Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Острозька академія обрала ректора
Інформаційно-рекламний відділ Національного університету «Острозька академія» повідомляє, що 28 лютого 2019 року згідно з встановленим чинним законодавством України відбулися вибори на заміщення вакантної посади ректора Національного університету «Острозька академія».
28.02.2019

Відтворення острозького шляхетського дому
У мистецькій галереї Національного університету «Острозька академія» 27 лютого відбулася презентація виставки «Острозький шляхетський дім», яка зображує життя та побут острозької шляхти XVI-XVII століття.
27.02.2019

Петро Кралюк презентував свою нову книгу «Чорна рада»
У Національному університеті «Острозька академія» доктор філософських наук, професор, голова Вченої ради НаУОА 26 лютого презентував свою нову книгу «Чорна рада». На захід завітали студенти факультету міжнародний відносин.
26.02.2019

В Острозькій академії відзначили Міжнародний день рідної мови
Щороку 21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови, який також відомий як Міжнародний день материнської мови. У Національному університеті «Острозька академія» сьогодні відбулася низка заходів, присвячених цьому дню.
25.02.2019

Острозька академія відзначила 148-річницю із дня народження Лесі Українки
148-річницю із дня народження видатної української поетеси Лесі Українки 25 лютого відзначили в Національному університеті «Острозька академія».
25.02.2019

Студенти Острозької академії посіли друге місце у Національній Олімпіаді юридичних клінік із консультування клієнтів
На базі  Національного університету «Острозька академія» 23-24 лютого відбулася Національна Олімпіада юридичних клінік із консультування клієнтів 2019. Захід організовувала Асоціація юридичних клінік України.
24.02.2019

Студенти Острозької академії взяли участь у тренінгу із забезпечення якості вищої освіти
У Національному університеті «Острозька академія» 23-24 лютого стартувала серія регіональних тренінгів-навчання для студентських експертів з якості вищої освіти ЗВО України, яку організувала Українська асоціація студентів. У заході взяли участь студенти Рівненських навчальних закладів, зокрема Острозької академії.
24.02.2019

Представники 17 країн зібралися на Дипломатичному форумі в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» сьогодні відбувся Дипломатичний форум. Уперше на платформі закладу вищої освіти одночасно зустрілися представники дипломатичного корпусу та співробітники іноземних дипломатичних і консульських установ, що представляли 17 країн світу. Це стало підставою встановлення десятого ювілейного рекорду України у категорії “Масові заходи”.
23.02.2019

Фестиваль китайської культури в Острозькій академії
У Національному університеті “Острозька академія” з ініціативи відділу міжнародних зв’язків 21 лютого відбувся фестиваль китайської культури, на якому студенти та викладачі з перших вуст дізналися про цю екзотичну країну.
22.02.2019

День кар’єри в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 20 лютого відбувся День кар’єри, організований спільно Інформаційним центром ЄС, що діє на базі університету, та відділом працевлаштування студентів НаУОА.
22.02.2019

В Острозькій академії адвокат Рівного поділився досвідом зі студентами
У Національному університеті «Острозька академія» 20 лютого відбулася зустріч із власником адвокатського бюро в місті Рівному Миколою Бляшиним.
22.02.2019

Тренінг із забезпечення якості вищої освіти в Острозькій академії
Братство спудеїв Острозької академії 23-24 лютого організувало перший тренінг із серії регіональних тренінгів-навчання для студентських експертів з якості вищої освіти ЗВО України. У заході візьмуть участь студенти Рівненських навчальних закладів, зокрема Острозької академії, представники Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти і члени Української асоціації студентів.
21.02.2019

Дипломатичний форум в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 23 лютого відбудеться унікальний Дипломатичний форум. Уперше на платформі закладу вищої освіти одночасно зустрінуться представники дипломатичного корпусу та співробітники іноземних дипломатичних і консульських установ, що представляють понад 20 країн світу.
21.02.2019

До 5-річчя гібридної війни Росії проти України
У Національному університеті «Острозька академія» 20 лютого, в рамках вшанування п’ятої річниці найтрагічнішого етапу Революції Гідності, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії ім. М. П Ковальського НаУОА Володимир Трофимович презентував лекцію студентам та професорсько-викладацьокому складу на тему: «Гібридна війна як ключовий інструмент російської геостратегії реваншу і свідчення кризи світової системи безпеки».
20.02.2019

Ми пам’ятаємо про наших героїв
В Україні з 18 по 20 лютого відзначають п’яту річницю найтрагічнішого етапу Революції Гідності. Саме ці дні стали переломними в сучасній історії України. У Національному університеті «Острозька академія» на вшанування цих подій відбулася низка заходів.
19.02.2019

