Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

В Острозькій академії відбувся тренінг «Як забезпечити дотримання академічної доброчесності під час повномасштабного вторгнення»
У межах «Днів якості-2023» 31 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся тренінг для здобувачів вищої освіти на тему «Як забезпечити дотримання академічної доброчесності під час повномасштабного вторгнення» (за підтримки проєкту ПРООН «Підтримка громадянського суспільства та молоді»).
31.05.2023

Квадрокоптер і запасні батареї: Острозька академія продовжує допомагати ЗСУ
Національний університет «Острозька академія» закупив на потреби військової частини А4100 квадрокоптер DJI Mavic 3, а також 3 запасні батареї для квадрокоптера.
31.05.2023

В Острозькій академії відбулася конференція «Бібліотечна справа в сучасних інформаційно-комунікативних процесах: тенденції та перспективи»
З 24 до 31 травня в Національному університеті «Острозька академія» проходила VIII науково-практична конференція «Бібліотечна справа в сучасних інформаційно-комунікативних процесах: тенденції та перспективи». Співорганізатор наукового заходу – кафедра інформаційно-документних комунікацій.
31.05.2023

Завідувачка кафедри інформаційно-документних комунікацій Ганна Охріменко взяла участь у ІІІ Міжнародній науковій конференції «Wokol Paula Ladewiga i jego Katechizmu biblioteki»
Упродовж 29-30 травня завідувачка кафедри інформаційно-документних комунікацій, доцентка Ганна Охріменко взяла участь у ІІІ Міжнародній науковій конференції «Wokol Paula Ladewiga i jego Katechizmu biblioteki» (Бидгощ, Республіка Польща). Пані Ганна представила доповідь на тему «The current situation with book culture and the role of the electronic library for bachelors of universities in Ukraine during the war with russia».
30.05.2023

Запрошуємо до участі в сертифікатній програмі «Європейська безпека: основні питання»
У рамках проєкту Жана Моне «Саморегульоване вивчення гібридних загроз і європейської безпеки / Self-Regulated Studies of Hybrid Threats and European Security» в Острозькій академії продовжується сертифікатна програма «Європейська безпека: основні питання/European Security: Main Issues». Тема: National Security vs State Security: Main Concepts / Національна та державна безпека: головні поняття
30.05.2023

В Острозькій академії відбувся круглий стіл на тему «Забезпечення якості вищої освіти в Україні-2023: перспективи змін»
У межах «Днів якості-2023» 30 травня відбувся онлайн-круглий стіл на тему «Забезпечення якості вищої освіти в Україні-2023: перспективи змін».
30.05.2023

Команда молодих вчених з Острозької академії долучилася до міжнародного проєкту з вивчення міграції
Упродовж 21-27 травня за посередництва й підтримки Університету ім. Адама Міцкевича в Познані відбулася Літня школа для докторантів українських університетів «Міграція з України в медіа – люди, структури, наративи». Серед учасників – п’ятеро дослідниць і координатор від Національного університету «Острозька академія».
30.05.2023

Доступ до професії адвоката: провідні адвокати Рівненщини у стінах Острозької академії
29 травня студенти ЮК «Pro bono» НаУОА зустрілися з адвокатами Рівненщини
29.05.2023

Про академічну доброчесність говорили в Острозькій академії
У межах «Днів якості НаУОА» 29 травня відбулася онлайн-асамблея «Академічна доброчесність: позитивний досвід та проблеми імплементації політик у ЗВО». Національний університет «Острозька академія» є одним із організаторів заходу.
29.05.2023

В Острозькій академії відбудуться «Дні якості»
Упродовж 29-31 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбудуться «Дні якості НаУОА», де обговорюватимуться актуальні питання забезпечення якості освіти, академічної доброчесності тощо.
29.05.2023

Завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання взяв участь у роботі 61-го з'їзду Національного форуму директорів з очищення міст (Польща)
Упродовж 24-26 травня доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання НаУОА Ігор Гущук взяв участь у роботі 61-го з'їзду Національного форуму директорів з очищення міст у Колобжезі (Польща).
26.05.2023

