Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

В Острозькій академії відбувся благодійний концерт юних музикантівVideo
У Національному університеті “Острозька академія” 29 травня відбувся благодійний концерт класичної музики лауреатів міжнародних конкурсів — 12-річного скрипаля Назара Плиски-Пасічника та 13-річної піаністки Ангеліни Даценюк.
31.05.2018

Студентам Острозької академії вручили стипендії та гранти від української діаспори
У Національному університеті «Острозька академія» 30 травня відбулося вручення стипендій і грантів студентам та аспірантам вишу від представників української діаспори у Канаді.
31.05.2018

Студентка-економіст посіла призове місце в олімпіаді
Студентка 4 курсу економічного факультету НаУОА спеціальності «Фінанси та кредит» Яна Нечипорук зайняла третє місце у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Економіка підприємства» та «Фінанси», що проходила в м. Дніпро.
30.05.2018

Музичний дарунок Острозькій академії від Данила Саєнка
У Національному університеті “Острозька академія” 24 травня відбувся концерт молодого львівського піаніста Данила Саєнка. Перед студентами та викладачами університету музикант вииступив із творами Й. Гайдна, Ф. Шопена, Р. Вагнера, Ф. Ліста, М. Равеля та С. Рахманінова.
28.05.2018

24 травня – День вшанування рівноапостольних Кирила та Мефодія
24 травня – день, коли всі слов’янські країни щорічно приєднуються до вшанування пам'яті Кирила та Мефодія, рівноапостольних, просвітителів, проповідників християнства та творців слов’янської абетки.
24.05.2018

Студентські дебати в ОА: за/проти криптовалют
У Національному університеті «Острозька академія» відбулися дебати на тему: «Криптовалюта як спосіб розрахунку на території України: за і проти». Захід відбувався в рамках відзначення тижня економічного факультету.
24.05.2018

В Острозькій академії опановували мистецтво риторики
У вівторок, 22 травня, в Острозької академії відбувся тренінг «Основи сучасної риторики». Спікером став голова Рівненського обласного осередку громадської організації «Солідарна молодь» Максим Волович.
23.05.2018

В Острозькій академії обговорили проблеми культурної ідентичності крізь призму діалогу культур
У Національному університеті «Острозька академія» відбулася 11 міжнародна наукова конференція «Проблеми культурної ідентичності в ситуації сучасного діалогу культур». Захід відбувався упродовж 18-19 травня.
20.05.2018

Вітання з Днем Європи в Україні!
Інформаційний центр Європейського Союзу при Національному університеті «Острозька академія» вітає усіх із Днем Європи в Україні, що святкується 19 травня.
20.05.2018

Однієї ночі історія оживає…
У ніч з 17-го на 18-те травня музеї корегують свій розклад та відкривають двері в незвичну пору доби. Музейним працівникам це дає нагоду користуватися новим, нестандартним арсеналом експонатів — режисурою, сценографією, музичним рядом, а також залучити акторів і вкотре поєднувати все це для створення містичної атмосфери історії. Точне і вдале сполучення всіх добре відомих театральних засобів вже шостий раз успішно спрацьовує в поєднанні з традиційною екскурсією.
19.05.2018

Тиждень гуманітарного: чотири Свободи, майстер-класи та мистецтво
Із 14 по 18 травня студенти Острозької академії мали змогу поринути в атмосферу мистецтва, свободи творчості й «бджолиних кольорів» — цей тиждень промайнув під прапорами гуманітарного факультету.
19.05.2018

До Дня науки в Україні: бліц на тему: «Що для мене наука?»
19 травня уся наукова спільнота відзначає своє професійне свято – День науки в Україні. У відповідях студентсько-викладацького складу університету читайте, чим для кожного з опитаних є наука, яку роль відіграє у житті і що бажають колегам/студентам у цей день.
19.05.2018

Леонід Якобчук в Острозькій академії представив свою нову книгу
У Національному університеті “Острозька академія” 17 травня відбулася презентація книги почесного доктора теології та професора кафедри релігієзнавства НаУОА Леоніда Якобчука «Стежка мого життя» за участі самого автора, викладачів та студентів. У книзі пан Леонід розповідає про сторінки свого життєпису — спогади з дитинства, еміграцію за кордон, період свого становлення, сім'ю тощо.
18.05.2018

Студент-історик здобув «бронзу» на Всеукраїнській олімпіаді з історії
Студент 4 курсу спеціальності «Історія» Денис Гаврилюк посів III місце у II етапі Всеукраїнської олімпіади з історії, що відбувалася 17-18 травня в Уманському державному педагогічному університеті ім. П. Тичини.
18.05.2018

Свобода творчості: про суспільні вади, оригінальний стиль та сукню з відеокасет
16 травня в НаУОА відбулася лекція студента Євгена Мальчика про розвиток творчості, пошуки власного стилю та нестандартних ідей і початок створення відео, анімацій та колажів. Почав займатися фотографією Євген близько 6-7 років тому.
17.05.2018

