Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Випускник Валерій Мирончук: «Не цей світ змінить нас, а саме ми змінюватимемо і робитимемо його кращим!»
«Конвокація-2019» — урочиста церемонія вручення дипломів бакалаврам відбулася у Національному університеті «Острозька академія» 28 червня.
28.06.2019

Привітання з нагоди Дня Конституції України
Щиро вітаємо  вас із визначним святом – Днем Конституції України! У цей день, 1996 року, Верховна Рада України прийняла Основний Закон — Конституцію, яка стала  дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства, визначальним чинником забезпечення державного суверенітету України, консолідації суспільства, створення належних умов для самореалізації кожного громадянина.
28.06.2019

Естер Матер’ян: «Не треба боятися майбутнього, треба ним бути!»
Студенти Національного університету «Острозька академія» взяли участь у проекті стажування молоді в органах державної влади «Державотворець».
27.06.2019

Професор Анатолій Худолій прочитав лекції в Республіці Польща
У рамках програми Erasmus+ завідувач кафедри англійської філології доктор політичних наук, професор Анатолій Худолій відвідав з курсом лекцій Академію ім. Якуба з Парадижа в Гожуві Вєлькопольському (Республіка Польща). Візит викладача Острозької академії тривав з 12 по 18 травня 2019 р.
26.06.2019

У студентів відбувся неординарний фінальний модульний контроль у вигляді дебатів
У студентів першого курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа»  Національного університету «Острозька академія» відбувся неординарний фінальний модульний контроль з курсу «Культорологія» у вигляді дебатів. Завдяки Юліїї Масловій, викладачці даного курсу, заступниці декана факультету політико-інформаційного менеджменту, доцентки, кандидатки філологічних наук, а також голові Острозького осередку Федерації дебатів України, Євгену Синчуку, студенти повною мірою змогли поринути у справжнє дійство дебатів.
26.06.2019

Декан гуманітарного факультету відвідав університет у Португалії
Максим Карповець, кандидат філософських наук, доцент, декан гуманітарного факультету, прочитав лекції англійською мовою студентам та аспірантам в університеті Бейра, м. Ковілья (Португалія). Візит відбувся завдяки міжнародному освітньому проекту Erasmus+, партнером якого є також Острозька академія.
25.06.2019

Як постукати в двері, щоб вас прийняли на роботу?
Відомий афорист Олександр Фюрстенберг якось сказав: «На своїх помилках вчаться, на чужих — роблять кар’єру». Про поширені помилки у кар’єрному зростанні та як їх уникнути, досягнувши успіху, говорили із заступником декана факультету політико-інформаційного менеджменту Національного університету «Острозька академія» Масловою Юлією Петрівною.
25.06.2019

Острозька академія – переможець конкурсу грантових проектів
Грантова заявка відділу міжнародних зв’язків Національного університету «Острозька академія» в черговий раз перемогла у конкурсі Міністерства молоді та спорту на реалізацію проектів у рамках здійснення міжнародних обмінів молоддю. Новину про результати конкурсу та імена переможців було оприлюднено після засідання Комітету Ради обмінів молоддю України та Литви на офіційному сайті Міністерства молоді та спорту України.
24.06.2019

До Острозької академії з відкритою лекцією завітав Святослав Вакарчук
Сьогодні Національний університет “Острозька академія” з відкритою лекцією відвідав фронтмен гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук.
21.06.2019

Музеї історії Острозької академії поповнили стародруком
Громада села Богдашів Здолбунівського району, Рівненської області  з ініціативи настоятеля Свято-Хрестовоздвиженського храму протоієрея Тараса Волянюка поповнила колекцію стародруків у Музеї історії Острозької академії. 20 червня протоієрей Тарас Волянюк передав ректорові Національного університету «Острозька академія», професору Ігорю Пасічнику напрестольне Євангеліє, видане у 1780 році в Почаївській друкарні.  Це – греко-католицьке видання, написане старослов’янською мовою.
20.06.2019

Про досвід навчання у Словаччині від Олександри Вако
Спудеї Острозької академії не сидять на місці, а відкривають для себе інші університети в різних країнах. Студентка третього курсу факультету міжнародних відносин Олександра Вако стала однією з чотирьох українців, яких відібрали за конкурсом у Програмі співробітництва між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти Словацької Республіки.
20.06.2019

Національний університет “Острозька академія” — у п'ятірці найкращих правничих шкіл України
Топ-20 найкращих правничих шкіл України запропонували у Міністерстві юстиції України.
19.06.2019

Завідувачка кафедри документознавства та інформаційної діяльності – учасниця конференції у Польщі
На початку червня 2019 року завідувачка кафедри документознавства та інформаційної діяльності, доцент Ганна Охріменко взяла учать у роботі ІІ Міжнародної конференції «Wokół Paula Ladewiga i jego «Katechizmu biblioteki». Biblioteka z punktu widzenia przedstawicieli nauk społecznych, humanistycznych i matematyczno-przyrodniczych». Дводенний науковий захід був організований кафедрою наукової інформації Університету Казиміра Великого у м. Бидгощ (Республіка Польща).
18.06.2019

Літня школа з академічної доброчесності в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 14-15 червня за сприяння Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася літня школа з академічної доброчесності.
16.06.2019

