Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

«Саміт лідерів світових держав» у Національному університеті «Острозька академія»
31 травня о 9-й годині ранку в Національному університеті «Острозька академія» розпочав свою роботу «саміт» з участю лідерів та перших дипломатів світових держав, ролі яких виконували студенти 4 курсу факультету міжнародних відносин спеціальності «Історія та археологія». Цей саміт був проведений у ході підсумкового семінарського заняття з курсу «Українська політика і дипломатія ХХ-ХХІ ст. у портретах» за ініціативи викладача дисципліни, доктора історичних наук, професора Володимира Трофимовича. 
31.05.2021

Щиро вітаємо Оксану Балашову із захистом дисертації
Професорсько-викладацький колектив Національного університету «Острозька академія» щиро вітає викладачку кафедри політології та національної безпеки НаУОА Оксану Володимирівну Балашову із блискучим захистом докторської дисертації. 
31.05.2021

ДНІ ЯКОСТІ НаУОА: Як це було?
У Національному університеті “Острозька академія” 24-28 травня відбулися “Дні якості НаУОА”, присвячені актуальним питанням освітнього процесу. Упродовж тижня студенти, викладачі та інші працівники університету долучалися до дискусій, практичних семінарів та круглих столів задля вдосконалення окремих процесів освіти в НаУОА.
28.05.2021

На базі Острозької академії відбулись міжрегіональні навчання СБУ
26-28 травня 2021 року на території Рівненської та Хмельницької області проходили міжрегіональні тактико-спеціальні навчання за участі представників Штабу Антитерористичного центру при СБУ. У тренуваннях брали участь підрозділи Служби безпеки України у Рівненській та Хмельницькій областях, Національної поліції, патрульної поліції, Держспецзв'язку, Національної гвардії, Збройних Сил України, Військової служби правопорядку ЗСУ, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, представники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.
28.05.2021

Поморська академія святкує 52 роки
28 травня 2021 року відбувся Форум, присвячений святкуванню Міжнародного Дня народження Поморської академії у Слупську. Національний університет «Острозька академія», який від 2016 року співпрацює з Поморською академією у рамках Угоди про Співпрацю, долучився до цього заходу і взяв у ньому активну участь.
28.05.2021

Острозька академія обрала Гальшку-2021
У Національному університеті «Острозька академія» 26 травня провели вечір краси, вишуканості, артистизму та аристократичності – «Гальшка року - 2021». У ньому взяли участь представниці п’яти факультетів та Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського.
28.05.2021

Відбулася презентація книги Аскольда Лозинського «35 есеїв»
27 травня 2021 року Інститутом досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара і факультетом міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» було організовано і проведено презентацію книги Аскольда Лозинського «35 есеїв». Захід відбувся онлайн завдяки використанню платформи Zoom. Офіційним медіапартнером був Інформаційний портал української діаспори всього світу «Стожари». Крім того, анонс події був розміщений на офіційних сторінках Українського Вільного Університету та Генерального консульства України в Мюнхені в соціальній мережі “Facebook”. 
28.05.2021

Презентація книги «Політики не брешуть. 10 законів взаємодії»
У Національному університеті «Острозька акдемія» 26 травня журналіст, керівник «Інституту майбутнього» Вадим Денисенко презентував свою книгу «Політики не брешуть. 10 законів взаємодії», яка написана у співавторстві із Юрієм Вишневським. Модератором події був філософ, історик, письменник, професор НаУОА Петро Кралюк. 
27.05.2021

Дні кар’єри ЄС 2021 в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» упродовж 24-25 травня відбулися Дні кар’єри ЄС. Цьогоріч дійство провели у форматі онлайн та вже вп’яте на базі НаУОА. Модерувала заходи викладачка Острозької академії, координаторка Інформаційного центру ЄС в місті Острог Оксана Балашова.
26.05.2021

Семестровий обмін з Поморською Академією у Слупську (Республіка Польща)
Традиційно, у рамках двосторонньої угоди між Національним університетом «Острозька академія» та Поморською Академією у Слупську (Республіка Польща), оголошується конкурс на  семестрове навчання у Поморській академії протягом 1 семестру 2021-2022 н.р. (жовтень 2021 р. – лютий 2022 р.).
26.05.2021