В Острозькій академії відбувся третій випуск Школи освітніх інновацій
26 травня відбулося вручення сертифікатів про підвищення кваліфікації учасникам стажування в Навчально-методичному центрі «Школа освітніх інновацій» Національного університету «Острозька академія». Ініціаторами створення центру та ідеологами є ректор НаУОА, доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник, проректорка з навчально-виховної роботи, докторка психологічних наук, професорка Руслана Каламаж та проректор з науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук.
26.05.2023

Про метакогнітивну діяльність людини говорили в Острозькій академії
Для здобувачів магістерського і бакалаврського рівнів освітньої програми «Психологія» в рамках дисципліни «Метакогнітивні практики в навчанні та розвитку людини» 26 травня відбулася відкрита лекція на тему «Основні поняття метакогнітивної діяльності людини». Спікерка - Ramona Henter, associate professor, PhD у Трансільванському університеті у Брашові (Румунія).
26.05.2023

Міжнародний дипломатичний форум в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 25 травня відбувся IV Міжнародний дипломатичний форум «Поза межами лінії фронту: дипломатичний діалог про роль військових аташе в російсько-українській війні». На платформі академії зустрілися українські та іноземні дипломати, що представляли 11 країн світу, низку міжнародних організацій, представники Міністерства закордонних справ та Збройних сил України. Зокрема у Форумі взяли участь дипломати зі Швеції, Литви, Вʼєтнаму, Грузії, Іраку, Киргизстану, Словаччини, Аргентини, Індонезії, Ірландії, Мальти.
25.05.2023

25 травня – День філолога
25 травня професійне свято відзначають філологи – люди, які люблять слово і використовують його правильно.
25.05.2023

Журнал «Кооперативна думка» доступний для читання на сайті Інституту досліджень української діаспори Острозької академії
На сайті Інституту досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара Національного університету «Острозька академія» доступний для ознайомлення та читання журнал «Кооперативна думка». Часопис було оцифровано в межах проєкту Інституту за співпраці з Українською Федеральною Кредитною Спілкою (УФКС, м. Рочестер, штат Нью-Йорк, США) та Бібліотекою української діаспори імені сенатора Джона Маккейна (м. Дніпро, Україна). Грантову підтримку для реалізації проєкту надала родина Тамари і Володимира Денисенків із Рочестера.
24.05.2023

Студентка Острозької академії стала призеркою конференції «Банківський сектор та монетарна політика: перспективи розвитку»
Студентка 4 курсу ОП «Економічна кібернетика» НаУОА Тетяна Стасюк стала однією із трьох призерок шостої наукової конференції студентів та молодих дослідників «Банківський сектор та монетарна політика: перспективи розвитку», яка відбулася 19 травня. Назва роботи Тетяни - «Моделювання та прогнозування ціни на криптовалюту» (науковий керівник Юрій Клебан).
24.05.2023

Острозька академія впʼяте передала гуманітарну допомогу жителям Старого Салтова
У межах проєкту «Разом» Культурного десанту Національний університет «Острозька академія» впʼяте організував передачу гуманітарної допомоги для мешканців деокупованого Старого Салтова на Харківщині. Надзвичайно дякуємо викладачам, студентам і працівникам Острозької академії, а також всім, хто долучився до збору допомоги.
24.05.2023

В Острозькій академії відбулася лекція в рамках сертифікатної програми «Європейська безпека: основні питання»
У рамках проєкту Жана Моне «Саморегульоване вивчення гібридних загроз і європейської безпеки / Self-Regulated Studies of Hybrid Threats and European Security» в Острозькій академії продовжується сертифікатна програма «Європейська безпека: основні питання/European Security: Main Issues». Метою програми є підвищення обізнаності студентів про особливості європейської системи безпеки в контексті наближення вступу України до Європейського Союзу. 23 травня відбулася онлайн-лекція на тему «Європейський порядок денний безпеки / European Agenda of Security. Частина 2: Глобальна стратегія Європейського Союзу (2016 р.)».
23.05.2023

23 травня — День Героїв України
Щорічно 23 травня в Україні відзначають День Героїв. Ідея свята «виникла у міжвоєнні роки в середовищі українських націоналістів з метою вшанування пам’яті борців, які відстоювали незалежність та вільний вибір України».
23.05.2023

