Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася панахида до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

21.02.2022

20 лютого у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» відбулася панахида, присвячена Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Студенти, викладачі й працівники НаУОА мали змогу дистанційно долучитися до заходу через онлайн-трансляцію дійства на ютуб-каналі храму.

Саме 18-21 лютого 2014 року в Києві відбулися найжорстокіші протистояння між силовиками й учасниками Революції Гідності. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану. 

Революція Гідності стала торжеством величезного потенціалу, незламності, єдності, самопожертви, прагнення до свободи, гідного життя й високого духу нашого народу.

«Вісім років минає з часу цих найбільш масових і кривавих подій у новітній історії нашої держави. Герої Небесної Сотні загинули або померли від ран для земного життя й народилися для життя вічного. Ось що пише Біблія про жертви людей, які віддали своє життя за Батьківщину, людей, друзів: «Оце Моя заповідь, щоб любили один одного ви, як Я вас полюбив! Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх»,

зауважив настоятель храму преподобного Федора Острозького Василь Жуковський.

Велика самоорганізація наших людей на Майдані стала основою для небаченого волонтерського руху, який зумів зупинити агресію другої за військовим потенціалом армії у світі – російську армію на Сході України.

Євроатлантичні прагнення українців на Майдані були реалізовані в безвізовому режимі і співпраці з країнами Заходу. Духовне піднесення нації допомогло отримати Томос – незалежність Православної Церкви України.

Жертви на Майдані не були марними. Кров воїнів Небесної Сотні пришвидшила процес становлення незалежної України як держави. Вона стала тим стимулом, що сприяє об’єднанню, росту патріотизму, демонстрації жертовності, віри в нашій країні. Пам'ять про Героїв Небесної Сотні особливо актуальна сьогодні на тлі розгортання агресії Росії проти України.

Пам’ятаймо про те, якою високою ціною нам довелося заплатити, аби звільнитися від диктатури в нашій державі. 8 років тому 109 загиблих Небесної Сотні й більше 2500 тисяч поранених хоробро й віддано боролись заради нашого майбутнього. Вічна слава Героям! Слава Україні!