В Острозькій академії відбулася презентація монографії Ольги Балацької
У Національному університеті «Острозька академія» 20 травня відбулася презентація монографії «Участь захисника в реалізації засади забезпечення права на захист: правові та організаційні аспекти» кандидатки юридичних наук, старшої викладачки Ольги Балацької.
24.05.2021

Модель‌ ‌ООН‌ ‌в‌ ‌Острозькій‌ ‌академії‌ ‌–‌ ‌2021‌
22 травня 2021 року вже четвертий рік поспіль відбулася Модель ООН в Острозькій академії. Тема засідання – “Ядерна програма Ірану”. Подія традиційно організовується переважно студентами факультету міжнародних відносин.
22.05.2021

Студенти Острозької академії зайняли 2 місце на Всеукраїнській олімпіаді з медіаграмотності
22 травня відбулися фінальні онлайн-змагання з медіаграмотності “Фейкотрощі” серед студентів вищих навчальних закладів України. Змагання відбувалися у форматі брейн-рингу. Після відбіркового туру до участі у фіналі відібрали 5 команд. У підсумку команда студентів Острозької академії “Et Cetera” зайняла 2 місце.
22.05.2021

В Острозькій академії відсвяткували тиждень факультету політико-інформаційного менеджменту
У Національному університеті «Острозька академія» з 17 по 21 травня відсвяткували тиждень факультету політико-інформаційного менеджменту. 
21.05.2021

Острозька академія: історія і традиції
У Національному університеті «Острозька академія» 19 травня, в рамках проєкту Відкритий університет ОА, відбулася лекція на тему: «Острозька академія: історія і традиція». Модерував подію проректор з науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук. Спікеркою зустрічі була кандидатка історичних наук, директорка Музею історії Острозької академії Анастасія Хеленюк.
20.05.2021

Студенти Острозької академії відвідали Дні відкритих дверей НАДС 2021
Студенти Національного університету «Острозька академія» 20 травня взяли участь в онлайн-заході Міжрегіонального управління Національного агентства України державної служби з питань державної служби у Волинській та Рівненській областях – День відкритих дверей державної служби. Метою якого було продемонструвати відкритість, прозорість та рівність громадян при реалізації права на державну службу.
20.05.2021

В Острозькій академії відзначили Всесвітній день вишиванки
У Національному університеті «Острозька академія» 20 травня відбулася низка заходів, присвячених Всесвітньому дню вишиванки, які вже стали щорічною традицією.
20.05.2021

Проєктний менеджмент в культурі: зустріч із випускницею спеціальності «Культурологія»
20 травня відбулася зустріч студентів спеціальності «Культурологія» з Олесею Гощук, проєктною менеджеркою ГО «Агенція сталого розвитку міста», ГО «Братство імені князів Острозьких» та ГО «Town Image Studio». Тема лекції – «Проєктний менеджмент в культурі». Спікерка зі студентами обговорила основи поняття проєкту та проєктного менеджменту, важливі характеристики проєктного менеджера та специфіку його діяльності. Також закцентувала увагу аудиторії на основних етапах та складових життєвого циклу проєкту.
20.05.2021

Стипендія Erasmus+ та можливість навчатися у Іспанії
Університет Ла-Коруньї та Національний університет «Острозька академія» проводять конкурс на отримання стипендії Erasmus+ в рамках Key Action 107 для здійснення навчальної мобільності з країнами-партнерами у першому семестрі 2021-2022 н.р. (вересень 2021-січень 2022).
19.05.2021

Підсумки Творчого конкурсу-2021 для абітурієнтів
17 травня відбулося оголошення результатів Творчого конкурсу-2021, який уже втретє організувала кафедра української мови і літератури Національного університету «Острозька академія» для абітурієнтів з усієї України. Цьогоріч у змаганнях узяли участь 163 особи з 19 регіонів України. Найактивнішими виявилися абітурієнти Донецької, Дніпропетровської, Київської та Кіровоградської областей.
17.05.2021

