Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Острозька академія втретє передала допомогу жителям Старого Салтова
31 січня Національний університет «Острозька академія» у рамках проєкту «Разом» Культурного десанту втретє організував передачу гуманітарної допомоги мешканцям деокупованого Старого Салтова на Харківщині. Це 24 ящики теплих речей для дорослих і дітей, взуття, дитячих книжок і фарб.
31.01.2023

В Острозькій академії відбувся вебінар «Чи можливе посттравматичне зростання: джерела надії»
31 січня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся вебінар «Чи можливе посттравматичне зростання: джерела надії». Лекторка Оксана Матласевич – докторка психологічних наук, доцентка, завідувачка кафедри психології та педагогіки.
31.01.2023

Про емоційне вигорання під час війни розповіла Оксана Матласевич
30 січня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся вебінар для студентів Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки «Специфіка емоційного вигорання під час війни: стратегії подолання». Лекторка Оксана Матласевич – докторка психологічних наук, доцентка, завідувачка кафедри психології та педагогіки.
30.01.2023

29 січня – День пам’яті Героїв Крут
29 січня українці відзначають День пам’яті Героїв Крут. 105 років тому кілька сотень молодих захисників Української Народної Республіки пішли в бій проти 5000-тисячного більшовицького війська, аби захистити власну незалежність. 300 студентів, курсантів військового ліцею й гімназистів за любов до своєї Батьківщини заплатили кров’ю. Більшість із них полягла в бою, який тривав п’ять годин. Хлопців було небагато, але своєю загибеллю вони зупинили наступ армії противника на 2 дні.
29.01.2023

Панахида за загиблими героями, випускниками Острозької академії Максимом Бурдою та Романом Гітченком
29 січня у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» відбулася панахида за загиблими героями: Максимом Бурдою – випускником спеціальності 061 Журналістика й Романом Гітченком, випускником спеціальності 031 Релігієзнавство.
29.01.2023

Вічна слава герою Роману Гітченку!
Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблого випускника спеціальності 031 Релігієзнавство Національного університету «Острозька академія» Романа Гітченка. Царство Небесне! Вічна слава герою!
28.01.2023

В Острозькій академії говорили про освіту й науку у сфері національної безпеки
27 січня в Національному університеті «Острозька академія» у рамках проєкту Європейського Союзу Еразмус+ «WARN – Академічна протидія гібридним загрозам (610133-EPP-1-2019-1-FI-EPPKA2-CBHE-JP)» відбувся круглий стіл на тему «Освіта і наука у сфері національної безпеки: проблеми та пріоритети розвитку».
27.01.2023

Педагогічні працівники закладів освіти Нетішинської МТГ підвищували кваліфікацію в Острозькій академії
24 січня на базі Національного університету «Острозька академія» свою кваліфікацію підвищували педагогічні працівники закладів освіти Нетішинської МТГ.
27.01.2023

Академічна родина з болем і скорботою прощається зі ще одним захисником України
Під час виконання бойового завдання загинув Максим Бурда - випускник спеціальності 061 Журналістика Національного університету «Острозька академія». Щиро співчуваємо родині загиблого! Вічна слава і шана Герою України!
27.01.2023

Про корисні розширення Google Chrome розповів Юрій Коцюк
23 січня в Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» відбулося друге заняття викладачів за програмою навчального модуля «Цифрова грамотність». Спікер онлайн-зустрічі: Юрій Коцюк, кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри економіко-математичного моделювання та інформаційних технологій. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка, керівниця Школи освітніх інновацій Юлія Маслова.
26.01.2023

Семінар про епоху постправди провів Роман Шулик
24 січня в Національному університеті «Острозька академія» відбулося заняття в рамках сертифікатної програми «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів». Практичний семінар із медіаграмотності «Як не втратити здоровий глузд в епоху постправди?» провів Роман Шулик – кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри журналістики та PR менеджменту.
25.01.2023

В Острозькій академії відбувся молебень до Дня Соборності
У студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» 22 січня відбувся молебень за мир в Україні до Дня Соборності.
24.01.2023

