Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

В Національному університеті «Острозька академія» відбулося засідання Моделі ООН
У Національному університеті «Острозька академія» 30 травня 2020 року вже втретє відбулася Модель ООН. Тема засідання – реформування Ради Безпеки ООН. Подія традиційно організовується студентами факультету міжнародних відносин. 
30.05.2020

“Дні якості” в Острозькій академії
У Національному університеті “Острозька академія” 25-28 травня відбулися “Дні якості НаУОА”, присвячені актуальним питанням освітнього процесу. Упродовж тижня студенти, аспіранти та викладачі долучалися до цікавих дискусій про Кодекс академічної доброчесності, вплив здобувачів на якість освітнього процесу, запобігання плагіату в наукових роботах та досвід успішних акредитацій.
28.05.2020

Студенти Острозької академії отримали гранти Фонду ім. Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського
Для Острозької академії традиції відіграють особливу роль. Із самого початку відродження першого закладу вищої освіти у Східній Європі ми цінуємо та оберігаємо те, що єднає нас: щиру підтримку, взаємоповагу та любов до ближнього. І чи не найяскравішим прикладом цього є довга та плідна співпраця університету з представниками української діаспори.
28.05.2020

«Закон про ринок землі: що нам очікувати?»
У Відкритому університеті Острозька академія 26 травня відбулася онлайн-лекція «Закон про ринок землі: що нам очікувати?». Зустріч організована асоціацією політологів НаУОА. Модератор доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук. Спікерами зустрічі були декан економічного факультету, доктор економічних наук, доцент кафедри економічної теорії, менеджменту і маркетингу Людмила Козак, політолог, аналітик, викладач НаУОА Михайло Мозоль та адвокат, випускник НаУОА Павло Нікітюк.
27.05.2020

Студенти факультету міжнародних відносин обговорили особливості міжнародних відносин в епоху пандемії
У Національному університеті «Острозька академія» 27 травня 2020 року в онлайн-режимі відбулося засідання дискусійного клубу «Foreign Policy Club» на тему: «Міжнародні відносини в епоху пандемії».
27.05.2020

Про академічну доброчесність
Про зміни до Кодексу академічної доброчесності 25 травня говорили під час Школи освітніх інновацій, що відбувалася у межах Днів якості в Національному університеті «Острозька академія».
25.05.2020

Магістрантка Острозької академії перемогла в міжнародному мовно-літературному конкурсі
Тетяна Марценюк, магістрантка освітньо-професійної програми «Українська мова та література» Національного університету «Острозька академія», отримала диплом першого ступеня у Х Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед студентів закладів вищої освіти (університети й академії, гуманітарний профіль).
23.05.2020

В Острозькій академії відбудуться “Дні якості”
У Національному університеті “Острозька академія” з 25 по 28 травня відбудуться “Дні якості НаУОА”, де обговорюватимуться актуальні питання якості освіти, антикорупційної політики та кодексу доброчесності. 
22.05.2020

Наші студенти за кордоном в умовах карантину
У цей нелегкий час, коли всі обмежені в своїх діях та планах, варто пам’ятати про те, що ми можемо бути корисними і наші слова та досвід мають неабияку вагу. Національний університет «Острозька академія» піклується про своїх студентів та робить усе можливе, щоб убезпечити їх зараз та в майбутньому. На жаль, глобальний карантин став на заваді багатьох ініціатив та проєктів, учасниками яких є спудеї Острозької академії. Деяких з них він застав у інших країнах, куди студенти нашого університету відправилися в різних міжнародних обмінних програм.
22.05.2020

Особистий бренд у соцмережах
У Відкритому університеті Острозька академія 20 травня відбулася онлайн-лекція на тему: «Особистий бренд у соцмережах». Модератор – керівник Школи універсального журналіста, викладач на кафедрі журналістики НаУОА Віталій Голубєв. 
21.05.2020

Студентка Острозької академії серед переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
29 квітня 2020 року закінчився II етап всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт. Участь приймали студенти з різних куточків України. Роботи були представлені з різних галузей знань та спеціальностей.
20.05.2020

Роман Шеремета про експерименти в економіці для Відкритого університету Острозької академії
У Національному університеті «Острозька академія», в межах проєкту Відкритого університету, 19 травня відбулася онлайн-лекція «Використання експериментів в економіці: сучасні тенденції» . Спікер — український економіст, професор Школи менеджменту ім. Везерхеда при Університеті Кейс Вестерн Резерв (США) Роман Шеремета. 
19.05.2020

Міжнародна конференція з когнітивної психології
15 травня 2020 року у Національному університеті «Острозька академія» відбулась заочна  Міжнародна науково-практична конференція «СУЧАСНІ  ДОСЛІДЖЕННЯ КОГНІТИВНОЇ ПСИХОЛОГІЇ» (ICRACP 2020). 
15.05.2020

Економічному факультету 25 років! Зв’язок поколінь
У Національному університеті «Острозька академія», в рамках святкування тижня економічного факультету, 14 травня відбулася онлайн-зустріч «Економіці 25! Зв’язок поколінь», до якої долучилися понад 56 учасників. Модератор − кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і аудиту Ольга Дем’янчук.
14.05.2020

«До університету – за якісним досвідом і спілкуванням»
У рамках «Днів науки 2020» 14 травня в Острозькій академії відбулася панельна онлайн-дискусія «Університет перед викликами сучасності».
14.05.2020

Презентація НДЦ «Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара»Video
У Національному університеті «Острозька академія» 14 травня відбулася онлайн-презентація Науково-дослідного центру «Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара». Модераторкою зустрічі була директорка Інституту, докторка історичних наук, професорка НаУОА Алла Атаманенко. Під час презентації було представлено оновлений сайт НДЦ.
14.05.2020