В Острозькій академії відбулися Дні науки 2021
У Національному університеті «Острозька академія» упродовж 10 – 14 травня відбувалися Дні науки 2021, приурочені 445-річчю Острозької академії та 440-річчю Острозької Біблії. Цьогоріч XXVІ студентсько-викладацьку конференцію провели у форматі онлайн, участь у якій взяли не лише науково-педагогічні працівники, студенти та аспіранти НаОУА, а також науковці інших освітніх та наукових інституцій, експерти, учні та студенти наукових ліцеїв та коледжів.
16.05.2021

Зустріч перших випускників правознавства з Альма-матер
У Національному університеті «Острозька академія» 15 травня відбулася зустріч випускників першої конвокації 2001 року спеціальності «Правознавство». Упродовж заходу відбулася зустріч з ректором університету Ігорем Пасічником, а також екскурсія старим та новим корпусом академії.
16.05.2021

Бізнес в умовах пандемії: дискусія Острозької академії та Волинської бізнес-школи
Нещодавно Національний університет «Острозька академія» спільно з Волинською бізнес-школою провели онлайн-захід – панельну дискусію «Бізнес в умовах пандемії: "продавати" чи "наступати"?». Захід відбувся в рамках Днів науки НаУОА 2021. Упродовж зустрічі було висвітлено та обговорено наслідки карантину для підприємців та виклики, з якими стикається бізнес у сучасних умовах. 
14.05.2021

Про моделі, сценарії та виклики університету
У рамках «Днів науки 2021» 14 травня в Острозькій академії відбулася панельна дискусія «Майбутнє університету: моделі-сценарії-виклики». Модерував захід проректор з науково-педагогічної роботи НаУОА, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук.
14.05.2021

В Острозькій академії відбулася міжнародна конференція з проблем ідентичності в умовах соціокультурних викликів
14 травня 2021 року відбулася щорічна Міжнародна наукова конференція «Проблеми ідентичності в умовах соціокультурних викликів». Захід організований кафедрою культурології та філософії НаУОА відбувається в чотирнадцяте. Не зважаючи на вимушений онлайн формат була обговорена низка важливих та проблемних питань пов’язаних з різними аспектами ідентичності та сучасними соціокультурними викликами.
14.05.2021

Острозька академія стала співорганізатором міжнародної конференції з питань безпеки у сфері здоров’я
13-14 травня відбулася міжнародна наукова конференція «Загрози безпеки в процесах глобалізації». Організаторами цієї конференції стали Університет Марії Кюрі-Склодовської в Любліні, Національний університет «Острозька академія» та Державний навчальний заклад ім. Шимона Шимоновіца в Замості. Ця міжнародна конференція відбувається циклічно кожні два роки і зосереджує увагу на актуальних питаннях, пов’язаних із безпекою у світі та регіоні. Організатори конференції зосереджують увагу учасників на тому, що сучасні загрози безпеки є динамічним процесом, обумовленим зміною соціальної реальності, а також безпека розуміється як багатовимірне явище, яке стосується різних сфер соціального життя (політики, економіки, екології, військової справи тощо). 
14.05.2021

В Острозькій академії відбувся круглий стіл «Мовна особистість в освітньому просторі»
У Національному університеті «Острозька академія» 13 травня відбувся круглий стіл «Мовна особистість в освітньому просторі» з нагоди 70-річного ювілею доктора педагогічних наук, професора, академіка Академії наук вищої школи України, автора понад 210 публікацій із питань лінгводидактики, культури української мови і мовлення, заслуженого працівника освіти України Івана Хом’яка. Захід модерувала кандидатка педагогічних наук, старша викладачка катедри української мови і літератури НаУОА Зоя Столяр.
14.05.2021

В Острозькій академії розцвіли сакури
У парку біля наукової бібліотеки Острозької академії розквітла Алея мудрості із сакур.
14.05.2021

ІХ Всеукраїнський конкурс для учнів, студентів та аспірантів «Волинські рефлексії у творчості Уласа Самчука та Лесі Українки»
Національний університет «Острозька академія» з ініціативи Оксани Соколик (Канада), розпорядниці спадщини Уласа Самчука, до 30-річчя незалежності України, 445-річчя Острозької академії, 150-річчя з дня народження Лесі Українки оголошує ІХ Всеукраїнський конкурс для учнів, студентів та аспірантів «Волинські рефлексії у творчості Уласа Самчука та Лесі Українки».
14.05.2021