Всеукраїнський конкурс есе з політології та національної безпеки для здобувачів освіти 10-11 класів
Професорсько-викладацький колектив кафедри національної безпеки та політології Національного університету «Острозька академія» запрошує учнів 10-11 класів закладів загальної середньої освіти взяти участь у Всеукраїнському конкурсі есе з політології та національної безпеки.
23.01.2023

Всеукраїнська Інтернет-олімпіада з міжнародних відносин для школярів
Кафедра міжнародних відносин Національного університету “Острозька академія” запрошує учнів 10-11 класів загальноосвітніх шкіл взяти участь у Всеукраїнській Інтернет-олімпіаді з міжнародних відносин для школярів.
23.01.2023

В Острозькій академії відбувся XVIIІ фестиваль «Різдвяні піснеспіви»
У студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» з 25 грудня до 19 січня проходив XVIIІ Всеукраїнський онлайн-фестиваль Різдвяних піснеспівів із міжнародною участю. 
23.01.2023

Виїзна Зимова бізнес-школа НаУОА в Нетішинському ліцеї №1
20 січня в Нетішинському ліцеї № 1 відбулася виїзна Зимова бізнес-школа НаУОА, участь у якій взяли учні 11-х класів і ліцеїсти 10-го класу математичного профілю.
23.01.2023

День Соборності України – 104 роки з моменту підписання Акту Злуки
22 січня щорічно відзначають національне свято – День Соборності України. Саме в цей день 1919 року в Києві на Софійській площі був підписаний та оприлюднений спеціальний Універсал Директорії УНР – Акт Злуки. Цей документ об’єднав Українську Народну Республіку й Західно-Українську Народну Республіку в єдину державу. Це возз’єднання увійшло в історію України як одна з найвизначніших подій Української революції 1917-1921 років.
22.01.2023

Віват магістрам Острозької академії!
У Національному університеті «Острозька академія» 20 січня відбулася урочиста церемонія вручення дипломів магістра — «Конвокація-2023».
20.01.2023

Викладачі і студенти Острозької академії на тижні академічної доброчесності Нетішинського ліцею №1
17 січня в межах реалізації договору про співпрацю між Національним університетом «Острозька академія» й Нетішинським ліцеєм № 1 під час проведення Тижня доброчесності відбулися освітні й просвітницькі заходи для педагогічних працівників і здобувачів освіти 10-11-х класів ліцею.
20.01.2023

Про системи онлайн-зустрічей розповів Юрій Коцюк
16 січня в Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» відбулося перше заняття викладачів за програмою навчального модуля «Цифрова грамотність». Спікер онлайн-зустрічі: Юрій Коцюк, кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри економіко-математичного моделювання та інформаційних технологій. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка, керівниця Школи освітніх інновацій Юлія Маслова.
19.01.2023

Лекції від професорки Терези Астрамовіч-Лейк в Острозькій академії
Минулого семестру студентам магістерської програми «Європейські студії» курс «Міжнародні системи охорони прав людини» викладала професорка Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині др. габ. Тереза Астрамовіч-Лейк – одна із найкращих фахівчинь в Європі з питань прав людини, голова комісії з питань міжнародного співробітництва сеймику Вармінсько-Мазурського воєводства. Під час занять студенти отримали не лише теоретичні знання, а й мали змогу розвинути практичні навички, опрацьовуючи окремі завдання.
18.01.2023

Тренінг про роботу з публічною інформацією провів Віталій Лебедюк
17 січня в Національному університеті «Острозька академія» відбулося заняття в рамках сертифікатної програми «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів». Лекцію на тему «Робота з публічною інформацією: від пошуку до аналізу» провів Віталій Лебедюк – доцент кафедри національної безпеки та політології НаУОА, кандидат наук з державного управління.
18.01.2023

Всеукраїнська учнівська інтернет-олімпіада з української мови і літератури-2023
Кафедра української мови і літератури Національного університету «Острозька академія» запрошує учнів 11 класів закладів загальної середньої і професійної (професійно-технічної) освіти України взяти участь у Всеукраїнській учнівській інтернет-олімпіаді з української мови і літератури-2023. Для реєстрації в першому етапі потрібно в період із 25 січня до 15 лютого 2023 року створити новий обліковий запис на сайті olimp.oa.edu.ua.
17.01.2023