В Острозькій академії відбувся методологічний семінар про проведення досліджень з урахуванням травм та етичних питань
22 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся методологічний семінар для студентів-політологів на тему «Травмо-інформовані та етичні дослідження» (Trauma informed and ethical research). Семінар провела Анна Тарасенко, запрошена лекторка, дослідниця й кандидатка політичних наук з Гельсінського університету (Aleksanteri Institute, Helsinki University).
22.05.2023

У межах Відкритого університету Острозької академії відбулася лекція Ксенії Бондар
22 травня в Острозькій академії відбулася лекція докторки геологічних наук, геофізика, представниці громадської організації «Фонд Великий Льох» Ксенії Бондар на тему: «Де похований гетьман Петро Сагайдачний? Результати георадарного сканування».
22.05.2023

Запрошуємо на лекцію Ксенії Бондар
Шановні колеги, студенти, аспіранти! У рамках Відкритого університету Острозької академії запрошуємо вас на лекцію Докторки геологічних наук Ксенії Бондар. Тема лекції: Де похований гетьман Петро Сагайдачний? Результати георадарного сканування
21.05.2023

Вічна слава герою Андрію Семеновичу!
Щиро співчуваємо родині загиблого кандидата історичних наук, доцента Національного університету «Острозька академія» Андрія Семеновича. Царство Небесне! Вічна слава і шана герою!
21.05.2023

В Острозькій академії говорили про жінок на дипломатичному фронті в умовах глобальних викликівVideo
17 травня 2023 року в Національному університеті «Острозька академія» відбувся онлайн-захід «Жінка на дипломатичному фронті: офіційна і культурна дипломатія в умовах глобальних викликів». Організатори – Наукове товариство історії дипломатії та міжнародних відносин (НТІДМВ) та Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара НаУОА. Захід був першим у циклі зустрічей в межах реалізації проєкту НТІДМВ «Жіноче обличчя української дипломатії» (автор і куратор – докторка історичних наук, професорка Ірина Матяш). Модерували подію Голова Правління НТІДМВ, професорка Центру Східних Студій Варшавського університету Ірина Матяш та директорка Інституту досліджень української діаспори НаУОА, докторка історичних наук, професорка Алла Атаманенко.
20.05.2023

20 травня – День науки в Україні
20 травня вся наукова спільнота відзначає своє професійне свято – День науки в Україні, який виник за ініціативи відомих учених і наукових установ у 1997 році. 
20.05.2023

Дні науки 2023: панельна дискусія «Політичні партії в Україні під час воєнного стану»
У межах Днів науки 2023 19 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася панельна дискусія «Політичні партії в Україні під час воєнного стану».
19.05.2023

Дні науки 2023: дискусія про університет
19 травня в межах Днів науки відбулася панельна дискусія «Якими мають стати українські університети?». Модератор дискусії Дмитро Шевчук, проректор НаУОА, а спікери: Ігор Пасічник, ректор НаУОА; Олена Єременко, заступниця голови в Національному агентстві із забезпечення якості вищої освіти; Микола Трофименко, ректор Маріупольського державного університету; Микола Трегуб, проректор НТУ «Дніпровська політехніка» і Єгор Стадний, віце-президент Київської школи економіки.
19.05.2023

Запрошуємо до участі в сертифікатній програмі «Європейська безпека: основні питання»
У рамках проєкту Жана Моне «Саморегульоване вивчення гібридних загроз і європейської безпеки / Self-Regulated Studies of Hybrid Threats and European Security» в Острозькій академії продовжується сертифікатна програма «Європейська безпека: основні питання/European Security: Main Issues».
19.05.2023

Викладачі Острозької академії взяли участь у Міжнародній конференції «Загрози безпеки в процесах глобалізації. Військові загрози»
18-19 травня в Замойській академії (м. Замость, Польща) відбулася міжнародна наукова конференція «Загрози безпеки в процесах глобалізації. Військові загрози» (Zagrożenia bezpieczeństwa w procesach globalizacji. Zagrożenia militarne). Цьогорічна конференція продовжує цикл наукових заходів, які проводяться під загальною назвою «Загрози безпеки в процесах глобалізації». Національний університет «Острозька академія» є співорганізатором цієї конференції. 
19.05.2023

