Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Щодо роботи університету в умовах воєнного стану

28.02.2022

28 лютого 2022 року у Національному університеті “Острозька академія” відбулося чергове засідання ректорату щодо роботи університету в умовах воєнного стану.

Члени ректорату прийняли ухвалу та звертаються до викладачів з проханням забезпечити консультації, а також психологічну підтримку своїх здобувачів. Через складну ситуацію у державі, ректорат закликає викладачів поставитися гнучко та з розумінням до термінів виконання завдань студентами, адже велика кількість здобувачів задіяні в територіальній обороні, допомагають ЗСУ чи є волонтерами.

Національний університет “Острозька академія” акумулює та націлює всі можливі ресурси для допомоги ЗСУ та територіальної оборони. Викладачі та працівники НаУОА перерахували ковідну тисячу, а також підтримали ініціативу про передачу одноденної заробітної плати з кожного на потреби територіальної оборони. Викладачі, які знаходяться за кордоном, не стоять осторонь та активно інформують про ситуацію в Україні на провідних інформаційних платформах Америки та Канади, організовують волонтерські підрозділи у Словаччині та Польщі. 

Нашою невеликою спільнотою за останні дні організовано штаб, групи інформаційного спротиву та групи охорони території університету, де задіяні усі працівники, викладачі, й у тому числі ректор. Ухвалено рішення переказати 750 тис. грн. з Міжнародного благодійного фонду відродження Острозької академії на потреби територіальної оборони області і в подальшому збільшити цю суму до 1 млн. грн., а також передати на потреби ЗСУ у Острозький районний військовий комісаріат автомобільну та вантажну техніку.

Нагадуємо, що Національний університет “Острозька академія” приймає вимушено переміщених осіб та створює усі необхідні умови для їхнього перебування. За ініціативи ФОП Олександра Володимировича Гречанюка, випускника нашого університету, у їдальні на території студентського містечка організовано безкоштовне харчування для добровольців територіальної громади, оборонців блокпостів та переселенців.

Острозька академія пишається студентами, викладачами, працівниками, які входять до лав ЗСУ, територіальної оборони, виконують волонтерську діяльність. Закликаємо кожного українця не стояти осторонь у такий час, адже допомога кожного є надзвичайно важливою для нашої спільної перемоги над ворогом. Віримо у нашу перемогу!

Слава Україні! Героям Слава!

 

У разі потреби психологічної підтримки звертайтеся за електронною адресою: viktoriia.v.kondratiuk@oa.edu.ua

Щодо звернення громадян та кореспонденції звертайтеся за електронною скринькою: oa@oa.edu.ua

За додатковою інформацією звертайтеся на електронну адресу: press@oa.edu.ua