Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Студенти контрактної форми навчання можуть отримати пільгові кредити
Постановою Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2018 р. №673 затверджено порядок пільгового кредитування для здобуття професійно-технічної та вищої освіти. Для студентів, які вступили цьогоріч до університету й навчаються за денною і заочною формами на контрактній основі — це хороша можливість здобувати вищу освіту на умовах цього кредитування.
29.07.2021

Острог став одним з 5 міст України, де досліджуватимуть корупційні ризики вишів
Національний університет «Острозька академія» відібрано для оцінки та дослідження корупційних ризиків у сфері вищої освіти. Університет став одним з 5 пілотних вишів країни на базі якого буде досліджено корупційні ризики та розроблено механізми їх мінімізації у закладах вищої освіти.
28.07.2021

Випускник Острозької академії Валерій Залужний став Головнокомандувачем ЗСУ
Генерал-майор Валерій Залужний – новий Головнокомандувач ЗСУ, таке призначення вчора зробив президент України Володимир Зеленський.
27.07.2021

Острозька академія – серед лідерів державних ЗВО України за середнім конкурсним балом абітурієнтів
За результатами вступної кампанії-2021 Національний університет «Острозька академія» зайняв лідерські позиції серед державних ЗВО України за середнім конкурсним балом абітурієнтів на бакалаврат денної форми навчання низки спеціальностей. До вашої уваги подаємо топові спеціальності на основі інформації із сайту «Єдина державна електронна база з питань освіти».
26.07.2021

Онлайн реєстрація на спеціально організовану сесію ЄВІ!
Онлайн-реєстрація вступників другого (магістерського) рівня вищої освіти для складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови для всіх спеціальностей НаУОА під час спеціально організованої сесії ЄВІ триватиме з 9:00 27 липня до 18:00 5 серпня 2021 року. Власне іспит відбудеться 11 вересня 2021 року.
21.07.2021

Острозька академія розпочинає співпрацю з Українським інститутом
Національний університет “Острозька академія” 19 липня підписав Меморандум про співпрацю з Державною установою “Український інститут”. Підписання відбулося в онлайн-форматі за участю представників Українського інституту на чолі з генеральним директором Володимиром Шейком, ректора Острозької академії, Героя України, професора Ігоря Пасічника, декана факультету міжнародних відносин професора Алли Атаманенко, проректора університету з науково-педагогічної роботи, професора Дмитра Шевчука та ін.
19.07.2021

Студентка Інституту права і. І. Малиновського - серед переможців конкурсу есе про перехідне правосуддя
Владислава Курилас, студентка Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського - у першості студентських есе «Перехідне правосуддя: механізми переходу від війни до миру – дороговкази для України». Владислава розділила перше місце зі студентом Сумського державного університету Артемом Наумовим.
19.07.2021

Інструкція для успішного вступу на магістратуру
Інструкція для успішного вступу на магістратуру
16.07.2021

Відповіді на популярні запитання абітурієнтів
Протягом березня - липня 2021 року відповідальний секретар приймальної комісії Національного університету «Острозька академія», помічник ректора з освітнього менеджменту Юлія Харчук, керівник консультаційного центру для абітурієнтів Іванна Горбач та юрисконсульт Тетяна Лотиш провели низку зустрічей у форматі питання/відповідь для вступників 2021.
15.07.2021

Острозька академія співпрацюватиме з Регіональним представництвом Уповноваженого ВРУ з прав людини в Рівненській області
Національний університет “Острозька академія” 13 липня підписав Меморандум про співпрацю з Регіональним представництвом Уповноваженого ВРУ з прав людини в Рівненській області.
13.07.2021

Приклад для меценатів з України і закордону
Те, що любов до України не обмежується територіальними кордонами свідчать вчинки Доктора Богдана Чепака, який, на жаль, відійшов у засвіти після тривалої хвороби. Пан Чепак був відданим прихильником Національного університету «Острозька академія», який після його смерті отримає допомогу з фінансової спадщини.
13.07.2021

Відбулася IV Літня школа з академічної доброчесності
1-2 липня відбулася IV Літня школа з академічної доброчесності, яка була організована Національним університетом «Острозька академія» спільно з Управлінням освіти та науки Рівненської облдержадміністрації та Рівненським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти. Протягом двох днів відбувалися заняття, присвячені тематиці академічної доброчесності та якості освіти для вчителів, заступників директорів та директорів закладів середньої освіти.
02.07.2021

Острозька академія запрошує педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти на підвищення кваліфікації
Національний університет “Острозька академія” відповідно до наказу МОН (№81-л від 01.07.2021р.) отримав ліцензію на провадження освітньої діяльності у сфері післядипломної освіти для осіб з вищою освітою з підвищення кваліфікації за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки у галузі знань 01 Освіта/Педагогіка.
01.07.2021

Відкрита заява Вченої ради НаУОА щодо законопроєкту №3717
Професорсько-викладацька спільнота Національного університету «Острозька академія» стурбована рішенням Комітету Верховної Ради з питань освіти щодо підтримки законопроєкту №3717
01.07.2021