Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

У Славуті провели День Національного університету «Острозька академія»
Інноваційний проєкт «День Національного університету «Острозька академія» цьогоріч стартував 30 жовтня за ініціативи Управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради у рамках реалізації договору про співпрацю з Острозькою академією. У заході взяло участь 160 старшокласників із ЗОШ І-ІІІ ст. №3, НВК ЗОШ І-ІІІ ст., Славутської гімназії №5, ЗОШ І-ІІІ ст. №6, ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4, НВК, НВК СЗОШ, ліцей «Успіх» м. Славути.
30.10.2019

Культурно-мистецький форум в Острозькій академії
У рамках святкування 25-річчя відродження Національного університету «Острозька академія» сьогодні відбувся Культурно-мистецький форум за підтримки Українського культурного фонду. 
30.10.2019

Захист практики студентів-культурологів
Щороку студенти-культурологи у жовтні проводять творчий звіт за результатами літньої експедиційної фольклорно-етнографічної практики. І нинішній рік не став винятком.
29.10.2019

Команда шостого гуртожитку отримала перемогу в «Гуртом 2019»
У Національному університеті «Острозька академія» 24 жовтня відбувся щорічний гумористичний конкурс «Гуртом».
27.10.2019

Зустріч студентів із представниками 30 окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького
У Національному університеті «Острозька академія» 25 жовтня відбулася зустріч із представниками військової частини А 0409, 30 окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького з міста Новограду Волинського. 
25.10.2019

В Острозькій академії відбулася міжнародна науково-практична конференція
25 жовтня 2019 року в НаУОА відбулась VІ Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Фінансова система країни: тенденції та перспективи розвитку». На конференції було представлено 38 вищих навчальних закладів з України та зарубіжжя та заявлено 171 учасник.
25.10.2019

День відкритих дверей в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 24 жовтня відбувся традиційний загальноакадемічний День відкритих дверей. Близько двохсот абітурієнтів та їх батьків з Хмельницької, Рівненської, Волинської, Тернопільської та Київської областей приїхали до Острозької академії.
24.10.2019

В Острозькій академії Брати Капранови презентували новий історичний роман
До Національного університету “Острозька академія” 24 жовтня завітали брати Капранови з презентацією нової книги “Паперові солдати”
24.10.2019

Активне навчання: практики та виклики від Олексія Молчановського в Острозькій академії
У Національному університеті Острозька академія 23 жовтня відбувся семінар Олексія Молчановського “Практики активного навчання та викладання”.
24.10.2019

Випускниця Острозької академії Ольга Решетилова — у “ТОП-100 найвпливовіших жінок України”
За версією журналу “Фокус” Ольга Решетилова, випускниця магістеріуму політології Національного університету “Острозька академія”, ввійшла у рейтинг “ТОП-100 найвпливовіших жінок України”.
24.10.2019

Про боротьбу з корупцією говорили з доцентом Олегом Герасимчуком
Кандидат юридичних наук, доцент кафедри правосуддя та кримінально-правових дисциплін Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського НаУОА Олег Герасимчук 23 жовтня прочитав лекцію для студентів першого курсу неюридичних спеціальностей щодо поняття корупції, її видів, правового регулювання профілактики боротьби з корупцією.
23.10.2019

Програма особистісного та професійного розвитку молоді «Державотверець»
На базі Національного університету «Острозька академія» 23 жовтня відбулося відкриття регіонального етапу програми «Державотворець» в м. Острог. Цього року програма за ініціативи Міністерства молоді та спорту України, була переведена  в площину регіонів та в чотирнадцяти різних регіонах України. 
23.10.2019

Нові можливості для студентів-правників Острозької академії
У Національному університеті "Острозька академія" 23 жовтня підписали Меморандум про співробітництво з Північно-західним апеляційним господарським судом.
23.10.2019

Вітаємо переможців!
Команда Національного університету «Острозька академія» 20 жовтня взяла участь у IV етапі відкритого командного чемпіонату Рівненської області з настільного тенісу, де посіла І призове місце з 11 команд-учасниць. Острозьку академію представляли: старший викладач кафедри фізичного виховання і спорту Олександр Іванів, студент Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського Ващенко Богдан та студент економічного факультету Мішустін Денис.
22.10.2019

Ігор Пасічник: «Ми ніколи не зупиняємося на досягнутому, а підкорюємо нові вершини, постійно ідемо вперед»
Сьогодні Національний університет «Острозька академія» святкує 25-річчя з моменту відродження. 
18.10.2019

Презентація книги «Праві двері зліва» в Острозькій академії
Український історик та філософ Кирило Ткаченко презентував книгу «Праві двері зліва» 17 жовтня у Національному університеті «Острозька академія». Він є автором відомої історичної книги «20 років капіталізму в Україні: історія однієї ілюзії».
17.10.2019

Семінар для держслужбовців «Ефективний менеджмент у державному секторі»
На базі Національного університету «Острозька академія» 16-17 жовтня відбувся короткостроковий тематичний семінар на тему: «Ефективний менеджмент у державному секторі» для заступників начальників головних управлінь Державної казначейської служби України в областях та місті Києві та керівних працівників територіальних органів Казначейства у Рівненській області. 
17.10.2019

Тренінг для підготовки експертів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти в Острозькій академії
На базі Національного університету «Острозька академія» 16-17 жовтня відбувся тренінг для підготовки експертів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти з акредитації освітніх програм. У заході взяли участь викладачі та студенти Рівненщини, які пройшли перший дистанційний відбір.
17.10.2019