В Острозькій академії презентували проект «Ukraїner»
«Ukraїner» —медіа-проект, який розповідає пізнавальні історії про людей, мистецтво та найвіддаленіші куточки України. Презентація проекту відбулася 15 травня в Острозькій академії. Представляла медійну програму координаторка волонтерів і випускниця НаУОА Софія Анжелюк.
17.05.2018

Про агресивну журналістику від Ігоря Колтунова: топ-8 порад
16 травня до Національного університету «Острозька академія» завітав український журналіст, кореспондент програми «Гроші» на каналі «1+1» Ігор Колтунов та провів лекцію на тему агресивної журналістики.
17.05.2018

Студенти факультету міжнародних відносин відвідали Генеральну дирекцію з обслуговування іноземних представництв
15 травня група студентів факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія», членів молодіжної секції Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин, наблизилась до цієї мети, вперше відвідавши в Києві Державне підприємство «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв».
16.05.2018

Брейн-ринг від ПІМу: Все, що ви хотіли знати про Євробачення
16 травня студенти факультету політико-інформаційного менеджменту (ПІМ) організували брейн-ринг на тему Євробачення, особливостей його організації та проведення.
16.05.2018

Як фестивалили під час «Острог – Ренесансу»
Фестиваль «Острог-Ренесанс» відбувається втретє і присвячений збереженню культурної спадщини. Захід тривав з 11 по 13 травня.
16.05.2018

Колекціонування коміксів: розповідали Максим Карповець та Олеся Гощук
У Національному університеті «Острозька Академія» 15 травня відбулася лекція на тему колекціонування. Спікерами були в.о. декана гуманітарного факультету, кандидат філософських наук Максим Карповець та керівник Центру туристичної інформації, мистецтвознавець Олеся Гощук. Захід відбувався у рамках тижня гуманітарного факультету.
16.05.2018

До уваги вступників у магістратуру НаУОА 2018!
З 14 травня до 5 червня триває реєстрація для вступу на магістратуру. Який список документів готувати, в якому місті здавати і які вступні іспити складати – читайте в офіційному роз’ясненні.
16.05.2018

Аліна Пономаренко: «Для мене колажі - це прояв внутрішньої свободи»
У понеділок, 14 травня, студенти Острозької академії мали змогу попрактикуватися у створенні колажів на майстер-класі від Аліни Пономаренко, студентки 3 курсу спеціальності «Культурологія» гуманітарного факультету, що успішно працює із глянцевими виданнями Elle та Harper’s Bazaar, українськими та закордонними брендами.
15.05.2018

У НаУОА відбувся тренінг з надання першої невідкладної допомоги
До Всесвітнього дня Червоного Хреста і Червоного Півмісяця кафедрою громадського здоров’я НаУОА та Рівненською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України організовано та проведено майстер-клас з надання першої невідкладної допомоги. Тренінг пройшов під гаслом «Не бути байдужим, не пройти повз».
15.05.2018

Визначено переможців конкурсу есе на тему громадського здоров’я
У Національному університеті «Острозька академія» підбили підсумки онлайн-конкурсу учнівського аналітичного есе на тему «Громадське здоров’я: моє розуміння», що проводила Кафедра громадського здоров’я НаУОА.
15.05.2018

Чергова перемога студентів економічного факультету
У ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Фінансовий менеджмент» студентки магістеріуму спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» НаУОА здобули перемогу. Аліна Чайківська отримала диплом ІІІ ступеня, Анастасія Телетьон — диплом ІV ступеня.
15.05.2018

Студентка-економіст перемогла у регіональному конкурсі проектів
Студентка економічного факультету НаУОА спеціальності «Фінанси і кредит» Єлизавета Кондратюк перемогла у Регіональному конкурсі студентських проектів «Розвиток територіальних громад», посівши третє місце.
15.05.2018

Студентка спеціальності «Культурологія» перемогла у стипендіальній програмі «Завтра.UA»
Наталія Лисовець, студентка 6 курсу спеціальності «Культурологія» вдруге перемогла у стипендіальній програмі Фонду Віктора Пінчука. Студентка Острозької академії зайняла високу 25 позицію у рейтингу серед 100 переможців програми, темою конкурсної роботи стала «Репрезентація маскулінності та феміності в радянських мультфільмах». Усього в програмі взяло участь 639 конкурсантів.
14.05.2018

Студент факультету міжнародних відносин переміг в олімпіаді з дисципліни "англійська мова"
Студент факультету міжнародних відносин Євгеній Терентьєв посів ІІ місце в другому турі Всеукраїнської олімпіади з дисципліни "Англійська мова", що відбувалась у Національному університеті "Львівська політехніка".
13.05.2018

