Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Ґрант перших випускників відродженої Острозької академії
Цього року виповнюється 25 років з часу першого набору бакалаврів відродженої Острозької академії та 20 років з часу першого випуску спеціалістів ОА. З цієї нагоди перші випускники заснували ґрант, який передбачає повне та часткове покриття річної вартості навчання для нинішніх студентів. Умовою отримання ґранту є навчання на 2 або 3 курсі на контрактній формі, високий навчальний рейтинг, фінансові труднощі в сім’ї студента чи студентки. Крім того, кожний претендент повинен був написати мотиваційний лист, в якому слід було обґрунтувати своє бажання отримати ґрант на навчання. 
29.06.2020

Віват ґрадуантам Острозької академії!Video
У Національному університеті «Острозька академія» сьогодні відбулася Конвокація-2020 – урочиста церемонія вручення дипломів бакалаврам. У зв’язку з карантином це свято відзначали в онлайн-режимі на платформі Google Meet із прямою трансляцією на офіційному YouTube-каналі Острозької академії.
29.06.2020

Привітання з нагоди Дня Конституції України
Привітання з нагоди Дня Конституції України
28.06.2020

Ігор Пасічник про те, як виступати та виголошувати промови на публіку
У Національному університеті «Острозька академія» для студентів та викладачів відбулася онлайн-лекція, присвячена психології лідера, керівника та менеджера. Про те, як потрібно виступати та виголошувати промови на публіку, починаючи від своїх колег, підлеглих, закінчуючи студентами, розповів спікер зустрічі, ректор НаУОА, доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник. Онлайн-зустріч була проведена в рамках школи ораторської майстерності Острозької академії. Організатор та модератор - студент спеціальності «Політологія» Віталій Войцеховський.
26.06.2020

Онлайн-зустріч з представниками НАБУ
У Національному університеті «Острозька академія» відбулася онлайн-зустріч з представниками НАБУ. Учасники зустрічі обговорили основні досягнення антикорупційної реформи в України та роль Національного бюро в ній. На усі запитання студентів впродовж двох годин відповідав Директор Львівського територіального управління Тарас Лопушанський. Модерувала зустріч головний спеціаліст Львівського територіального управління Мар’яна Охримович.
21.06.2020

Студентка факультету міжнародних відносин - переможець всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
Альону Стригуль визнано переможцем всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».
18.06.2020

Якою була радянсько-американська співпраця під час Другої світової війни?Video
У рамках проєкту “Відкритий університет” 17 червня відбулася онлайн-презентація книги “Забуті покидьки східного фронту”. Лектор - Сергій Плохій, професор Гарвардського університету, провідний фахівець з історії Центрально-Східної Європи в світі, автор численних монографічних досліджень, що неодноразово нагороджувались як найкращі.
17.06.2020

Онлайн-зустріч випускників Острозької академії 2020
Національний університет «Острозька академія» об’єднав своїх спудеїв з усього світу. Організували захід за ініціативою ректорату, Братства спудеїв та відділу працевлаштування НаУОА. Цьогоріч, 13 травня, зустріч відбулася у форматі онлайн із застосуванням платформи Google meet.
16.06.2020

Представники ОК «Захід» та Острозької академії підписали меморандум про співпрацю
Задля посилення двосторонньої співпраці між оперативним командуванням «Захід» Збройних Сил України та Національним університетом «Острозька академія» 11 червня підписано меморандум про співпрацю.
14.06.2020

«Пам’ять про війну та війни пам’яті. Для чого нам минуле в теперішньому?»
У Національному університеті Острозька академія 15 червня відбулася онлайн-лекція «Пам’ять про війну та війни пам’яті. Для чого нам минуле в теперішньому?». Модерував зустріч декан гуманітарного факультету, кандидат філософських наук, доцент Максим Карповець. Спікеркою зустрічі стала історикиня Юлія Юрчук.
14.06.2020

Олександр Талавера – про досвід британського університету в умовах пандемії
У рамках дискусійної платформи «Місія сучасного університету» в Національному університеті «Острозька академія» відбувся семінар Олександра Талавери – випускника Острозької академії, професора Бірмінгемського університету. Упродовж зустрічі було обговорено тему дистанційного навчання в умовах карантину на прикладі британського закладу вищої освіти. 
14.06.2020

Юрій Вітренко розповів про реформування «Нафтогазу України»
У межах Відкритого університету НаУОА 10 червня відбулася лекція українського економіста та фінансиста, виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка. Спікер розповів про реформування НАК «Нафтогаз України» в контексті української євроінтеграції.
10.06.2020

Панельна дискусія «Чому ми боїмося слова «ґендер»?»
Війнами у медійному просторі навряд можна здивувати. Одна із таких – ґендерна. Культивування стереотипів, прихований чи явний конфлікт навколо позиціонування і сприйняття ґендерно-обумовлених поведінкових реакцій, учинків, суджень, − це лише окремі аспекти, про які днями говорили в університеті. 
06.06.2020

Як студент може вплинути на процес одержання якісної освіти?
У Національному університеті «Острозька академія» відбулася онлайн-зустріч «Роль здобувачів вищої освіти в підтриманні якості освітнього процесу» в рамках Днів якості НаУОА 2020. Спікерка – представниця комісії з академічної доброчесності братства спудеїв, експерт з акредитації Національного агентства забезпечення якості вищої освіти Естер Матер'ян. 
06.06.2020

Микола Скиба розповів про нову модель українських університетів
У Національному університеті «Острозька академія» третього червня відбувся семінар «Нова модель українських університетів – кому вона потрібна та чи готова до цього академічна спільнота?» На зустріч у межах дискусійної платформи НаУОА цього разу запросили експерта Українського інституту майбутнього Миколу Скибу.
03.06.2020

Ректор Острозької академії взяв участь у зустрічі з Президентом України
Президент України Володимир Зеленський 2 червня зустрівся з керівниками 25 провідних закладів вищої освіти України. Серед учасників - ректор Національного університету "Острозька академія", Герой України Ігор Пасічник.
02.06.2020

15 років факультету політико-інформаційного менеджменту НаУОА
Цьогоріч факультет політико-інформаційного менеджменту відзначає своє п’ятнадцятиріччя! Згідно Наказу ректора НаУ "Острозька академія" 8 квітня 2005 року, факультет розпочав свою роботу будучи наймолодшим в академічній ланці. За ці роки відбулося достатньо змін та досягнень, якими ми можемо пишатися. Пропонуємо вам дізнатися про найбільші з них.
02.06.2020

Студент Острозької академії – переможець ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
Завершився Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей за спеціалізацією «Економічна аналітика та статистика» у 2019/2020 навчальному році. На базі економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка упродовж 17.02-17.03.2020 року відбувся перший етап ІІ туру.
02.06.2020

Світлій пам’яті Мирослава Скорика
Національний університет «Острозька академія» глибоко сумує з приводу смерті всесвітньо відомого українського композитора, Героя України, Почесного доктора Острозької академії Мирослава Скорика.
01.06.2020