Конкурс на здобуття Всеукраїнської літературної премії імені Анатолія Криловця
Всеукраїнська літературна премія імені Анатолія Криловця присуджується щороку 20 лютого до дня народження поета, доцента кафедри української мови і літератури Національного університету «Острозька академія», кандидата філологічних наук, засновника української філології в НаУОА Анатолія Криловця.
16.01.2023

Студенти Острозької академії долучились до благодійних зустрічей для допомоги ЗСУ
Студенти Національного університету Острозька академія долучились до всеукраїнського аукціону to.meet.for, у рамках якого відбуваються благодійні зустрічі зі студентами й відомими медійними особистостями. Мета – збір коштів на авто для евакуації поранених військових із зони бойових дій у Донецькій області. Проєкт реалізується спільно з Українською студентською лігою, членом якої Братство спудеїв НаУОА стало в грудні 2022 року.
13.01.2023

Катерина Бугера: «Варто шукати певні позитивні моменти в усьому»
Катерина Бугера – студентка 4-го курсу спеціальності 035.01 Українська мова та література Національного університету «Острозька академія». Нещодавно вона перемогла в обласному етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Ми вирішили поспілкуватися з Катериною про її участь у конкурсі, навчання в Острозькій академії, а також життя в Сумах, звідки дівчина родом.
12.01.2023

Сильний та одинокий Степан Бандера
Нещодавно у видавництві «Фоліо» вийшов роман «Сильні та одинокі» відомого письменника, філософа, професора Національного університету «Острозька академія» Петра Кралюка. У творі автор відкриває читачам постать Степана Бандери як сильну та цілеспрямовану фігуру.
11.01.2023

Юні волонтерки Острозької академії продовжують допомагати Збройним силам України
Юні благодійниці Соломія Павлюк (м. Острог), Леся Тарасенко (м. Харків), Антонія Луценко (м. Київ), Дарина Підгородецька (м. Острог) з початку повномасштабного вторгнення росії збирають кошти для допомоги Збройним силам України.
10.01.2023

Х Всеукраїнський конкурс для студентської та учнівської молоді «Улас Самчук на культурному фронті сучасної російсько-української війни»
Національний університет «Острозька академія» з ініціативи Оксани Бризгун-Соколик (Канада), єдиної розпорядниці спадщини Уласа Самчука, оголошує Х Всеукраїнський конкурс для студентської та учнівської молоді «Улас Самчук на культурному фронті сучасної російсько-української війни». Основна мета конкурсу – підвищити цікавість молоді до поглибленого вивчення творчої спадщини Уласа Самчука, розкрити значення його текстів в часи російсько-української війни.
09.01.2023

Випускниця Острозької академії стала лауреаткою Всеукраїнського літературного конкурсу
Випускниця Національного університету «Острозька академія», письменниця Галина Максимчук отримала звання Лауреата I ступеня на Всеукраїнському літературному конкурсі «Моє слово». Академічна родина щиро вітає Галину Максимчук й бажає подальших успіхів, творчого натхнення й нових досягнень!
05.01.2023

Зимова бізнес-школа в Острозькій академіїVideo
3-4 січня професорсько-викладацький склад кафедри фінансів, обліку і аудиту Національного університету «Острозька академія» організував і провів Зимову бізнес-школу для здобувачів освіти 10-11 класів. Місія бізнес-школи – «Популяризація фінансової та облікової грамотності у веденні бізнесу серед молоді як шлях до особистої реалізації».
04.01.2023

Запрошуємо до публікації в науковому журналі «Наукові записки Національного університету «Острозька академія» (Серія «Історичні науки»)
Кафедра історії ім. проф. М. П. Ковальського НаУОА, запрошує долучитись до публікації у фаховому Науковому журналі «Наукові записки Національного університету «Острозька академія» серія «Історичні науки» в категорії «Б». Науковий журнал присвячений проблемам української і світової історії, Острогіани, історіографії, джерелознавства і спеціальних історичних дисциплін. 
03.01.2023