Фестиваль «Острог. Ренесанс» відкрив композитор Мирослав Скорик
Учора в Острозі розпочався історико-культурний фестиваль «Острог. Ренесанс-2018», який відбувається уже втретє. Цьогоріч тематика фестивалю присвячена збереженню й популяризації української культурної спадщини.
12.05.2018

Військовий вишкіл студентів спеціальності «національна безпека».
У відповідності із Програмою військової підготовки фахівців за спеціальністю «національна безпека» навчальних груп НБ-11 та НБ −12 передбачено проведення щорічних занять на військовому полігоні на тему «Прийоми та способи ведення вогню» — проведення стрільб бойовими патронами автоматом АК-7. За навчальний рік студенти факультету пройшли відповідний для цього теоретичний вишкіл.
08.05.2018

Студентка економічного факультету перемогла у всеукраїнській олімпіаді зі страхової справи
Магістрантка спеціальності “Фінанси, банківська справа та страхування” економічного факультету НаУОА Наталія Ковальчук здобула третє призове місце у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни “Страхова справа”, яка цьогоріч відбувалася 23-25 квітня на базі Тернопільського національного економічного університету.
05.05.2018

ПІМ відсвяткував своє 13-річчя
Із 16 по 21 квітня в НаУОА тривало святкування тижня факультету ПІМ з нагоди його 13-річчя. Тематикою цьогорічних урочистостей стала кінематографічна атмосфера «Оскару».
05.05.2018

Всеукраїнська молодіжна зустріч
4 травня 2018 року в Національному університеті «Острозька академія» відбувся Всеукраїнський молодіжний науковий симпозіум, який об’єднав 76 учасників з різних областей України.
05.05.2018

В Острозькій академії відбувся VIII Національний конвент молодих політологів
Захід організований Українським відділення Міжнародної асоціації студентів політичної науки і відбувся 3 травня.
05.05.2018

Делегація з Острозької академії обговорила з партнерами шляхи реалізації проекту INCGC
Фахівці Центру професійної та кар’єрної орієнтації Національного університету «Острозька академія» взяли участь у транскордонному з’їзді в рамках реалізації проекту «Підвищення конкурентоздатності випускників на ринках праці України і Білорусі шляхом створення транскордонної мережі університетських Центрів професійного і кар’єрного консультування» (INCGC).
05.05.2018

Студенти факультету романо-германських мов – серед переможців всеукраїнської олімпіади
У Національному університеті «Острозька академія» 23-25 квітня відбувся II етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Англійська мова та література». За перемогу змагалися 58 учасників із 40 закладів вищої освіти України.
04.05.2018

«Модель ООН в «Острозькій академії».
28-29 квітня представники з різних куточків України мали змогу взяти участь у першій всеукраїнській «Моделі ООН в «Острозькій академії». Проведення подібного заходу було ініційоване студентами факультету міжнародних відносин НаУОА з метою створення універсальної платформи для обговорення найактуальніших питань міжнародного життя, популяризації цінностей та принципів Організації Об’єднаних Націй, а також залучення молоді до сфери міжнародних відносин, дипломатії та політики.
04.05.2018

Студентка спеціальності «Релігієзнавство» - переможниця Всеукраїнського конкурсу в Одесі
Перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з філософії здобула, отримавши диплом I ступеня, студентка 6-го курсу спеціальності «Релігієзнавство» Марія Бойчун.
04.05.2018

В Острозькій академії презентували Програму імені Фулбрайта
У Національному університеті «Острозька академія» 25 квітня відбулася зустріч представників Інституту міжнародної освіти, Програми імені Фулбрайта в Україні Марти Коломиєць та Анни Пасенко зі студентами та викладачами вишу.
03.05.2018

Студентки факультету міжнародних відносин посіли ІІІ місце у всеукраїнському конкурсі наукових робіт зі спеціальності "Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії"
Після перемоги Юлії Голубош (І місце) та Андрія Тихончука (ІІ місце) у Всеукраїнській олімпіаді з міжнародних відносин студентки спеціалізації «Міжнародні відносини» підхопили естафету перемог. Наукові роботи Марини Якимчук (1-й курс магістеріуму) та Віталії Климентьєвої (четвертий курс), присвячені ядерній політиці Ірану та порівнянню інформаційних стратегій України та Грузії в умовах інформаційного протиборства з Російською Федерацією, були відзначені як одні з найкращих серед учасників першого етапу ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», що відбувався на базі Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Після виступу на науково-практичній конференції Марина та Віталія були нагороджені дипломами ІІІ ступеня.
03.05.2018

Директор Центру ісламознавчих досліджень презентував переклад Корану у Львові
Здобутки науковців Національного університету «Острозька академія» постійно викликають інтерес не лише наукової громади, відтак, неодноразово стають предметом цікавих дискусій та культурно-освітніх подій, як в Україні, так і за кордоном.
02.05.2018