В Острозькій академії відбулися Дні науки-2023
У Національному університеті «Острозька академія» упродовж 15-19 травня відбувалися Дні науки 2023. Цьогоріч XXVІІІ студентсько-викладацьку конференцію проведуть у змішаному форматі: онлайн і офлайн. Участь у ній взяли не лише науково-педагогічні працівники, студенти та аспіранти НаОУА, а також науковці інших освітніх і наукових інституцій, експерти, учні та студенти наукових ліцеїв і коледжів.
19.05.2023

В Острозькій академії відбулася презентація книги «Колонія» Макса Кідрука
18 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація книги «Колонія». Автором видання є Макс Кідрук, український письменник, радіоведучий і популяризатор науки.
19.05.2023

В Острозькій академії обрали «Гальшку року-2023»Video
18 травня в Культурно-мистецькому центрі Національного університету «Острозька академія» відбувся конкурс «Гальшка року-2023». У ньому взяли участь представниці п’яти інститутів і факультетів НаУОА.
19.05.2023

Дні науки 2023: панельна дискусія про штучний інтелект
18 травня в межах Днів науки відбулася панельна дискусія «Чи / Як мріє людство про штучний інтелект?». Ця дискусія була організована Лабораторією журналістської майстерності JLab. Модератором дискусії став кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри журналістики та PR менеджменту Роман Шулик.
18.05.2023

Дні науки 2023: засідання секції «Російсько-українська війна. 2014-2023 рр.»
18 травня в межах Днів науки 2023 в Національному університеті «Острозька академія» відбулося засідання секції «Російсько-українська війна. 2014-2023 рр.» кафедри історії імені проф. М.П. Ковальського.
18.05.2023

В Острозькій академії оголосили результати конкурсу реклами від ПРАТ «Едельвіка»
18 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулося оголошення результатів конкурсу реклами, організованого ПРАТ «Едельвіка», що є провідним українським брендом етнічного одягу, та кафедрою економічної теорії, менеджменту і маркетингу НаУОА.
18.05.2023

18 травня – Міжнародний день музеїв
Щороку 18 травня у світі відзначають Міжнародний день музеїв, заснований Міжнародною радою музеїв в 1977 році. Музеї відіграють важливу роль у формуванні історичної пам’яті народу і його національної ідентичності.
18.05.2023

Найщиріші вітання призерам Конкурсу есе англійською мовою (2023)
Уже багато років поспіль кафедра англійської мови та літератури Національного університету «Острозька академія» проводить Всеукраїнський конкурс есе англійською мовою для учнів загальноосвітніх навчальних закладів. У 2022-2023 навчальному році Конкурс есе англійською мовою на тему «Is a University Education a Necessity or an Option to Study Today?» тривав з 1 грудня 2022 року до 31 березня 2023 року. 
18.05.2023

Острозька академія оголошує конкурси для школярів до Всесвітнього Дня Вишиванки
З метою популяризації та гідного відзначення Всесвітнього Дня Вишиванки Національний університет «Острозька академія» оголошує Всеукраїнський конкурс цифрового живопису та графіки на тему «Намалюй вишиванку Перемоги» для учнів 9-11 класів.
18.05.2023

18 травня – Всесвітній день вишиванки
У третій четвер травня ми відзначаємо Всесвітній день вишиванки, який цього року припадає на 18 травня. Ми вирішили запитати в професорсько-викладацького складу і студентів Національного університету «Острозька академія» про важливість Дня вишиванки, зокрема в контексті сьогоднішніх подій. 
18.05.2023

Дні науки 2023: презентація видання «Co nam mówią uczniowie z Ukrainy oraz ich rodzice?»
У межах Днів науки 2023 17 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація видання кандидатки історичних наук, доцентки кафедри національної безпеки та політології НаУОА Інна Шостак «Co nam mówią uczniowie z Ukrainy oraz ich rodzice?».
17.05.2023