Професор Юрій Плиска читав лекції у польському університеті
У рамках програми Erasmus+ доктор педагогічних наук, професор кафедри психології і педагогіки Національного університету «Острозька академії» Юрій Плиска відвідав Сілезький університет у м. Катовіце (Республіка Польща) з курсом лекцій.  Візит викладача Юрія Плиски тривав з 3 по 7 червня 2019 р.
15.06.2019

ІІІ Міжнародна науково-практична конференція з питань національної безпеки
У Національному університеті «Острозька академія» 14 червня відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція, приcвячена 25-річчю відродження та 450-річчю утворення Національного університету «Острозька академія», на тему: «Освіта і наука у сфері національної безпеки: проблеми та пріоритети розвитку».
14.06.2019

Студент Острозької академії навчатиметься в США
Студент третього курсу факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» Артур Колдомасов обраний одним з 10 українських переможців програми Global UGRAD, що дає можливість упродовж одного семестру навчатися у Сполучених Штатах Америки за рахунок Державного Департаменту цієї країни. Це результат багатоетапного відбору, що включає в себе співбесіду та тест на знання мови. Серед критеріїв відбору, зокрема, є високий рівень знань в своїй спеціальності, наявність лідерських якостей, активна волонтерська діяльність, володіння англійською мовою тощо. Програмою займається міжнародна організація World Learning за державної підтримки США.
12.06.2019

Студенти Острозької академії успішно склали Cambridge CAE exam
Cambridge CAE exam –  це тест на високий рівень володіння англійською мовою від університету Кембридж. Цьогоріч участь у тестуванні взяло 25 студентів факультету романо-германських мов Національного університету «Острозька академія», які усі успішно його склали.
12.06.2019

Митрополит Олександр Драбинко передав Острозькій академії факсимільне видання Пересопницького Євангелія
До Національного університету «Острозька академія» 10 червня завітав духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр Драбинко із презентацією книги «Українська Церква: шлях до автокефалії». До видання увійшли статті та історичні розвідки митрополита Олександра, об’єднані ідеєю канонічної незалежності (автокефалії) Православної Церкви в Україні.
10.06.2019

Дмитро Шевчук: «Erasmus+ є нагодою отримати неоціненний академічний досвід»
В кінці травня проректор з науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук відвідав Університет в Зеленій Ґурі, де мав можливість прочитати лекції для студентів та викладачів Інституту філософії.
09.06.2019

І Літня школа духовно-інтелектуального розвитку та професійної орієнтації для талановитої молоді
На базі Національного університету «Острозька академія» з 3 по 7 червня відбулася І Літня школа духовно-інтелектуального розвитку та професійної орієнтації для талановитої молоді.  
08.06.2019

«Рекреація — 2019» – свято здоров’я та спорту
Традиційно наприкінці навчального року студенти та викладачі Національного університету «Острозька академія» збираються на спортивно-мистецькому святі «Рекреація». Цьогоріч рекреація в Острозькій академії перетворилася на яскраве шоу, що поєднує в собі азарт спортивних змагань та естетику творчих номерів.
07.06.2019

Викладач Острозької академії видав безкоштовну електрону книгу для майбутніх журналістів
“Журхак: 77 порад для успішного старту в журналістиці” - книгу під такою назвою презентував напередодні Дня журналіста викладач кафедри журналістики НаУ “Острозька академія”, секретар Національної спілки журналістів України Віталій Голубєв.
06.06.2019

Лекція від Миколи Жулинського до 200-річчя з дня народження Пантелеймона Куліша
У Національному університеті “Острозька академія” третього червня у рамках проекту “Ті, хто відроджували Острозьку академію” відбулася зустріч з директором Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка, доктором філологічних наук, професором, дійсним академіком Академії наук України, співголовою Наглядової ради НаУОА, академіком Острозького Академічного Братства Миколою Жулинським.
05.06.2019

Нагородження переможців V Міжнародного конкурсу репортерської фотографії «LifePressPhoto»
Напередодні Дня журналіста 5 червня у Національному університеті «Острозька академія» відбулося нагородження переможців V Міжнародного конкурсу репортерської фотографії «LifePressPhoto».
05.06.2019

Презентація фільму «Тарас. Повернення»
До Національного університету «Острозька академія» 3 червня завітав український прозаїк, драматург, актор, режисер, телеведучий Олександр Денисенко з презентацією та показом фільму «Тарас. Повернення». 
03.06.2019

IV фестиваль «Острог. Ренесанс» відкрив скрипаль Кирило Стеценко в Острозькій академії
Уже вчетверте у Національному університеті «Острозька академія» відбулося відкриття фестивалю «Острог. Ренесанс». Цьогоріч захід тривав з 31 травня по 2 червня.
02.06.2019

До Острозької академії завітали випускники
І знову до Альма-матер повертаються випускники з усіх куточків України – у Національному університеті «Острозька академія» першого червня відбулася зустріч випускників. Згадати студентські роки, поспілкуватися з викладачами-наставниками та одногрупниками приїхало чимало колишніх студентів з різних факультетів.
01.06.2019

У Національному університеті «Острозька академія» відбувся І регіональний фестиваль культур народів світу
Уперше в Острозькій академії відбувся фестиваль культур народів світу. Організацією фестивалю у рамках вивчення курсу «Культурологія» займалися студенти першого курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» під керівництвом заступниці декана факультету політико-інформаційного менеджменту, кандидатки філологічних наук, доцентки Юлії Маслової.
01.06.2019