ХХІ засідання Консорціуму українських університетів і Варшавського університету
Проректор з науково-педагогічної роботи, професор Дмитро Шевчук 16 жовтня взяв участь у ХХІ засіданні Консорціуму українських університетів та Варшавського університету. Захід відбувся на базі Житомирського державного університету імені Івана Франка, який відзначав 100-річчя від дня свого заснування. У роботі консорціуму взяли участь представники 12-х університетів.
16.10.2019

Команда Острозької академії перемогла у фіналі дебатів від DRI Ukraine
Команда Національного університету «Острозька академія» здобула 1 місце у фіналі Всеукраїнського дебатного турніру, організованого німецькою урядовою організацією Democraсy Reporting International.
13.10.2019

Відкрита лекція від Віталія Портникова в Острозькій академії
До Національного університету «Острозька академія» 12 жовтня завітав український публіцист, письменник і журналіст Віталій Портников. Для студентів та викладачів вишу, а також інших присутніх гість прочитав відкриту лекцію на тему: «4 влада: вплив; виклики; відповідальність». 
12.10.2019

Тиждень Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського
У Національному університеті «Острозька академія» з 7 по 10 жовтня тривали святкування, присвячені Дню юриста і тижню Навчально-наукового інституту права імені І. Малиновського.
11.10.2019

В Острозькій академії відбувся семінар від НАЗЯВО
У Національному університеті «Острозька академія» 10 жовтня в рамках дискусійної платформи «Місія сучасного університету» відбувся семінар «Новий підхід до акредитації: чого чекати закладам вищої освіти від НАЗЯВО». Захід проводили керівник секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Михайло Винницький і член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Олександр Длугопольський. Участь в семінарі взяли не лише науково-педагогічні працівники НаУОА, але й представники закладів вищої освіти із Рівного, Луцька та Хмельницького.
10.10.2019

Нова українська школа: від теорії до конкретних практичних кроків
10 жовтня 2019 року педагогічні працівники освітньої галузі «Основи здоров’я» Полонської міської об’єднаної територіальної громади (Хмельницька область) стали учасниками нестандартного семінару-практикуму на базі Національного університету «Острозька академія» – науково-методичної експедиції (освітнього консалтингу) «Нова українська школа: від теорії до конкретних практичних кроків». Організаторами методичної події виступили факультет міжнародних відносин та його Наукове товариство студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина (НТО). 
10.10.2019

Черговий рекорд Гіннеса в Острозькій академії
Сьогодні в Острозькій академії відбулася спроба встановлення рекорду Гіннеса у номінації «Найбільша лекція з археології». Нагадаємо, що у 2014 році Острозька академія отримала свій перший статус рекордсмена, ставши єдиним українським університетом який потрапив у книгу рекордів Гіннеса. 
10.10.2019

Спроба встановлення Рекорду Гіннеса - "Найбільша археологічна лекція"
Спроба встановлення Рекорду Гіннеса - "Найбільша археологічна лекція", присвячена історії середньовічного Острога. Запрошений лектор - кандидат історичних наук, археолог Прищепа Богдан Анатолійович. Захід приурочений до святкування 25-річчя відродження Національного університету "Острозька академія". Початок о 8.55, 10.10.2019. Guinness World Records Attempt "The largest archaeological lesson" devoted to the history of medieval Ostroh. Lecturer - candidate of historical sciences, archaeologist Bohdan Pryshchepa. The event is dedicated to celebration of the 25th anniversary of the revival of National University of Ostroh academy. Beginning at 8.55, 10.10.2019.
10.10.2019

Публічна лекція Георгія Касьянова і дискусія про політику історичної пам’яті
У Національному університеті 8 жовтня відбувалася публічна лекція завідувача відділу новітньої історії та політики Інституту історії України Національної Академії наук України Георгія Касьянова на тему: «Труднощі усвідомлення: Голокост, Голодомор та історична політика». Цей захід відбувся в рамках проекту «Спільна історія: Рівне-Острог», який реалізовується Меморіальним центром Голокосту «Бабин Яр» та Центром Мнемоніка. 
08.10.2019

«Дієслово» – поради від Віталія Голубєва
У Національному університеті «Острозька академія» четвертого жовтня головний редактор Видавничого дому «ОГО», секретар Національної спілки журналістів України, викладач кафедри журналістики НаУОА Віталій Голубєв презентував свою шосту книгу «Дієслово: інструменти ефективності для людей розумової праці».
04.10.2019

Презентація Львівського представництва Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ
У Національному університеті «Острозька академія» 3 жовтня відбулася презентація Львівського представництва Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Україні, яке діє на основі меморандуму про взаєморозуміння між урядом України та ОБСЄ про розміщення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. 
03.10.2019

До уваги вступників у магістратуру НаУОА 2019! Додатковий набір!
З 7 до 15 жовтня 2019 року Національний університет «Острозька академія» здійснюватиме  реєстрацію учасників спеціально організованої сесії єдиного вступного іспиту з іноземної мови (англійської) для вступу на магістратуру.
03.10.2019

Презентація графічних романів в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 2 жовтня відбулася зустріч із фотохудожником, директором видавництва «Леополь» Кирилом Горішнім. Гість презентував шедеври української та французької літератури – твір Івана Франка «Герой поневолі» та «Батько Горіо», авторства Оноре де Бальзака, які видані у вигляді графічного роману українською мовою.
02.10.2019

В Острозькій академії встановлять черговий рекорд Гіннеса
Із нагоди святкування 25-річчя Острозької академії 10 жовтня в університеті відбудеться встановлення рекорду Гіннеса у номінації «Найбільша лекція з археології».
02.10.2019

Про переклад книг з польської мови студентам розповів Андрій Бондар
До Національного університету «Острозька академія» першого жовтня завітав відомий український письменник, публіцист та перекладач Андрій Бондар. Він є автором перекладів близько двадцяти книг зарубіжних авторів. 
01.10.2019