Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася лекція Віталія Бондарчука «Панегірик і трагедія – дві сторони слави В.-К. Острозького»

22.02.2022

22 лютого у рамках Відкритого університету Острозької академії відбулася лекція «Панегірик і трагедія – дві сторони слави В.-К. Острозького». Спікер Віталій Бондарчук – кандидат історичних наук, старший викладач кафедри історії імені проф. М. П. Ковальського, співробітник Музею історії НаУОА.

Зі вступним словом звернувся Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи Національного університету «Острозька академія»:

«Ми продовжуємо організовувати лекції, присвячені тематиці Острогіани, тобто історії Острога, Острозької академії, її найвидатніших діячів і, звичайно, князів Острозьких. Сьогодні ми будемо говорити про Василя-Костянтина Острозького, постать, яка засвідчує те, що Україна є сильною. Я дуже вдячний Віталію Бондарчуку, який погодився розповісти нам про таку цікаву тему».

Лекція складалася з двох частин. У першій спікер закцентував увагу на житті князя Василя-Костянтина Острозького, використовуючи 4, 44, 444 слова. Під час другої частини Віталій Бондарчук розповів про сім найголовніших історій, які демонструють контроверсійну сторону життя князя і складність рішень, які він ухвалював.

«Ми знаємо Василя-Костянтина Острозького як видатного державного, культурного діяча, відомого мецената. Варто зауважити, що найбільші перемоги князя були одночасно з його найбільшими трагедіями. Ми, як його наступники, повинні пам’ятати це, не боятися помилитися, ризикувати і знати, що на зміну поразкам прийдуть перемоги»,

підсумував Віталій Бондарчук.