«World Values Survey 2020: що ми дізналися про Україну?»
У межах Днів науки 2021, аналітичний центр «Школа політичної аналітики “ПОЛІС”» Національного університету «Острозька академія» 13 травня організував панельну дискусію «World Values Survey 2020: що ми дізналися про Україну?». Модератором заходу був Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проектор з науково-педагогічної роботи НаУОА. Учасники заходу інтерпретували результати дослідження у порівняльній перспективі та з позиції зміни політичної культури й зміни демократичних цінностей.
13.05.2021

Студенти Острозької академії взяли участь у акції ”Вшануй маму захисника”
У межах меморандуму про співпрацю між оперативним командуванням «Захід» та Національним університетом «Острозька академія», студентсько-викладацький колектив університету активно долучився до акції “Вшануй маму захисника”. Мета акції – вшанувати матерів загиблих захисників України, які віддали своє життя, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України.
13.05.2021

«Між анархією та монархією»: презентація книги Петра Кралюка
У Національному університеті «Острозька академія» у рамках Днів науки 2021 відбулася презентація книги відомого українського філософа, письменника, публіциста, доктора філософських наук, заслуженого діяча науки і техніки України, професора, голови Вченої ради НаУОА Петра Кралюка «Між анархією та монархією».
12.05.2021

Затверджено новий склад конкурсної комісії з відбору членів НАЗЯВО – Рішення Уряду
12 травня 2021 року, Урядом затверджено новий склад Конкурсної комісії з відбору членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.
12.05.2021

В Острозькій академії говорили про Другу світову війну та якою вона була для українців
У Національному університеті «Острозька академія» 11 травня, у рамках проєкту Відкритий університет ОА, відбулася лекція на тему: «Українська Друга світова війна: пам’ять провійну чи війна за пам’ять?». Модераторем події став заступник завідувача катедри історії імені проф. М.П. Ковальського, доктор історичних наук, доцент Андрій Смирнов.
12.05.2021

Результати Всеукраїнської Інтернет-олімпіади з історії України
Випускник сучасної школи має бути сформованою, всебічно розвиненою особистістю, вихованою на засадах громадянської свідомості та патріотизму. Необхідним складником цього процесу є знання історії та сучасності України. Упродовж 8 квітня – 4 травня 2021 року кафедрою історії ім. проф. М.П. Ковальського Національного університету «Острозька академія» було організовано та проведено вже традиційну інтелектуальну подію – Всеукраїнську Інтернет-олімпіаду з історії України. Цьогоріч до Оргкомітету входили також представники Наукового товариства студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина факультету міжнародних відносин Острозької академії.
12.05.2021

Вічна пам’ять Іванові Івановичу Топішку
Колектив Національного університету «Острозька академія» глибоко сумує з приводу смерті кандидата економічних наук, доцента кафедри економічної теорії, менеджменту і маркетингу Івана Топішка.
10.05.2021

Студенти Острозької академії - стипендіати Президента України
Студенти Національного університету «Острозька академія» отримуватимуть іменні академічні стипендії: чотирьом студентам призначено академічну стипендію Президента України та одній студентці - академічну стипендію імені М.С. Грушевського.
07.05.2021

До уваги вступників у магістратуру НаУОА 2021! Онлайн реєстрація на ЄВІ та ЄФВВ!
Враховуючи епідеміологічну ситуацію, що склалася в Україні, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID — 19) та відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України викладених у листі щодо реєстрації на ЄВІ/ЄФВВ №1/11-3045 від 30.04.2021 року онлайн реєстрація вступників другого (магістерського) рівня вищої освіти для складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови для всіх спеціальностей НаУОА та єдиного фахового вступного випробування для спеціальності 081 «Право» триватиме з 9:00 11 травня до 18:00 3 червня 2021 року.
07.05.2021

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!Video
Прийміть найщиріші вітання з нагоди Великого свята – світлого Христового Воскресіння!
02.05.2021