Круглий стіл: «Децентралізація в умовах кризи та карантину в Україні: чим завершиться цей процес?»
У Національному університеті Острозька академія, в рамках викладацько-студентської конференції «Дні науки», 13 травня відбувся круглий стіл на тему: «Децентралізація в умовах кризи та карантину в Україні: чим завершиться цей процес?».
13.05.2020

Церква в умовах карантину: українські реалії
Міжконфесійний характер, толерантність продемонстрували учасники актуального в сучасних умовах круглого столу «Церква в умовах карантину: українські реалії», що відбувся в онлайн-режимі 13 травня в Національному університеті «Острозька академія». 
13.05.2020

Презентація навчального посібника «Нариси воєнно-політичної історії України» (Острог, 2020)
У Національному університеті Острозька академія, в рамках викладацько-студентської конференції «Дні науки», 12 травня відбулася онлайн-презентація навчального посібника «Нариси воєнно-політичної історії України». Модератор − доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії ім. проф. М.П. Ковальського Володимир Трофимович.
12.05.2020

В Острозькій академії розпочалися Дні науки 2020
В Національному університеті «Острозька академія» традиційно стартували Дні науки. Цьогоріч у форматі онлайн з 11 по 15 травня буде проведена XXV студентсько-викладацька конференція, де обговорюватимуться наукові досягнення академічної спільноти.
12.05.2020

Кафедра української мови і літератури дистанційно підбила підсумки профорієнтаційних заходів
Упродовж лютого-квітня кафедра української мови і літератури Національного університету «Острозька академія» провела традиційні профорієнтаційні заходи – Всеукраїнську учнівську інтернет-олімпіаду з української мови і літератури-2020 та Творчий конкурс-2020.
11.05.2020

Пошук української правди серед радянських ідеологій Другої світової війниVideo
До Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у рамках проєкту «Відкритий університет Острозької академії», 7 травня відбулася онлайн-лекція "Ціна перемоги: розвінчування міфів". Лектор — доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії ім. проф. М. П. Ковальського Володимир Трофимович. Під час зустрічі були обговорені маловідомі та дражливі сторінки воєнних випробувань українського народу в роки Другої світової війни.
09.05.2020

«1939-1945. Ніколи знову»
8-9 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
08.05.2020

Роман Шулик представив для міжнародної спільноти досвід дистанційного навчання Острозької академії
Онлайн-семінар “How ready are universities to use emerging technologies?”, організований British Council, відбувся 7 травня. Спікери з Азербайджану, України та Великобританії представили досвід своїх університетів у використанні технологій та цифровізації.
07.05.2020

Науковиця Острозької академії Оксана Пухонська - лауреатка премії РОДА
Докторка філологічних наук, доцентка кафедри української мови і літератури Національного університету «Острозька академія» Оксана Пухонська отримала премію голови Рівненської облдержадміністрації за заслуги та досягнення в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок. 
07.05.2020

Студентки-історикині здобули перемогу у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт
На базі факультету історії та права Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка 8–9 квітня 2020 року відбувся підсумковий етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з історії та археології. 
06.05.2020

Олексій Костюченко: «У сучасному суспільстві потрібно бути медіаграмотними»
У межах Відкритого університету Острозької академії п’ятого травня відбулася онлайн-лекція «Журналістські стандарти: секрети медійної кухні». Спікер – кандидат психологічних наук, доцент кафедри журналістики НаУОА Олексій Костюченко.
05.05.2020

Проєкт «Скарбничка психологічної самодопомоги для абітурієнтів і не тільки»Video
У межах Відкритого університету Острозької академії відбулася перша онлайн-зустріч спікерів проєкту, присвячена силі мрій та цілям.
05.05.2020

Острозька академія в топ-5 українських університетів відповідно до міжнародного рейтингу CLARIVATE ANALYTICS RUR
Цього року рейтинг CLARIVATE ANALYTICS ROUND UNIVERSITY RANKING (RUR) оцінив ефективність 1100 провідних світових вищих навчальних закладів з 85 країн світу (для порівняння: у 2019 році - 820 університетів з 74 країн) за 20 показниками, згрупованими у 4 ключових сферах діяльності університетів: система викладання, дослідження, міжнародне співробітництво та фінансова стабільність.
05.05.2020

До уваги вступників у магістратуру НаУОА 2020! Онлайн реєстрація на ЄВІ та ЄФВВ!
Враховуючи епідеміологічну ситуацію, що склалася в Україні, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID - 19) та відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України викладених у листі щодо реєстрації на ЄВІ/ЄФВВ №1/9-228 від 30.04.2020 року онлайн реєстрація вступників другого (магістерського) рівня вищої освіти для складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови для всіх спеціальностей НаУОА та єдиного фахового вступного випробування для спеціальності 081 Право розпочнеться з 9:00 12 травня та закінчиться о 18:00 05 червня 2020 року.
04.05.2020

«Я завжди мріяла поїхати навчатися по обміну»
Надія Симоненко, студентка третього курсу факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія», цьогоріч  поїхала навчатися за кордон. Упродовж п’ятьох місяців вона буде отримувати знання  в Клайпедському державному університеті прикладних наук (КДУПН) у Литві. Надія Симоненко розповіла про навчання за кордоном, та чим можна себе зайняти в період карантину. До слова, вона переможець Studway awards 2018 у номінації «молодіжна дипломатія» і посол європейської молоді в Україні (Young European Ambassadors in Ukraine) проєкту Програми Східного партнерства ЄС.
04.05.2020

В Острозькій академії зацвіли сакури
Алея мудрості, яку посадили до 20-річчя університету буйно квітує ніжно-рожевим цвітом.
01.05.2020