Випускник Острозької академії Юрій Микитюк став новим менеджером адвокації РПР
Випускник факультету політико-інформаційного менеджменту 2014 року Юрій Микитюк став новим менеджером адвокації РПР за результатами відкритого конкурсу. Про це повідомляє сайт Реанімаційного пакету реформ (РПР).
18.02.2019

Конвокація-2019: урочиста церемонія вручення дипломів магістра
Сьогодні у Національному університеті «Острозька академія» відбулася урочиста церемонія вручення дипломів магістра — «Конвокація-2019» за участі професорсько-викладацького складу, почесних гостей університету, батьків та родичів випускників. Понад 200 молодих людей отримали дипломи, підкріплені ґрунтовними знаннями, здобутими упродовж  роки навчання в університеті.
16.02.2019

День відкритих дверей – 21 березня
21 березня 2019 року в Національному університеті «Острозька академія» відбудеться День відкритих дверей
15.02.2019

Острозька академія підписала договір про співпрацю з Українським союзом промисловців і підприємців
У Національному університеті «Острозька академія» 14 лютого відбулася зустріч із Головою Партії промисловців і підприємців України, президентом Українського союзу промисловців і підприємців, головою ради МКПП Анатолієм Кінахом та українським військовим, першим заступником Голови Служби безпеки України (2014 р.), керівником Антитерористичного центру при Службі безпеки України (14 квітня — 7 липня 2014 р.) Василем Крутовим.
14.02.2019

В Острозькій академії говорили про Революцію гідності
У Національному університеті «Острозька академія» 12 лютого відбулася панельна дискусія «Революція гідності: історичні, політичні та безпекові аспекти», модератором якої був медіаексперт, доцент кафедри журналістики НаУОА Сергій Штурхецький. У дискусії взяли участь професор кафедри політології та національної безпеки НаУОА Юрій Мацієвський та кандидат історичних наук, вчений секретар Національної музею революції гідності Леся Онишко. Учасники дискусії говорили про події на Майдані та їх наслідки.
12.02.2019

В Острозькій академії діятиме спільна магістерська програма з Нортумбрійським університетом (Велика Британія)
Начальник відділу міжнародних зв’язків НаУОА, доцент Едуард Балашов 6-7 лютого взяв участь у Міжнародному семінарі із запровадження спільних програм вищої освіти в Україні, який відбувся у Київському національному університеті технологій та дизайну.
11.02.2019

Майстер-клас для студентів-журналістів від острозького фотографа Олега Коваля
У рамках навчальної дисципліни «Фотожурналістика», з ініціативи доцента кафедри журналістики Олексія Костюченка, студенти-журналісти 4 курсу відвідали майстер-клас острозького фотохудожника Олега Коваля.
08.02.2019

Дмитро Лубінець: «Зараз Україна – це територія можливостей»
До Національного університету «Острозька академія» сьогодні завітав український юрист та політик Дмитро Лубінець – депутат Волноваської міської ради VI скликання (з 2010), перший заступник голови правління «Народно-патріотичний союз Донбасу», член партії «Блок Петра Порошенка», народний депутат України 8-го скликання (з 2014).
08.02.2019

Виставка художніх робіт «Кольорові сни Ані»
У Національному університеті «Острозька академія» 6 лютого відбулося відкриття виставки «Кольорові сни Ані» юної художниці острожанки Анни Ярмолюк.
06.02.2019

В Oстрозькій академії відбувся науково-методичний салон педагогів виховного циклу
5 лютого поточного року в Національному університеті «Острозька академія» було проведено науково-методичний салон «Студентське та учнівське самоврядування: проблеми та перспективи співпраці».
06.02.2019

On-line опитування щодо якості викладання в Національному університеті «Острозька академія»
Запрошуємо Вас взяти участь в on-line опитуванні щодо якості викладання в Національному університеті «Острозька академія» за 1 семестр 2018-2019 навчального року.
05.02.2019

Конкурс щодо обрання членів наукового комітету національної ради з питань розвитку науки і технологій
Метою конкурсу є обрання на строк повноважень 4 роки 12 членів Наукового комітету замість тих, чиї повноваження закінчуються 09.08.2019 р. і визначення 10 нових осіб з метою забезпечення у період між проведенням конкурсів заміщення членів Наукового комітету, які достроково припинили свої повноваження, на заміну тих, що були обрані до складу  резерву 30 травня 2017 р.
04.02.2019

Представники Острозької академії взяли участь в 12-му міжнародному форумі «Європа-Україна»
У польському місті Жешув 24-25 січня відбувся 12-й міжнародний форум «Європа-Україна», який присвячений обговоренню важливих питань співпраці України та Європейського Союзу в сфері економіки, політики, безпеки, культури.
04.02.2019

До уваги аспірантів, студентів контрактної форми навчання та вільних слухачів!
Шановні аспіранти, студенти та вільні слухачі Національного університету «Острозька академія»!
01.02.2019