Круглий стіл на гендерну тематику «Культурний фронт: вклад жінок у боротьбу України за незалежність»
Лабораторія гендерних досліджень і кафедра філософії та культурного менеджменту 17 травня провели щорічний круглий стіл на гендерну тематику «Культурний фронт: вклад жінок у боротьбу України за незалежність». Захід відбувся в рамках XXVІІІ наукової викладацько-студентської конференції «Дні науки». Модераторкою круглого столу була докторка філософських наук Марія Петрушкевич.
17.05.2023

Дні науки 2023: круглий стіл «Особливості функціонування бізнесу в умовах воєнного стану»
17 травня у межах Днів науки 2023 науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, обліку та аудиту, здобувачі економічного факультету 1 і 4 курсів освітніх програм «Фінанси та бізнес-аналітика» й «Облік і оподаткування», випускники спеціальності «Фінанси і кредит», підприємці й культурні діячі Острозької громади, представники педагогічного складу й учнівського самоврядування Острозького ліцею №2 дискутували щодо особливостей функціонування бізнесу в умовах воєнного стану.
17.05.2023

Дні науки 2023: інтелектуальний турнір в Острозькій академії
У межах Днів науки 2023 17 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся інтелектуальний турнір, організований студентським науковим товариством «Академік» і Братством спудеїв.
17.05.2023

Дні науки 2023: панельна дискусія «Вузький коридор для українського Левіафана, або що чекає українську державу після війни?»
У межах Днів науки 2023 17 травня в Національному університеті «Острозька академія» за підтримки видавництва «Наш Формат» відбулася панельна дискусія «Вузький коридор для українського Левіафана, або що чекає українську державу після війни?». Модерував захід Віталій Лебедюк, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри національної безпеки та політології НаУОА, докторант Львівського національного університету імені Івана Франка.
17.05.2023

Дні науки 2023: в Острозькій академії говорили про культурологію в Україні
У межах Днів науки 2023 16 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулась панельна дискусія «Культурологія в Україні: шляхи розвитку». До зустрічі приєднались викладачі культурології та філософії різних університетів України, зокрема Львівського національного університету імені І. Франка, Харківської державної академії дизайну та мистецтв, Києво-Могилянської академії, Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, Українського державного університету імені М. Драгоманова тощо.
17.05.2023

Дні науки 2023: презентація підручника «Основи територіальної оборони України»
16 травня в межах Днів науки 2023 в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація підручника «Основи територіальної оборони». Це навчальне видання було підготовлене авторським колективом, у який увійшли: Микола Романов, Микола Стрельбицький та Микола Погребицький. Підручник містить теоретичні основи та окремі практичні підходи щодо підготовки і виконання керівниками органів державного управління та самоврядування завдань територіальної оброни.
16.05.2023

Дні науки 2023: в Острозькій академії говорили про способи та практичні інструменти ефективної взаємодії учасників освітнього процесу під час війни
У межах Днів науки 2023 16 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася постерна секція «Способи та практичні інструменти ефективної взаємодії учасників освітнього процесу під час війни». Модерувала захід Галина Гандзілевська, докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки, директорка НЦ «Саногенна педагогіка та психологія» НаУОА.
16.05.2023

Erasmus+ University of Jaén
Університет Хаєн і Національний університет «Острозька академія» проводять конкурс на отримання стипендії Erasmus+ в межах Key Action 107 для здійснення навчальної мобільності з країнами-партнерами в першому семестрі 2023-2024 н.р. (вересень 2023– лютий 2024).
16.05.2023

В Острозькій академії оголосили результати конкурсу «Абетка інституту»
Навчально-науковий інститут міжнародних відносин та національної безпеки НаУОА організував і провів профорієнтаційний конкурс «Абетка інституту», який тривав із 24 квітня до 15 травня на засадах добровільності й прозорості.
16.05.2023

Дні науки 2023: круглий стіл «Соціально-економічні та культурні проєкти учнів для територіальних громад»
У межах Днів науки 2023 в Національному університеті «Острозька академія» відбувся круглий стіл на тему «Соціально-економічні та культурні проєкти учнів для територіальних громад». Участь у заході взяли педагоги й учні 6-11 класів закладів освіти Славутської МТГ.
16.05.2023

Когорта науковців Острозької академії взяла участь у координаційній нараді в Університеті Тарту
Упродовж 8-12 травня когорта науковців Національного університету «Острозька академія» взяла участь у тренінговій сесії та координаційній нараді партнерів проєкту Європейського Союзу Erasmus + WARN «Академічна протидія гібридним загрозам» (610133-EPP-1-2019-1-FI-EPPKA2-CBHE-JP) базі Університету Тарту (Естонія).
15.05.2023

В Острозькій академії відбулася лекція «Як збирати, структурувати та очищати дані»
15 травня в Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» відбулося фінальне заняття викладачів за програмою навчального модуля «Робота з відкритими даними: від збору інформації до її інтерпретації». Спікер Віталій Лебедюк, доцент кафедри національної безпеки та політології НаУОА, кандидат наук з державного управління. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка, керівниця Школи освітніх інновацій Юлія Маслова.
15.05.2023

Викладачі Острозької академії прочитають цикл лекцій в Академії ім. Якуба з Парадижу у Гожуві-Великопольському
У рамках програми академічної мобільності «Еразмус+» з 15 до 19 травня викладачі Національного університету «Острозька академія» прочитають цикл лекцій в Академії ім. Якуба з Парадижу у Гожуві-Великопольському (Akademia im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie Wielkopolskim).
15.05.2023

Дні науки 2023: в Острозькій академії відбулася презентація видавництва «Гельветика»
У межах Днів науки 2023 в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч із директором видавництва «Гельветика» Олегом Головком.
15.05.2023

В Острозькій академії розпочалися Дні науки 2023
У Національному університеті «Острозька академія» 15 травня розпочалися Дні науки 2023. Цьогоріч XXVІІІ студентсько-викладацьку конференцію проведуть у змішаному форматі: онлайн і офлайн. Участь у ній візьмуть не лише науково-педагогічні працівники, студенти та аспіранти НаОУА, а також науковці інших освітніх і наукових інституцій, експерти, учні та студенти наукових ліцеїв і коледжів.
15.05.2023

До Острозької академії завітав Олег Медведєв
12 травня до Національного університету «Острозька академія» завітав Олег Медведєв, старший науковий співробітник навчально-наукового центру стратегічних комунікацій у сфері забезпечення національної безпеки та оборони Національного університету оборони України імені Івана Черняховського. 
12.05.2023

День відкритих дверей: як це було?
12 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся традиційний загальноакадемічний День відкритих дверей. На захід завітало понад 300 абітурієнтів і їхніх батьків із 14 областей України: Рівненської, Хмельницької, Житомирської, Волинської, Львівської, Київської, Івано-Франківської, Чернівецької, Миколаївської, Чернігівської, Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської.
12.05.2023

Наступ на інформаційному фронті російсько-української війни
Нещодавно в четвертому томі британського журналу «Youth Voice Journal», який входить до науково-метричної бази Scopus, була надрукована стаття професора кафедри історії ім. проф. М. П. Ковальського Володимира Трофимовича та його колишнього аспіранта Віталія Бенчука «FAKES ТА МАНІПУЛЯЦІЇ ЯК ІНСТРУМЕНТИ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ВІЙНИ РФ ПРОТИ УКРАЇНИ НА ПРИКЛАДІ МАРІУПОЛЯ ТА ЇХ ВПЛИВ НА МОЛОДЬ».
12.05.2023

Профорієнтаційна робота Національної безпеки на Дні відкритих дверей в Острозькій академії
12 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся День відкритих дверей. Сотні абітурієнтів із різних куточків України приїхали в Острог, щоб познайомитися з нашою альма-матір. Студенти Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки взяли активну участь у заході.
12.05.2023

Студенти Острозької академії взяли участь у заході «Міжсекторальний діалог щодо залучення молоді як публічних управлінців у Рівненській області»
11 травня студенти Національного університету «Острозька академія» взяли участь у міжсекторальному діалозі щодо залучення молоді як публічних управлінців у Рівненській області, організованому Рівненським регіональним центром підвищення кваліфікації спільно з Міжрегіональним управління НАДС у Волинській та Рівненській області за підтримки Департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації.
12.05.2023

Роман Сафонов провів лекційну зустріч із магістрами-випускниками громадського здоров’я
11 травня до Національного університету «Острозька академія» завітав Роман Сафонов – генеральний директор ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», головний державний санітарний лікар Рівненської області. Пан Роман провів зустріч із магістрами другого року навчання спеціальності 229 Громадське здоров’я. Під час зустрічі спікер презентував доповідь щодо розбудови вітчизняної системи охорони громадського здоров’я.
11.05.2023

В Острозькій академії відбулася профорієнтаційна зустріч «Вступ на магістеріум»
11 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася відкрита профорієнтаційна зустріч зі студентами Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки на тему «Вступ на магістеріум». Спікерка – Юлія Харчук, помічниця ректора з освітнього менеджменту, відповідальна секретарка Приймальної комісії.
11.05.2023

Олімпіада з академічної доброчесності в Острозькій академії
10 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася олімпіада з академічної доброчесності. Її мета – перевірити рівень знань студентів з академічного письма та їхню обізнаність у Кодексі академічної доброчесності НаУОА.
11.05.2023

Про когнітивні війни сучасності говорили в Острозькій академії
У рамках співпраці між Національним університетом «Острозька академія» і Воєнно-дипломатичною академією імені Євгенія Березняка 10 травня відбулася лекція для студентів Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки.
11.05.2023

В Острозькій академії відбулася лекція «Що таке Open Data? Історія становлення відкритих даних»
8 травня в Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» відбулося друге заняття викладачів за програмою навчального модуля «Робота з відкритими даними: від збору інформації до її інтерпретації». Спікер Віталій Лебедюк, доцент кафедри національної безпеки та політології НаУОА, кандидат наук з державного управління. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка, керівниця Школи освітніх інновацій Юлія Маслова.
10.05.2023

В Острозькій академії відбулася презентація спеціальності 013 Початкова освіта
9 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація спеціальності 013 Початкова освіта.
10.05.2023

В Острозькій академії розпочалася сертифікатна програма «Психологія саморегульованого навчання»
У рамках виконання проєкту Жана Моне «Саморегульоване вивчення гібридних загроз і європейської безпеки / Self-Regulated Studies of Hybrid Threats and European Security» в Національному університеті «Острозька академія» 8 травня розпочалася сертифікатна програма «Психологія саморегульованого навчання».
09.05.2023

9 травня – День Європи в Україні
Відповідно до указу Президента України Володимира Зеленського №266/2023 Про День Європи тепер щороку 9 травня в Україні спільно з державами Європейського Союзу відзначатимуть День Європи.
09.05.2023

В Острозькій академії відбулася лекція «Сексизм: протидіяти, не можна толерувати»
8 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася лекція «Сексизм: протидіяти, не можна толерувати» від Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем». Спікерка Анастасія Слободяник – очільниця студентського крила «ЮрФем».
08.05.2023

Представники Острозької академії долучилися до здачі крові для захисників України
6 травня студенти, викладачі й працівники Національного університету «Острозька академія» долучилися до акції «Донорство крові для ЗСУ» у Центрі служби крові в Рівному. Здану в цей день кров відправлять для поранених військовослужбовців у шпиталі Дніпра.
08.05.2023

8 травня – День пам’яті та примирення
Щороку 8 травня відзначають День пам’яті та примирення з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років. Уже вдруге Україна відзначає цей день в умовах повномасштабного російського вторгнення.
08.05.2023

Запрошуємо до участі в сертифікатній програмі «Психологія саморегульованого навчання»
У рамках проєкту Жана Моне «Саморегульоване вивчення гібридних загроз і європейської безпеки / Self-Regulated Studies of Hybrid Threats and European Security» в Острозькій академії розпочинається сертифікатна програма «Психологія саморегульованого навчання».
05.05.2023

В Острозькій академії відбувся захід «United for Remedy»
За підтримки Острозького осередку Ліги студентів АПУ та проєкту «Human rights in EU» 4 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся захід «United for Remedy», присвячений питанню відшкодування збитків, завданих Україні країною-агресором.
05.05.2023

В Острозькій академії відбувся хакатон Digital Wear
У рамках проєкту USAID «Економічна Підтримка України» 4 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся хакатон «Цифровий одяг 2023». 
05.05.2023

Острозька академія підписала договір про співпрацю з Міжнародним економіко-гуманітарним університетом імені академіка Степана Дем'янчука
4 травня Національний університет «Острозька академія» і ПВНЗ «Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем'янчука» підписали договір про співробітництво.
04.05.2023

Студент Острозької академії буде отримувати стипендію імені М.С. Грушевського
Згідно з наказом Міністерства освіти і науки №280 від 15.03.2023 року «Про призначення академічної стипендії імені М.С. Грушевського на ІI семестр 2022/2023 навчального року» студент 4 курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» Національного університету «Острозька академія» Євгеній Пасічник буде отримувати стипендію імені М.С. Грушевського.
04.05.2023

В Острозькій академії відбулася онлайн-конференція «Віденська конвенція про консульські зносини і сучасні виклики консульської служби»Video
3 травня на базі Національного університету «Острозька академія» відбулася онлайн-конференція «Віденська конвенція про консульські зносини і сучасні виклики консульської служби». Подію організували Міністерство закордонних справ України, Наукове товариство історії дипломатії та міжнародних відносин, Українська Асоціація зовнішньої політики та Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара НаУОА.
03.05.2023

В Острозькій академії стартувала сертифікатна програма «Європейська безпека: основні питання»
У рамках виконання проєкту Жана Моне «Саморегульоване вивчення гібридних загроз і європейської безпеки / Self-Regulated Studies of Hybrid Threats and European Security» в Національному університеті «Острозька академія» 2 травня розпочалася сертифікатна програма «Європейська безпека: основні питання/European Security: Main Issues». Лекторка – Наталія Конопка, кандидатка історичних наук, доцентка, заступниця директора Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки з питань якості освіти.
03.05.2023

Про історію становлення відкритих даних розповів Віталій Лебедюк
1 травня в Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» відбулося перше заняття викладачів за програмою навчального модуля «Робота з відкритими даними: від збору інформації до її інтерпретації». Спікер Віталій Лебедюк, доцент кафедри національної безпеки та політології НаУОА, кандидат наук з державного управління. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка, керівниця Школи освітніх інновацій Юлія Маслова.
02.05.2023

Запрошуємо долучитися до онлайн-конференції "Віденська конвенція про консульські зносини і сучасні виклики консульської служби"
Інформуємо Вас про проведення онлайн-конференції "Віденська конвенція про консульські зносини і сучасні виклики консульської служби", яка відбудеться 3 травня 2023 року, початок об 15:30 год. (київський час).
02.05.2023

В Острозькій академії розпочався курс «Гібридні конфлікти як загроза системам безпеки»
У межах проєкту Жана Моне «Громадянське суспільство у процесі вирішення конфліктів: досвід ЄС для України» в Національному університеті «Острозька академія» 1 травня розпочався курс «Гібридні конфлікти як загроза системам безпеки».
02.05.2023

Доцент Острозької академії Олександр Новоселецький взяв участь у міжнародному тижні «Sustainability» у Клайпедському державному університеті прикладних наук
У рамках програми академічної мобільності «Еразмус+» з 24 до 28 квітня кандидат економічних наук, доцент, декан економічного факультету Олександр Новоселецький взяв участь у 18-му міжнародному тижні «Sustainability», а також викладанні дисциплін у Клайпедському державному університеті прикладних наук (Литва).
01.05.2023

«Небесний фотограф»
У Національному університеті «Острозька академія» першого травня відкрилася фотовиставка Максима Бурди «Небесний фотограф» – випускника кафедри журналістики та PR-менеджменту цього вишу, відомого волинського фотографа, військовослужбовця, який загинув під Бахмутом 26 січня, за чотири дні до свого 26-річчя. 14 березня 2023 року Президент України посмертно нагородив Максима орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
01.05.2023

Запрошуємо до участі в сертифікатній програмі «Європейська безпека: основні питання»
У рамках проєкту Жана Моне «Саморегульоване вивчення гібридних загроз і європейської безпеки / Self-Regulated Studies of Hybrid Threats and European Security» в Острозькій академії розпочинається сертифікатна програма «Європейська безпека: основні питання/European Security: Main Issues».
01.05.2023