзвичайно приємно, що таких освітян дуже багато!»,

додала Тетяна Лотиш.

Наприкінці зустрічі відбулася Q&A session, під час якої спікерки презентували відповіді на всі поставлені запитання учасників.

Враженнями від майстер-класу поділилися Ірина Лапіка, директорка спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів N307 з поглибленим вивченням природничих наук Деснянського району міста Києва, а також Олена Плисюк, вчителька вищої категорії, вчителька-методистка КЗ «Острозький обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Костянтина Івановича Острозького» Рівненської обласної ради.

«Сьогодні, коли заклади загальної середньої освіти мають кадрову автономію, такий майстер-клас із трудового законодавства надав можливість мені й моїм колегам підвищити професійну майстерність із питань кадрової політики. Викладачі Острозької академії справжні професіонали. Вони висвітлили усі важливі новації й зробили акцент на змінах у трудовому законодавстві, вказали як правильно реалізовувати й організовувати трудові відносини з працівниками та добирати їх. Дякую пані Ользі й Тетяні за майстер-клас, ґрунтовні поради й консультації»,

зазначила Ірина Лапіка.

«Щиро дякую організаторам майстер-класу за цікаву й актуальну тематику зустрічі. Матеріал був викладений дуже доступно й логічно. Велику увагу було приділено питанню трудових прав, методів захисту інтересів дистанційної роботи педагогічних працівників, що зараз є актуальним. Учасники майстер-класу мали змогу почути ґрунтовні відповіді на свої запитання й поради від професіоналів. Проведення надалі таких заходів допоможе керівникам навчальних закладів і педагогічним працівникам шукати і знаходити шляхи розв’язання трудових конфліктів у сфері освіти»,

підсумувала Олена Плисюк.

До слова, в Острозькій академії стартує сертифікатна програма підвищення кваліфікації для вчителів «Освітнє право: ЗЗСО» (викладачі: Ольга Балацька, Тетяна Лотиш). До неї входять різні змістові модулі, такі як право на освіту в системі прав людини, система загальної середньої освіти в Україні, управління закладом, основні права та обов’язки педагогічних працівників й учнів, трудові договори з педагогічними працівниками, шкільний документообіг, забезпечення якості освіти та академічної доброчесності. 

Щоб взяти участь у цій програмі, заповнюйте анкету за покликанням: https://forms.gle/dbwrNturQteDKwv77.

Читайте також: